Veliki izbor trpezarijskih stolova

Trpezarijski stol je često mjesto okupljanja u kući, gdje zajedno jedemo, pijemo kafu, igramo društvene igre, učimo, pišemo zadaću, čitamo novine i uživamo u prijatnim trenucima sa najmilijima. Zato je važno kupiti stol koji tačno odgovara vašim potrebama. Da li tražite stol koji treba da stane u malu kuhinju ili imate veliku trpezariju? Treba li stol moći da se produži kada imate goste? Da li želite da trpezarijski stol bude okrugao, ovalni, kvadratni ili pravougaoni? Volite li staklo, stol od drveta, metala, bijeli, tamni ili možda sirovi betonski izgled? Veoma je važno da imate trpezarijski stol za kojim možete udobno sjediti i osjećati se opušteno. U isto vrijeme trpezarijski stol mora odgovarati i vašem ukusu i dekoraciji sobe.

Pogledajte JYSKov veliki izbor trpezarijskih stolova u mnogo različitih veličina, od malog zidnog sklopivog stola dimenzija 60x80 cm do velikog stola na izvlačenje od 90x290 cm. Pronađite i okrugle stolove na razvlačenje idealne za četveročlanu i šesteročlanu porodicu, ali koji pružaju i mogućnost da za stolom bude mnogo gostiju. Dodatna krila se mogu kupiti odvojeno za nekoliko naših trpezarijskih stolova. Dodatna krila su jednostavno i praktično rješenje kada imate goste i kada imate potrebu za dodatnim prostorom na stolu. 

Široki izbor stolica za vaš trpezarijski stol pogledajte ovdje.

40 proizvodi
  40 proizvodi

  Trpezarijski stolovi - Trpezarijski stolovi

  Trpezarijski stol JEGIND Ø105 cm bijela/natur
  225,- KM/kom
  329,- /kom
  UŠTEDA 32%
  basic
  Trpezarijski stol JEGIND Ø105 hrast/crna
  250,- KM/kom
  349,- /kom
  UŠTEDA 28%
  basic
  Trpezarijski stol LINTRUP 80x140 hrast
  275,- KM/kom
  329,- /kom
  UŠTEDA 16%
  plus
  Trpezarijski stol LINTRUP 90x190/280 hr.
  450,- KM/kom
  599,- /kom
  UŠTEDA 25%
  plus
  Trpez. stol AABENRAA 80x120 hrast
  275,- KM/kom
  349,- /kom
  UŠTEDA 21%
  basic
  Trpezarijski stol AABENRAA 90x160 hrast/crna
  300,- KM/kom
  399,- /kom
  UŠTEDA 25%
  basic
  Trpezarijski stol RINGSTED Ø100 bijela
  300,- KM/kom
  399,- /kom
  UŠTEDA 25%
  plus
  Trpez. stol RINGSTED Ø100 crna/jasen
  350,- KM/kom
  449,- /kom
  UŠTEDA 22%
  plus
  Trpez.stol AGERBY Ø119 staklo/hrast
  500,- KM/kom
  699,- /kom
  UŠTEDA 28%
  gold
  Trpez. stol AGERBY 90x160 staklo/hrast
  550,- KM/kom
  749,- /kom
  UŠTEDA 27%
  gold
  Trpezarijski stol SKOVLUNDE 90x160 prirodni hrast/crna
  750,- KM/kom
  999,- /kom
  UŠTEDA 25%
  gold
  Trpezarijski stol SKOVLUNDE 90x160 tamni hrast
  800,- KM/kom
  1099,- /kom
  UŠTEDA 27%
  gold
  Trpezarijski stol SKOVLUNDE 90x200 prirodni hrast/crna
  850,- KM/kom
  1199,- /kom
  UŠTEDA 29%
  gold
  Trpezarijski stol SKOVLUNDE 90x200 tamni hrast
  900,- KM/kom
  1299,- /kom
  UŠTEDA 31%
  gold

  Dobar savjet za odabir trpezarijskog stola

  Budući da toliko vremena provodimo za trpezarijskim stolom, često je potrebno da taj stol ima više funkcija. Idealan trpezarijski stol mora odgovarati baš vašim potrebama i željama. Te potrebe su različite bilo da imate malu ili veliku porodicu. 

  Veličina i oblik

  Treba li vaš novi trpezarijski stol biti veliki ili mali? Okrugli ili kvadratni? Odgovori na ova pitanja su odlično mjesto za početak. Veoma je važno da se stol uklapa u veličinu porodice kao i veličinu prostorije u kojoj stoji. Ako vam dnevno ne treba puno prostora za ručavanje, opcija je i barski stol. Ako u isto vrijeme želite imati priliku da pozovete goste na večeru, razmislite o četvrtastom sklopivom stolu ili stolu sa dodatnim krilima. Okrugli stol odgovara i malim i velikim prostorima i daje dobru dinamiku u prostoru sa svojim mekim rubovima. Prednost je i to što ljudi sjede bliže jedno drugome tako da svi mogu lako sudjelovati u razgovoru.

  Materijal i boja

  Materijal i funkcionalnost idu ruku pod ruku, jer ne mogu svi materijali izdržati istu količinu habanja.
  Laminat, melamin ili staklo. Zajedničko za  sveove materijale je to što se lako čiste vlažnom krpom. Stakleni stol može biti osjetljiv na ogrebotine, ali je inače veoma izdržljiv. 
  Drvo je jedan od osjetljivijih materijala. Trpezarijski stol od npr. hrasta ili bambusa zahtijevaju redovitu njegu uljem jer su podložniji grebanju i mrljama. 

  Treba li stol biti svijetao ili taman? Sa drvenim stolom dobivate blagovaonski stol u prirodnoj boji koji se može "razbiti" sa elegantnim i bijelim dekorom. U našem asortimanu naći ćete i veliki izbor crnih, bijelih i smeđih stolova od melamina ili prozirnih staklenih stolova.

  Funkcionalan, praktičan ili moderan?

  ... Ili svo troje. Možete kupiti trpezarijski stol koji zadovoljava sve tri potrebe. Samo razmislite za šta će se sve vaš trpezarijski stol koristiti. Trpezarijski stol može da funkcioniše kao dnevni trpezarijski prostor, kućni radni prostor, za domaće zadatke i još mnogo toga. Može se nalaziti i u prostoriji koja se koristi samo kada dolaze gosti. Izbor materijala često ovisi o tome treba koliko praktičan stol treba biti, jer je npr. laminatni stol je jednostavan za održavanje i praktičan za svakodnevnu upotrebu porodice sa djecom, dok je drveni stol osjetljiviji na mrlje i ogrebatine te zahtijeva održavanje. Obe ove vrste mogu biti moderne i oku ugodne, a vrlo često igraju značajnu ulogu pri izboru ostatka dekora trpezarije.

  Ako želite uložiti i u nove trpezarijske stolice, možete pogledati naše trpezarijske setove u kojima smo za vas već izabrali kombinacije idealne stolova i stolica.