Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna

Do 30. 6. dostava online narudžbi u vrijednosti od 400 KM ili više je besplatna!ZELENI DANI - Uštedite do 70%!


Sada još bolje ponude baštenskog namještaja!Kliknite ovdje

Trpezarija sa crvenim i roze enterijerom i kancelarija sa enterijerom

Estetsko uređenje doma uz šemu boja

Ne morate da raspolažete velikim budžetom da bi vaš dom izgledao skladnije. Implementacijom definisane šeme boja u vašem domu, uspjet ćete da stvorite vizuelno lijep i skadan dom.

Odlučite se za kombinaciju boja za vaš dom

Kada pogledamo prelijepe domove na društvenim mrežama ili u časopisima, često zaboravljamo na vrijeme i trud koji dolazi prije toga. Mnogi dizajneri enterijera započinju stvaranjem mood board-ova na kojima odlučuju koje boje će definisati dekor u domu.

Braon i bež tepisi i ukrasni jastuci u braon i bež boji
Tepih STORMHATT umj. krzno 140x200 smeđa
75,- KM/kom
99,- /kom
UŠTEDA 24%
Do isteka zaliha
Samo u prodavnici


Držeći se šeme boja, vaš dom će izgledati složenije i modernije. To ne znači da treba da odaberete samo jednu boju, a zatim da je koristite u svim sobama. No, šema boja takođe može značiti prevladavanje toplih tonova, poput smeđih i crvenih, ili hladnijih tonova kao što su sivi i plavi tonovi, ali može značiti i odlučivanje o 4-5 boja koje ćete koristiti u svom dizajnu.

Dekoracije u boji

Zapamtite da je upotreba boje u vašem uređenju doma više od samog izbora boje zidova. Razmislite o šemi boja namještaja, tepiha, jastuka, dekoracija, deka i dodataka. Jednostavan način za stvaranje kohezivnog izgleda u vašem domu je dodavanje elemenata u istoj šemi boja u svaku prostoriju.

Ako volite jarke boje, dobra ideja može biti da ih dodate kroz nekoliko elemenata, poput npr. kauča vedre boje ili na nešto manjem nivou sa policama ili ukrasnim jastucima. Tada je lako praviti promjene ako se umorite od boja.

Dnevna soba sa bordo dekoracijama i roze polica
Zidna polica ASSENS 5 polica breska
60,- KM/kom
90,- /kom
UŠTEDA 33%
Do isteka zaliha
Samo u prodavnici

Postignite estetski izgled prostorije uz krug boja

Oni koji vole dublje da zarone u dizajnerske principe možda žele da pogledaju krug boja. Osnovno pravilo je da će korištenje susjednih boja na krugu stvoriti manji kontrast i smireniji osjećaj dok će odabir komplementarnih boja (jedna nasuprot druge na krugu) stvoriti veći kontrast i prostoriju sa više energije.

Razumijevanje odnosa između boja pomoći će vam da shvatite zašto određene kombinacije imaju određene učinke na uređenje vašeg enterijera.


Ali zapamtite da nema ispravnog ili pogrešnog i sve je stvar preferencije. Korištenje šeme boja u uređenju vašeg doma samo je jednostavan način za povezivanje vašeg doma.

Saznajte više

Osvježite svoj dom i baštu umjetnim biljkama

Romantični savjeti za Dan zaljubljenih u vašem domu

Favoriti među zavjesama

Boja godine 2023.