Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
Hygge atmosfera u dnevnom boravku sa velikom ugaonom garniturom, jorganom, jastucima i lampama

Hygge garnitura u dnevnom boravku

Bilo da ste imali dug dan na poslu ili da uživate u ljenoj nedjelji, dnevni boravak je obično savršeno mjesto za sve. U ovom blogu predstavićemo vam naša tri glavna savjeta i trika kako da stvorite "hygge" atmosferu u dnevnom boravku, u kojem je garnitura u centru pažnje.

1: Neka garnitura bude kamen temeljac vašeg dnevnog boravka

Hygge dnevni boravak sa garniturom, jorganom, jastucima i lampama


U centru pažnje je garnitura. Velika garnitura odmah na prvi pogled poziva vas, vašu porodicu i prijatelje da se osjećate prijatno i kreira "hygge" atmosferu. 


U redu je da vaša garnitura izgleda moderno i da bude ukrašena tekstilom i dekornim jastucima tokom dana, ali kada je vrijeme za opušteno odmaranje, slobodno prenesite jastuke i jorgane iz spavaće sobe za još veću udobnost.

2: Kombinujte boje i materijale


Način na koji možete svom dnevnom boravku dati poseban izgled je uređenjem i dekorisanjem garniture različitim jastucima - što više, to bolje. Slobodno kombinujte razne boje, materijale i uzorke. Osim što stvara prijatnu atmosferu, pokazuje hrabrost za miješanje različitih boja i možda može nadahnuti vaše goste da učine isto.

3: Ne zaboravite na rasvjetu

Jorgan koji se nalazi u uglu garniture, luster, moderna vitrina u crnoj boji


Važna stavka u procesu stvaranja hygge afmosfere je osvjetljenje: luster TORSTEIN daje jako i bistro svjetlo zbog izloženih sijalica, a moderna podna lampa HUGO može funkcionisati kao svjetlo za čitanje u uglu sobe. Takođe, pobrinite se da dodate malo ukrasnog osvjetljenja prostoriji, poput lijepih i malih mirisnih svijeća na stoliću ili na vrhu vaše vitrine. Postavljanje lampica i svijeća na različitim visinama može unijeti život i pokret u sobu.

Bonus savjet: Praktično (i dekorativno) odlaganje


Još jedan predmet koji je često dio dnevnog boravka je vitrina. Možete prikazati svoje najfinije tanjire i čaše, što svakako dodaje prednost vašem stilu ako razmišljate izvan okvira u vezi načina odlaganja. Na primjer, svoju omiljenu deku možete staviti u lijepu korpu ili možda stavite stilski ukras na vrh svojih knjiga. Odlaganje ne mora nužno biti skriveno, ono može poslužiti i u dekorativne svrhe.

Pročitajte kako stvoriti "hygge" atmosferu uz pomoć TV komode.

Kako vi stvarate "hygge" atmosferu u svom dnevnom boravku? Pišite nam u komentarima!

Saznajte više

U fokusu: MARKSKEL kolekcija namještaja za odlaganje

U fokusu: MARKSKEL kolekcija namještaja za odlaganje

Uljepšajte svoj dom namještajem od ratana

Uljepšajte svoj dom namještajem od ratana

U fokusu: LYNGVIG kolekcija

U fokusu: LYNGVIG kolekcija

Vodič: Kako izabrati tepih?

Vodič: Kako izabrati tepih?