Privatnost

JYSK upravlja i odgovara za sve JYSK web stranice, uključujući www.JYSK.com.ba. Želimo da ponudimo ugodnu web stranicu koja će da sadržava sve informacije koje smatrate važnim. Zato koristimo tehnologiju koja prikuplja, obrađuje i raspoređuje informacije o načinu korištenja naše stranice. Pri tome omogućujemo najvišu moguću zaštitu vas i ostalih posjetitelja stranice.

JYSK štiti vašu privatnost i privatnost ostalih posjetitelja naše web stranice, te poštuje sve zakone koje nalaže danski zakon o ličnim podacima (Danish Personal Data Act), tako da možete da se osjećate sigurno pri posjetu naše stranice. Registrujemo one posjetitelje koji su pristali primati newsletter i ostali marketinški materijal putem e-pošte. Registrovani posjetitelji u bilo koje vrijeme mogu da prekinu dogovor slanjem e-pošte na korisnickasluzbabih@jysk.com.

JYSK je obavezan da poštuje danski zakon, uključujući i propise sadržane u danskom zakonu o finansijskom poslovanju (Danish Financial Statements Act) i danskom zakonu o knjigovodstvu (Danish Bookkeeping Act Accounts). Spomenute podatke će biti moguće izbrisati tek po isteku rokova propisanim u spomenutim zakonima. Registrovani podaci neće biti objavljeni na našim stranicama.

Kao posjetitelj, u svako vrijeme možete anonimno da koristite našu stranicu, ali neregistrovani posjetitelji neće imati pristup svim informacijama u bazi podataka www.jysk.ba ili da primaju usluge od JYSK-a. JYSK ne prodaje, ne iznajmljuje ili na neki drugi način prosljeđuje registrovane podatke trećoj strani.

Registracija korištenja web stranice

Prikupljamo informacije koristeći različite vrste kolačića (cookie) i IP adresu vašeg kompjutera. Kolačić je mala datoteka koja sadrži podatke spremljene na vaš kompjuter, tako da web stranica može da upamti kompjuter kod kasnijeg posjeta. Kolačići omogućuju JYSK-u da registruje na koji način vi i drugi korisnici koristite web stranicu, a za statističke i tehničke potrebe. Podaci korišteni u našim statističkim izračunima ne omogućuju identifikaciju pojedinca, te su naši izračuni korišteni za razvoj i poboljšanje naše web stranice.

U svako vrijeme možete da izbrišete kolačiće, ali ako ste podesili preglednik tako da ne prihvaća kolačiće, neke dijelove web stranice nećete moći da koristite. Dio podataka koje JYSK prikuplja može da se objavi, ali samo u obliku anonimnog podatka, npr. podatak o broju korisnika web stranice.

Web Svetionici: Koristimo web svjetionike od Google Analytics kako bi analizirali gdje posjetitelji idu na stranici i šta rade za vrijeme posjeta našoj stranici.