Veliki izbor trpezarijskih stolova

Živimo užurbanim životom, zbog čega je za sve nas sve važnije kvalitetno iskoristiti svoje vrijeme za trpezarijskim stolom. Ovo je mjesto gdje porodica dijeli svoja svakodnevna iskustva. Jedemo, radimo zadaću, čitamo novine ili razgovaramo uz šoljicu kafe – trpezarijski stol je u najviše slučajeva centralni dio namještaja u trpezariji ili kuhinji. Zato je vrlo važno da imate trpezarijski sto za kojim možete udobno sjediti i osjećati se opušteno. U isto vrijeme trpezarijski stol mora naravno odgovarati vašim ukusima i dekoraciji sobe.

U JYSKu ćete pronaći veliki izbor trpezarijskih stolova uključujući modele napravljene od hrasta, bukve i jasena. Takođe ćete naći trpezarijske stolove napravljene od kombinacije metala, čelika i stakla. 

Dodatna krila se mogu kupiti odvojeno za nekoliko naših trpezarijskih stolova. Dodatna krila su jednostavno i praktično rješenje kada imate goste i kada imate potrebu za dodatnim prostorom na stolu. 

  Trpezarijski stolovi - Dodatna krila

  Dodatno krilo SKOVLUNDE 90x46 hrast
  100,- KM/kom
  149,- /kom
  UŠTEDA 33%
  gold

  Trpezarijski stolovi - Trpezarijski stolovi

  Zidni sklopivi stol EJBY 60x80 bijela
  60,- KM/kom
  119,- /kom
  UŠTEDA 50%
  plus
  Trpez. stol OBLING 80x100/163 hrast
  165,- KM/kom
  269,- /kom
  UŠTEDA 39%
  basic
  Trpezarijski stol JEGIND Ø105 hrast/crna
  200,- KM/kom
  299,- /kom
  UŠTEDA 33%
  basic
  Trpez. stol JEGIND Ø105 cm bijela/natur
  200,- KM/kom
  299,- /kom
  UŠTEDA 33%
  basic
  Trpezarijski stol LINTRUP 80x140 hrast
  250,- KM/kom
  329,- /kom
  UŠTEDA 24%
  plus
  Trpezarijski stol LINTRUP 90x190/280 hr.
  425,- KM/kom
  599,- /kom
  UŠTEDA 29%
  plus
  Trp. stol RINGSTED Ø100 bijela
  300,- KM/kom
  399,- /kom
  UŠTEDA 25%
  plus
  Trpez. stol RINGSTED Ø100 crna/jasen
  350,- KM/kom
  449,- /kom
  UŠTEDA 22%
  plus
  Trp. stol GAMMELGAB 160/200 hrast/bijel
  300,- KM/kom
  649,- /kom
  UŠTEDA 54%
  plus
  Samo online
  Trpez. stol SKOVLUNDE 90x160 hrast/crna
  600,- KM/kom
  799,- /kom
  UŠTEDA 25%
  gold
  Trp. stol SKOVLUNDE 90x200/290 hrast/cr.
  750,- KM/kom
  999,- /kom
  UŠTEDA 25%
  gold

  Dobar savjet za odabir trpezarijskog stola

  Budući da toliko vremena provodimo za trpezarijskim stolom, često je potrebno da taj stol ima više funkcija. Idealan trpezarijski stol mora odgovarati baš vašim potrebama i željama. Te potrebe su različite bilo da imate malu ili veliku porodicu.

  Veličina i oblik

  Treba li vaš novi trpezarijski stol biti veliki ili mali? Okrugli ili kvadratni? Odgovori na ova pitanja su odlično mjesto za početak. Veoma je važno da se stol uklapa u veličinu porodice kao i veličinu prostorije u kojoj stoji. Ako vam dnevno ne treba puno prostora za ručavanje, opcija je i barski stol. Ako u isto vrijeme želite imati priliku da pozovete goste na večeru, razmislite o četvrtastom sklopivom stolu ili stolu sa dodatnim krilima. Okrugli stol odgovara i malim i velikim prostorima i daje dobru dinamiku u prostoru sa svojim mekim rubovima. Prednost je i to što ljudi sjede bliže jedno drugome tako da svi mogu lako sudjelovati u razgovoru.

  Materijal i boja

  Materijal i funkcionalnost idu ruku pod ruku, jer ne mogu svi materijali izdržati istu količinu habanja.
  Laminat, melamin ili staklo. Zajedničko za  sveove materijale je to što se lako čiste vlažnom krpom. Stakleni stol može biti osjetljiv na ogrebotine, ali je inače veoma izdržljiv. 
  Drvo je jedan od osjetljivijih materijala. Trpezarijski stol od npr. hrasta ili bambusa zahtijevaju redovitu njegu uljem jer su podložniji grebanju i mrljama. 

  Treba li stol biti svijetao ili taman? Sa drvenim stolom dobivate blagovaonski stol u prirodnoj boji koji se može "razbiti" sa elegantnim i bijelim dekorom. U našem asortimanu naći ćete i veliki izbor crnih, bijelih i smeđih stolova od melamina ili prozirnih staklenih stolova.

  Funkcionalan, praktičan ili moderan?

  ... Ili svo troje. Možete kupiti trpezarijski stol koji zadovoljava sve tri potrebe. Samo razmislite za šta će se sve vaš trpezarijski stol koristiti. Trpezarijski stol može da funkcioniše kao dnevni trpezarijski prostor, kućni radni prostor, za domaće zadatke i još mnogo toga. Može se nalaziti i u prostoriji koja se koristi samo kada dolaze gosti. Izbor materijala često ovisi o tome treba koliko praktičan stol treba biti, jer je npr. laminatni stol je jednostavan za održavanje i praktičan za svakodnevnu upotrebu porodice sa djecom, dok je drveni stol osjetljiviji na mrlje i ogrebatine te zahtijeva održavanje. Obe ove vrste mogu biti moderne i oku ugodne, a vrlo često igraju značajnu ulogu pri izboru ostatka dekora trpezarije.

  Ako želite uložiti i u nove trpezarijske stolice, možete pogledati naše trpezarijske setove u kojima smo za vas već izabrali kombinacije idealne stolova i stolica.