Široki izbor kancelarijskih stolica za udoban rad od kuće

Dnevno provodimo 8 i više sati sjedeći za radnim stolom. Upravo to je razlog zašto je kvalitetan kancelarijski namještaj toliko važan. Dobra i udobna kancelarijska stolica nudi vam kvalitetnu potporu, a to je vrlo bitno, jer ispravan sjedeći položaj tijela sprječava naprezanje u vratu i leđima.

U JYSKu ćete pronaći širok izbor radnih stolica različitog dizajna i raspona cijena. Nudimo sve od elegantnih kancelarijskih stolica koje daju fin završni dodir vašem radnom mjestu kod kuće, do naprednih ergonomskih modela kod kojih se mogu podesiti visina, položaj sjedišta, naslon za ruke i leđa kako bi se pružila savršena potpora. Možda ćete takođe htjeti da probate naše kancelarijske stolice sa memorijskom pjenom koja prilagođava svoj oblik vašem tijelu. Prvi izbor kupaca je najčešće klasična, crna stolica, ali uz crne u JYSKu na izbor vam nudimo i lijepe bijele i sive stolice, a materijali od kojih su izrađene su imitacije kože i kvalitetne tkanine.

Da biste odabrali odgovarajuću kancelarijsku stolicu, važno je da uzmete u obzir vrijeme koje provodite u vašem radnom prostoru. Ako radite mnogo sati ili često radite kod kuće važno je da vam ergonomična udobnost bude prioritet. 

U JYSKu možete takođe kupiti podlogu za stolicu da zaštitite svoj parket od tragova točkova.  

19 proizvodi
  19 proizvodi

  Širok asortiman kancelarijskih stolica

  Bilo da vam nedostaje nova kancelarijska stolica za kućnu kancelariju, radno mjesto ili sobu za tinejdžere, važno je da imate dobru stolicu kako biste udobno sjedili i izbjegli napetost u vratu i leđima. U JYSKu ćete pronaći širok izbor kancelarijskih stolica lijepog dizajna koje se mogu uklopiti u stil vaše radne sobe. 

  Izbor odgovarajuće kancelarijske stolice

  Obavezno odaberite radnu stolicu sa nekoliko opcija prilagođavanja i ergonomskih karakteristika koje se mogu podesiti prema vašim potrebama. Postoji niz karakteristika koje je dobro imati na umu prije kupovine.

  • Podesivo - podešavanje visine sjedišta sa funkcijom podizanja/spuštanja i podešavanje sjedišta i naslona
  • Tapacirani naslon i sjedište - pružaju najoptimalniji oslonac i udobnost sjedenja
  • Sa ili bez naslona za ruke - može pružiti opušteniji položaj ispred računara ako su ruke na naslonu
  • Naslon za glavu - olakšanje za vratne mišiće
  • Funkcija nagiba - sjedite i opustite se naslonjeni prem anazad, umjesto da se naginjete preko stola

  Razmislite koliko vremena ćete provesti za stolom - da li vam je stolica potrebna za igranje igrica ili posao, i prilagodite funkcije u skladu s tim. Što više vremena provedete na svojoj kancelarijskoj stolici, to bi trebalo da postoji više opcija podešavanja.

  Savjeti za pravilan položaj sjedenja

  Svi se mi razlikujemo po svojim individualnim potrebama, pa se tako i idealan položaj sjedenja razlikuje od osobe do osobe. Vrlo je važno da vaše tijelo bude u pravilnom položaju dok sjedite i radite. Savršene gejmerske stolice, stolice za kompjuter ili kancelarijske stolice su one koje su ergonomske i podesive. Npr. podesivost radne stolice će vam omogućiti da ona odgovara dimenzijama vašeg radnog stola. Osim podešavanja visine, na JYSK kancelarijskim stolicama sa lakoćom možete podesiti i položaj sjedenja kao i naslon za leđa, a povremena promjena položaja sjedenja je veoma važna da se smanji pritisak na određeni dio vaših leđa.