Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
Sofa od paleta sa sivim jastucima za palete

Kako napraviti baštenski namještaj od paleta

Lounge set od paleta idealan je i za opuštanje i za društvene događaje. Prirodni i neuglađeni izgled baštenskog namještaja od paleta pristaje većini bašti i terasa - a izrađuje se brzo i jednostavno. Slijedite ove korake kako biste sami napravili ugaonu garnituru i sofu od paleta.

Stvorite street food atmosferu na svojoj terasi sa sofama od paleta i barskim stolovima.

Ugaona garnitura od paleta sa paletnim jastucima na terasi

1. Napravite plan

Prvo isplanirajte kako želite da izgleda vaš spoljašnji prostor. Paletnu garnituru možete u potpunosti prilagoditi svojim potrebama. EUR palete imaju standardne dimenzije 1200 mm x 800 mm, stoga izaberite svoju mjeru i počnite sanjati: Možete napraviti kauč s dvije palete u produžetku jedna u drugu, ugaonu sofu od paleta ili jednostavno ležaljku. Upotrijebite uspravnu paletu kao naslon kako se ne biste morali naslanjati na zid.

Velika ugaona sofa od paleta na terasi

2. Učinite vaš baštenski namještaj od paleta udobnijim

Razmislite koliko udobnu garnituru želite i dodajte jastuke, deke i razne plišane ukrase. Ako želite da vam bude lako sjesti i ustati iz garniture, visina garniture bi trebala biti od dvije palete složene jedna na drugu.

3. Nabavite palete koje su vam potrebne

Nakon što ste smislili plan, možete otići po palete koje su vam potrebne. Pazite da palete nisu tretirane otrovnim hemikalijama i da nisu bile u kontaktu sa npr. bojom tokom prethodne upotrebe.

4. Pronađite prave jastuke za palete

Uzmite jastuke za sjedenje i leđa. Ne samo da bi trebali odgovarati veličini paletnog namještaja koji gradite, nego bi trebali biti dovoljno debeli da ne osjetite praznine između dasaka u sjedalu, te dovoljno debeli da ne osjetite daske na leđima. Tkanina bi trebala biti čvrsta, ali mekana.

Soda od paleta sa debelim paletnim jastucima


Savjet: Paletne jastuke možete koristiti i izravno na podu ili uz zid.

5. Pripremite se za hladnije dane

Palete mogu biti vani tokom cijele godine, pogotovo ako ih tretirate zaštitom za drvo, ali ne zaboravite ponijeti jastuke unutra ukoliko pada kiša i kada dođu jesen i zima. Možda će vam trebati i nova kutija za jastuke.

6. Stvorite pravu atmosferu

Nekoliko jastuka i deka učiniće garnituru od paleta još ugodnijom, a ukoliko u svoju baštu ili na terasu dodate i lampe i fenjere, imaćete ugodan i udoban dnevni boravak na otvorenom.

Saznajte više

Vodič: Kako izabrati odgovarajući suncobran

Vodič: Kako izabrati odgovarajući suncobran

Vodič: Odaberite pravi sanduk za baštenske jastuke

Vodič: Odaberite pravi sanduk za baštenske jastuke

Kako odabrati savršenu baštensku lounge garnituru

Kako odabrati savršenu baštensku lounge garnituru

Vodič za različite postavke modularne garniture

Vodič za različite postavke modularne garniture