Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
LED svjetleće drvce ispred kuće u mraku

Vodič kroz unutrašnje i spoljašnje novogodišnje lampice

Kako dani postaju sve kraći, a noći sve duže, ne postoji ništa bolje od očaravajućeg sjaja praznične rasvjete koja će osvijetliti mračne mjesece u godini. Od umirujućih unutrašnjih lampica koja ispunjavaju dom toplom atmosferom do magičnog šarma spoljašnje novogodišnje rasvjete, ovi svečani ukrasi mogu lako promijeniti svaki prostor i unijeti ugodnu radost i praznično raspoloženje u vaš dom. Pročitajte ovaj vodič u kojem su istaknute prednosti svake vrste novogodišnje rasvjete kako biste bili sigurni da ste odabrali prave lampice i unijeli pravi praznični duh u svoj dom. 

Koje novogodišnje lampice odabrati?

Postoji mnogo različitih tipova novogodišnjih lampica, a svima je zajednička jedna stvar: osvjetljavaju vaš dom i "kupaju" ga ugodnom, toplom svjetlošću. Koju biste novogodišnju rasvjetu trebali odabrati, naravno zavisi od ličnog ukusa i prikladnosti za dio vašeg doma koji želite osvijetljen i ispunjen vedrim veseljem.

Novogodišnju rasvjetu dijelimo na: 

Prije nego što se odlučite za vrstu svečane rasvjete koju želite, važno je napraviti razliku između unutrašnje i spoljašnje novogodišnje rasvjete. Nisu sve novogodišnje lampice napravljene da izdrže vanjske uslove, a nisu ni sve napravljene da svijetle u zatvorenom prostoru. Obavezno provjerite da  li su lampice koje planirate kupiti namijenjene za upotrebu na otvorenom – ako ste u nedoumici, uvijek ste dobrodošli da posjetite svoju lokalnu JYSK prodavnicu i pitate naše osoblje za upute. Različiti tipovi novogodišnjih lampica naravno imaju i različite prednosti. Osim najvažnijeg aspekta – odabira vrste svjetla koje savršeno odgovara vašem domu – postoje i druge stvari koje određene vrste svjetla čine prikladnijima od drugih. Saznajte više o tome u nastavku. 

Spoljašnja rasvjeta za Novu Godinu i zimske praznike 

Predivne i svestrane lampice su tzv. "neopjevani heroji" novogodišnjih dekoracija u vrijeme zimskih praznika. Njihova fleksibilnost omogućava im da se uklope bilo gdje, unoseći topao, privlačan sjaj u bilo koji prostor bilo na drvetu u dvorištu ili duž fasade vaše kuće. Ugodna svjetleća drvca savršena su za osvjetljavanje vanjskih prostora vašeg doma. Možete birati između različitih oblika, visina i izraza: neke vrste izgledaju kao pravo drveće, dok su druge malo fantastičnijeg izgleda. LED svjetleća drvca su praktična opcija za spoljašnju rasvjetu – odabirom svjetlećeg drvca, možete ga jednostavno postaviti i priključiti na kabel bez potrebe da se penjete uz ljestve i trošite vrijeme pažljivo ga pričvršćujući kao što biste to učinili sa višemetarskim lampicama. 

Ugodne lampice i dekorativna rasvjeta

Svjetleća i očaravajuća LED svjetleća drvca

Unutrašnje novogodišnje lampice

Kada je u pitanju unutrašnja rasvjeta tokom zimskih praznika, postoji mnogo različitih opcija koje će vas sigurno uvesti u veselo i praznično raspoloženje. Od lampica koje svjetlucaju u zlatnoj boji – savršene za širenje radosti oko praznične trpeze – do svjetlećih novogodišnjih zvijezda i tradicionalnih svijećnjaka – savršenih za prekrivanje udobnih kutaka vašeg doma toplim, umirujućim svjetlom – postoji nešto za svaku situaciju i svaki ukus. Da biste zaista osjetili praznični duh, raširite svoju ukrasnu novogodišnju rasvjetu po kući – čak i ako je to samo novogodišnja zvijezda na prozoru vaše dnevne sobe, svijećnjak na prozorskoj dasci u vašoj kuhinji ili malo LED svjetlo na komodi u vašoj sobi ili hodniku, mala ukrasna svjetla poput ovih čine veliku razliku kada je u pitanju unošenje tog srdačnog prazničnog osjećaja u vaš dom. 

Dekorativne lampice 

Svjetleće novogodišnje dekoracije

Šta biste još trebali uzeti u obzir u vezi novogodišnje rasvjete? 

Kada je riječ o novogodišnjoj rasvjeti u zatvorenom i na otvorenom, treba imati na umu činjenicu da lampice općenito troše manje energije nego što mislite – naravno, potrošnja energije varira između različitih vrsta lampica i svakog pojedinačnog proizvoda. Da biste saznali više, pogledajte informativni plakat u našoj prodavnici na kojem je navedeno koliko struje određeno svjetlo potroši u periodu od 24 sata. Kao i uvijek, za više informacija i smjernica o potrošnji energije naših novogodišnjih lampica, dobrodošli ste da pitate naše zaposlene u vama najbližoj JYSK prodavnici. 

Funkcija tajmera znači bezbrižno osvjetljenje

Kako bismo dodatno smanjili potrošnju energije unutarnje i vanjske novogodišnje rasvjete, mnoge naše svjetiljke dolaze sa funkcijama tajmera koje vam omogućavaju da upalite svjetla na određeno vremensko razdoblje koje sami definirate. Na taj način možete uživati ​​u novogodišnjim lampicama bez brige da ćete ih zaboraviti ugasiti – što vam olakšava i brigu i račun za struju. 

Novogodišnje lampice na baterije

Neke od naših novogodišnjih lampica rade na baterije, što znači da ne zahtijevaju ukljičivanje kabela u utičnicu. Glavna prednost novogodišnje rasvjete na baterije je ta što su svjetla praktična, fleksibilna i laka za premještanje. Provjerite informativni plakat u prodavnici za pojedinačan proizvod da biste vidjeli rade li na baterije ili dolaze sa kablom. 

Za više korisnih informacija o postavljanju lampica na siguran način, pogledajte naš blogpost o sigurnosnim savjetima.

Small LED light tree Christmas decoration
Large LED light tree illuminating house
Medium LED light tree Christmas decoration

Saznajte više

Ovog proljeća osvježite svoj dom novom Nordic mood kolekcijom

Ovog proljeća osvježite svoj dom novom Nordic mood kolekcijom

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

Favoriti među tekstilima za dom

Favoriti među tekstilima za dom

Favoriti među kuhinjskim dodacima

Favoriti među kuhinjskim dodacima