Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna

Do 31. 3. dostava online narudžbi u vrijednosti od 400 KM ili više je besplatna!

4 stila u dizajnu spavaće sobe

4 sobe, 3 stila u dizajnu enterijera

Nakon šta ste se pobinuli za kvalitetan san sa madracem, jorganom i jastukom koji odgovaraju vašim potrebama, vrijeme je da u svoju spavaću sobu dodate nešto novo. Vaša je spavaća soba mjesto u kući koje izražava ono šta volite i ono šta vi jeste. Nije toliko komplikovano, a ni skupo, stvoriti elegantnu spavaću sobu sa jasnim stilom - ili novim stilom, ako to želite. Pogledajte ova 3 stila uređenja enterijera i saznajte koji od njih najbolje odgovara vama tj. vašoj ličnosti. 

Zanima vas koliko je kvalitetan vaš san? Riješite naš test o spavanju i saznajte svoj rezultat.  
 

Moderni décor spavaće sobe

Ovaj enterijer iražava dizajnerske stilove 1950-ih i 60-ih. Materijali uključuju i drvo i metal, a dizajn namještaja je funkcionalan, jasno izražavajući namjenu svakog pojedinog komada. U ovom su stilu muževniji komadi namještaja usklađeni sa mekšim, ženskim detaljima. 

Boje su neutralne i bespotrebni detalji su elimisani. Ovaj "minimalizam" postiže jednostavnost, pa soba izgleda manje natrpano - čak i kada zaboravite napraviti svoj krevet.  
 


Skandinavski décor spavaće sobe

Lagane ljetne noći odražavaju se u dizajnu tipičnom za skandinavski stil. Paleta boja je primarno prirodna i bijela sa jedinstvenim blokovima boje vidljivim u pjedinom komadu namještaja, jastučiću ili nekom drugom tipu tekstila. Uglavnom drveni namještaj funkcionalan je kao i u gore navedenom modernom stilu, ali ima i linije sa čisto estetskom svrhom. Skandinavski stil je prostran, maksimalno koristi prirodnu svjetlost i izražava jednostavnost u kombinaciji sa gotovo bezbrižnom elegancijom. 
 


Čak i kada živite u studio-apartmanu i morate gurnuti radni stol u svoju spavaću sobum još uvijek je možete ukrasiti u ovom stilu.  

 

 

 


Boho décor spavaće sobe

Sa jasnom ženstvenom crtom, boemski je stil popularan i u dizajnu enterijera i u modi. On odražava umjetnički stil života sa tekstilima inspirisanim svijetom. Veličina i oblik namještaja nisu bitni - sve može da prođe dokle god se vama to sviđa i dokle god ima neku svoju priču. Za razliku od gore pomenutog modernog ili skandinavskog décora spavaće sobe, boemski stil znači popunjavanje svakog vizuelnog i fizičkog prostora. Napravite malene pejzaže sa detaljima koji se podudaraju i nadopunjuju i voilà: Vaša boemska spavaća soba je spremna za uživanciju.  
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saznajte više

3 istaknute posteljine iz novog asortimana

Uljepšajte vašu spavaću sobu uz novu posteljinu

Vodič u 9 koraka: Kako izabrati odgovarajući krevet

Proizvodi za spavanje koji će vas rashladiti