Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna

JYSK PODRŽAVA UKRAJINU

Situacija u Ukrajini se mijenja iz sata u sat, a JYSKov primarni fokus ostaje zaštita naših zaposlenih i njihovih najmilijih, kao i pomoć izbjeglicama unutar i izvan Ukrajine.
Kako bismo zaštitili naše zaposlene, odlučili smo rano ujutro u četvrtak, 24. februara 2022., da privremeno zatvorimo svih naših 86 prodavnica u Ukrajini.
Od tada je veliki broj prodavnica ponovo otvoren, jer su naši zaposleni u Ukrajini izrazili želju da naprave pozitivnu promjenu na lokalnom nivou.
Evo pregleda nekih od glavnih stvari koje JYSK trenutno radi:

  • Da bismo pomogli ljudima u Ukrajini, mi – iz JYSKovog glavnog ureda u Danskoj – sarađujemo sa danskim Ministarstvom vanjskih poslova i ukrajinskom ambasadom u Kopenhagenu kako bismo donirali relevantne proizvode raseljenim osobama. Distribucija proizvoda se obavlja preko Agencije UN za izbjeglice, UNHCR.
  • U susjednim zemljama – Poljskoj, Slovačkoj, Rumuniji i Mađarskoj – naši rukovodeći timovi rade na osiguravanju donacija relevantnih proizvoda velikim humanitarnim organizacijama koje imaju znanje i stručnost da najefikasnije pomognu što većem broju ljudi.
  • Posvećeni JYSK timovi u susjednim zemljama takođe pomažu kolegama koji bježe iz Ukrajine u pronalaženju smještaja i zaposlenja.
  • JYSK takođe osniva fond, u koji svi zaposleni u JYSKu mogu donirati, a kojim će upravljati rukovodeći tim u Ukrajini. JYSK je donirao milion danskih kruna kao početni iznos.

Kako vi kao kupac možete pomoći?

Zahvalni smo na velikom broju kupaca koji nam se obrate i pitaju da li mogu da doniraju putem JYSKa.
Pored naših gore navedenih akcija, pozivamo sve da doniraju novac velikim humanitarnim organizacijama. Ovo je trenutno najbolji način da se pomogne Ukrajini.
Velike humanitarne organizacije imaju znanje i stručnost da najefikasnije pruže pomoć što većem broju ljudi.


MOLIMO SE ZA MIR