Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
Bijeli cipelari i crne police za cipele

5 funkcionalnih i estetskih savjeta za uređenje hodnika

Hodnik može biti jedna od najzahtjevnijih prostorija za uređenje. Prostor u hodniku je vrlo često ograničen pa vam zato nudimo kvalitetna, ali estetki privlačna rješenja za organizaciju vaših stvari.

Hodnik ili predsoblje je prva prostorija koju vidite vi i vaši gosti. Zato je potrebno da u hodniku vlada prijatna i gostoljubiva atmosfera te time postavite ton ostatku doma. Estetika ne bi trebala nadmašiti funkcionalnost, ali moguće je stvoriti hodnik koji je istovremeno privlačan i funkcionalan - slijedite naših 5 savjeta kako biste zagarantirano imali oboje.

1.  Hodnik mora imati dovoljno mjesta za odlaganje

Šta sve vaš hodnik treba da ima zavisi od potreba vaše porodice kao i o tome koliko članova vaša porodica ima. Što više ljudi živi u vašem domu to je potrebno i više prostora za odlaganje. Pronađite rješenja za odlaganje cipela, jakni i raznih drugih stvari.

Plastične kutije za odlaganje u različitim veličinama


Prostoriju možete učiniti vizuelno manje pretrpanom odabirom rješenja za odlaganje koja imaju zatvorene police.

Još jedna dobra ideja mogla bi biti reorganizacija u skladu sa godišnjim dobima. Nema potrebe da zimske čizme i sandale istovremeno zauzimaju prostor. Ako kod kuće imate druga mjesta za pospremanje odjeće, obuće i zimskih dodataka, onda ih iskoristite..  

Kada dođemo kući, često imamo pune ruke stvari koje želimo odmajh odložiti. Olakšajte sebi ulazak u kuću tako što ćete imati prostor za ključeve, torbu, cipele, šal, jaknu, rukavice pa i kapu ili šešir.

2. Zaštitite pod hodnika tepihom

Tepih u hodniku ima mnogo različitih funkcija. Prije svega, on je praktičan. Kada dođete kući sa prljavim cipelama, on štiti vaš pod. Takođe je odličan za akustiku i unijet će osjećaj topline u vaš dom. Tepih je izvrstan kada gledamo na dizajn enterijera jer pomaže u povezivanju sobe i stvaranju kohezije. Birajte između puno različitih dizajna, materijala i veličina:

3. Ogledalo je "a must have" u hodniku

Za mnoge je ogledalo ključan element svakog hodnika. Izvrstan je i funkcionalan estetski dodatak koji će vizuelno povećati vaš hodnik. Ogledalo u hodniku vam omogućuje da se još jednom  dobro pogledate prije nego izađete iz stana.

Okrugl ogledalo od ratana na bež zidu


Birajte izmeu samostojećih ogledala u kojem ćete se moći kompletno pogledati ili jedno od naših manjih ogledala - u zavisnosti o vašim potrebama. Pronađite ogledalo koje reflektira vaš stil i ukus za uređenje enterijera:

4. Predahnite u vašem hodniku

Klupa je istovremeno i praktičan i dekorativan komad namještaja. Koristite klupu kada se trebate izuti ili obuti, za odlaganje stvari ili za kratki odmor prilikom ulaska ili izlaska iz doma. Klupa takođe može poslužiti za stvaranje ugodne atmosfere. Ako ste ograničeni prostorom, mala stolica ili tabure može biti izvrsna opcija. U svakom slučaju izbjeći ćete stvaranje nereda u uglovima.

5. Dekorirajte svoj hodnik

Hodnik ostavlja prvi dojam na vaše goste po dolasku u vaš dom. Pobrinite se da ima mjesta za njihove kapute i stvari, a ulaskom u hodnik vidjet će i vaš stil uređenja te im pokazati šta mogu očekivati i u ostatku vašeg doma.

Zadnje šta želite je pretrpavati vaš prostor sa puno sitnica. Dobro odabrani tekstili, vaze, ukrasni jastuci, dekorativne zdjele i slikedat će vašem hodniku karakter i učiniti ga ugodnijim. Malena zdjela je idealno mjesto za vaše ključeve i novčanik. Smjestite je na malu policu pored ogledala i tako ćete uvijek znati gdje da prvo potražite svoje ključeve.

Saznajte više

U fokusu: MARKSKEL kolekcija namještaja za odlaganje

U fokusu: MARKSKEL kolekcija namještaja za odlaganje

Naše omiljene korpe za odlaganje

Naše omiljene korpe za odlaganje

U fokusu: LYNGVIG kolekcija

U fokusu: LYNGVIG kolekcija

U fokusu: LIMFJORDEN kolekcija

U fokusu: LIMFJORDEN kolekcija