Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna

Do 31. 3. dostava online narudžbi u vrijednosti od 400 KM ili više je besplatna!

Spavaća soba i hotelsko zvonce

Hotelski luksuz u vašem domu

  • Volite li putovanja?

Možemo predvidjeti vaš pozitivan odgovor na ovo pitanje :) Gotovo da nema osobe koja ne voli uživati na novim, zanimljivim lokacijama i upoznavati dosad neposjećene gradove.

  • A volite li odsjesti kao gost u hotelu koji je pripremljen upravo za vaš dolazak?

Mnogi po dolasku na destinaciju jedva čekaju da vide smještaj koji su rezervisali…

Jedna od čari odsjedanja u hotelima je ona mirna atmosfera sobe koja vam pomaže da se opustite i uživate u trenutku. Sobe su uvijek vrlo uredne (osim ako se već niste raspakovali), a glavna svrha upravo te urednosti je da vam pomogne da odahnete i zaboravite na sve brige.

Baš kao na putovanjima, i u svakodnevnom životu svi trebamo malo luksuza, čak i ako je naš stan veličine 40 m2 i prepun stvari skupljenih tokom godina. Da biste osjetili atmosferu profinjenosti i luksuza koju osjećate kada kao gost odsjedate u hotelima, nije nužno da uplatite skupa, višednevna putovanja na udaljenim svjetskim lokacijama. Sa samo nekoliko promjena možete stvoriti hotelsku atmosferu u vlastitoj spavaćoj sobi i postići dizajn savremene spavaće sobe koja će vas navesti da pomislite da ste u luksuznom odmaralištu.
Evo naših najboljih savjeta za stvaranje ekskluzivne sobe sa pravom hotelskom atmosferom u ličnom domu.

 

Izgled hotelske sobe

Postoji razlog zašto su tonovi boja hotelskih soba pažljivo usklađeni. Oni stvaraju smirenu atmosferu, cijenjenu od strane mnogih gostiju. Zemljanim tonovima postiže se umirujuća, spa atmosfera koja može pogodovati vašem kvalitetu sna. Sa druge strane, svijetle boje mogu povećati količinu energije u sobi.

 

Prije nego počnete preuređivati svoju spavaću sobu, dobro razradite plan za uređenje jer će ona biti vaša privatna oaza. Zapamtite da je cilj da ugodite sebi i prema tome stvorite sobu koja odražava vaš ukus i stil.

Postavite duge zavjese oko kreveta

Dugim zavesama ćete uokviriti sobu i pomoći stvoriti intimniju i udobniju atmosferu. Zavese će izdvojiti krevet od ostatka prostorije i učiniti ga privatnijim, čak i ako su providne.

Ako vaša spavaća soba nije prostrana, još uvek možete koristiti zavjese pri uređenju - samo dodajte veliko ogledalo na jedan od zidova kako bi soba djelovala veće i prostranije.
Takođe možete upotrebiti zavjese za odvajanje ili prikrivanje udobnog ugla gdje se uvijek možete opustiti uz knjigu. U svakom slučaju, dugim zavjesama možete stvoriti intimnu atmosferu u vašoj spavaćoj sobi.

 

Odgovarajuće dekoracije i ukrasni jastuci

Sobu možete vrlo lako upotpuniti te postići u njoj ravnotežu odabirom nekoliko ključnih dekorativnih elemenata vodeći računa o bojama. Preko polovine kreveta prebacite deku ili prekrivač u boji koja se slaže sa ostatkom prostorije, posteljinom, jastucima, pa čak i tepihom. Samo jednim dodatkom postići ćete snažan efekat u prostoriji.

Konačno, kombinujte velike jastuke za leđa sa manjim jastucima kako biste stvorili pravi hotelski izgled. Jastuci dodaju stil i sofisticiranost vašem dizajnu enterijera, a povrh toga pružaju vam udobnost i podršku ako boravite u krevetu čitajući knjigu ili gledajući televizijski program.

 

Kada krenete sa uređenjem i shvatite koliko vam dekorativnih elemenata stoji u ponudi te kako različite kombinacije boja, tekstura i oblika mogu stvoriti potpuno novu sliku vaše prostorije, možda ćete se susresti sa izazovom kako izabrati ključan i umjeren broj dekoracija. Zapamtite: atmosferu hotelske sobe stvara urednost, što znači da je osnova minimalizam i usklađenost.

Pripazite da vas ne ponese shopping-euforija, jer ćete se u tom slučaju kući vratiti sa kesama punim dekoracija, koje ćete željeti smjestiti u prostoriju jer im niste mogli odoljeti. Na kraju, moguće je da ćete prostoriju pretrpati sa stvarima te nećete postići željeni efekat.
Savjetujemo vam da pri planiranju uređenja prvenstveno stvorite viziju prostorije, definišete omiljene boje koje biste kombinovali, ograničite broj dekoracija na određeni broj te predvidite mjesto na koje biste ih smjestili. Kada u prostoriju postavite sve planirano, ako uočite da je potrebno, možete prostor upotpuniti sa još nekoliko dodatnih stvari.

Znamo da je ponekad teško biti umjeren, pa se nadamo da ćete se pridržavati naših savjeta i uspešno stvoriti osjećaj luksuza u ličnom prostoru. :)

Saznajte više

3 istaknute posteljine iz novog asortimana

Uljepšajte vašu spavaću sobu uz novu posteljinu

Vodič u 9 koraka: Kako izabrati odgovarajući krevet

Proizvodi za spavanje koji će vas rashladiti