Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
Baštenki set na kišnoj terasi

Iskoristite i kišne dane za planiranje i uređenje bašte

Čak i tokom ljetnih mjeseci kada se očekuje sunce i visoke temperature, loše vrijeme se uvijek može naglo pojaviti. Ipak, ne dopustite da vas to rastuži! Ako razmišljate o životu na suncu i ne volite kišne dane, postoji način kako da i njih iskoristite. Krenite sa planiranjem - ako postoji nešto u vašoj bašti što vam smeta i želite da promijenite, sada je vrijeme da identifikujete problem i riješite ga.

Pretprana bašta

Ako imate poteškoća sa šetanjem po bašti zbog prenatrpanosti, moguće je da je potrebno promijeniti poziciju baštenskog namještaja. Kao što je slučaj i sa namještajem u unutrašnjem dijelu kuće, tako biste i napolju trebali moći hodati do svog baštenskog seta ili drugog dijela bašte bez da zaobilazite svoju ležaljku.

Takođe je moguće da je vaš baštenski namještaj prevelik za vašu baštu i prostor sa kojim raspolažete. Pogledajte neke od stolića ili složivih stolica - oni bi mogli biti bolji izbor.

Baštenski bistro set na sunčanoj terasi ili balkonu

 
Ako vam se bašta čini neuredom ili ako je natrpana, možda je razlog tome što nemate nikakav prostor za odlaganje. Odlučite se za neko od rješenja za odlaganje napolju i na taj način možete odložiti sve stvari koje vam zauzimaju prostor.


Manjak mjesta za sjedenje

Imate li mjesta za sjedenje kada vam dođe društvo? Ako je odgovor ne, u svoju baštu dodajte još par stolica ili klupu.


Ako razmišljate o tome kako će vrijeme uticati na vaš baštenski namještaj, pogledajte naš vodič za odabir pravilnog baštenskog namještaja. Razmislite o promjeni na ratan ili umjetno drvo - ne trebate ih previše održavati, a i odlični su za sve vremenske uslove.

Baštenski set sa stolom od umjetnog drva i stolice od ratana na terasi


Za malo unikatnosti u svojoj bašti, kupite nekoliko šarenih baštenskih stolica ili suncobran.


Unesite “hygge” u svoj prostor na otvorenom

Osjećate li se prijatno na svojoj terasi? Nekim ljudima je vrlo teško učiniti terasu i baštu mjestom gdje će se osjećati opušteno. Najbolje rješenje za to su baštenski dodaci poput jastuka, fenjera, saksija za cvijeće i drugog dekora koji će vam u potpunosti unijeti hygge i stvoriti atmosferu koju želite.

Kada počne padati kiša, iznesite svoje saksije na otvoreno tako da i biljke imaju koristi od nje. Kišnica je obično meka i odličan je izbor za zalijevanje vaših biljaka.

Pronađite najbolje ideje za zelenu terasu

Tri kamene saksije na terasi


A kada sunce ne bude sijalo, takođe možete donijeti odluku o dijelu bašte koji želite dodatno osvijetliti. Dodajte lampe, fenjere i solarne lampe kako biste učinili svoju baštu još življom.

Baterijske lampe na terasi i lounge vreća za sjedenje

 

 

 

Saznajte više

Vodič: Kako izabrati odgovarajući suncobran

Vodič: Kako izabrati odgovarajući suncobran

Vodič: Odaberite pravi sanduk za baštenske jastuke

Vodič: Odaberite pravi sanduk za baštenske jastuke

Kako odabrati savršenu baštensku lounge garnituru

Kako odabrati savršenu baštensku lounge garnituru

Vodič za različite postavke modularne garniture

Vodič za različite postavke modularne garniture