Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
4 stila u dizajnu spavaće sobe

4 sobe, 3 stila u dizajnu enterijera

Nakon šta ste se pobinuli za kvalitetan san sa madracem, jorganom i jastukom koji odgovaraju vašim potrebama, vrijeme je da u svoju spavaću sobu dodate nešto novo. Vaša je spavaća soba mjesto u kući koje izražava ono šta volite i ono šta vi jeste. Nije toliko komplikovano, a ni skupo, stvoriti elegantnu spavaću sobu sa jasnim stilom - ili novim stilom, ako to želite. Pogledajte ova 3 stila uređenja enterijera i saznajte koji od njih najbolje odgovara vama tj. vašoj ličnosti. 

Zanima vas koliko je kvalitetan vaš san? Riješite naš test o spavanju i saznajte svoj rezultat.  
 

Moderni décor spavaće sobe

Ovaj enterijer iražava dizajnerske stilove 1950-ih i 60-ih. Materijali uključuju i drvo i metal, a dizajn namještaja je funkcionalan, jasno izražavajući namjenu svakog pojedinog komada. U ovom su stilu muževniji komadi namještaja usklađeni sa mekšim, ženskim detaljima. 

Boje su neutralne i bespotrebni detalji su elimisani. Ovaj "minimalizam" postiže jednostavnost, pa soba izgleda manje natrpano - čak i kada zaboravite napraviti svoj krevet.  
 


Skandinavski décor spavaće sobe

Lagane ljetne noći odražavaju se u dizajnu tipičnom za skandinavski stil. Paleta boja je primarno prirodna i bijela sa jedinstvenim blokovima boje vidljivim u pjedinom komadu namještaja, jastučiću ili nekom drugom tipu tekstila. Uglavnom drveni namještaj funkcionalan je kao i u gore navedenom modernom stilu, ali ima i linije sa čisto estetskom svrhom. Skandinavski stil je prostran, maksimalno koristi prirodnu svjetlost i izražava jednostavnost u kombinaciji sa gotovo bezbrižnom elegancijom. 
 


Čak i kada živite u studio-apartmanu i morate gurnuti radni stol u svoju spavaću sobum još uvijek je možete ukrasiti u ovom stilu.  

 

 

 


Boho décor spavaće sobe

Sa jasnom ženstvenom crtom, boemski je stil popularan i u dizajnu enterijera i u modi. On odražava umjetnički stil života sa tekstilima inspirisanim svijetom. Veličina i oblik namještaja nisu bitni - sve može da prođe dokle god se vama to sviđa i dokle god ima neku svoju priču. Za razliku od gore pomenutog modernog ili skandinavskog décora spavaće sobe, boemski stil znači popunjavanje svakog vizuelnog i fizičkog prostora. Napravite malene pejzaže sa detaljima koji se podudaraju i nadopunjuju i voilà: Vaša boemska spavaća soba je spremna za uživanciju.  
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saznajte više

Favoriti iz novog asortimana posteljina

Favoriti iz novog asortimana posteljina

Uljepšajte vašu spavaću sobu uz novu posteljinu

Uljepšajte vašu spavaću sobu uz novu posteljinu

Vodič u 9 koraka: Kako izabrati odgovarajući krevet

Vodič u 9 koraka: Kako izabrati odgovarajući krevet

Proizvodi za spavanje koji će vas rashladiti

Proizvodi za spavanje koji će vas rashladiti