Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
Japandi kolekcija nameštaja blagih boja

Prigrlite Japandi stil uz SOLLERUP kolekciju

Kolekcija SOLLERUP je novija, ali već kultna kolekcija namještaja u našem asortimanu. Kolekcija hrabro prikazuje svijetlu, masivnu borovinu u svom punom sjaju sa naglaskom na ekscentričnost, geometrijske oblike i čiste linije. Kroz ove aspekte, kolekcija harmonično objedinjuje prirodne materijale sa neutralnim bojama – što se može vidjeti na sjedištu dnevnog kreveta – i to je obiljležje popularnog Japandi stila iz kojeg kolekcija crpi inspiraciju.

Šta predstavlja stil Japandi? 

Japandi je filozofija dizajna koja kombinuje elemente skandinavske i japanske estetike. Naglašava minimalizam, jednostavnost, čiste linije i upotrebu neutralnih boja, stvarajući harmoničan, miran i mladalački enterijer koji spaja eleganciju japanskog dizajna sa funkcionalnim i udobnim aspektima skandinavskog dizajna.

Iako može izgledati samo kao moderna, trendi riječ, fuzija skandinavskog i japanskog dizajna je daleko od nedavnog koncepta. Kombinujući spokojnu, harmoničnu eleganciju tradicionalnih japanskih enterijera sa jednostavnošću skandinavske estetike, ova kombinacija objedinjuje dva različita pristupa za kreiranje kućnog prostora koji je moderan, svijetao, miran i mladalački. Japandi je posebno poznat po svom naglasku na prirodne materijale, gdje je namještaj napravljen od materijala poput ratana takođe postao veoma popularan posljednjih godina.

Mekani bež jastuk na japandi divanu od masivne borovine
Stolić ili stalak sa policama od masivne borovine
Mekani jastuk za sjedejne na divanu u Japandi stilu od masivne borovine

Sa jasnim naglaskom na harmoniju i čiste, geometrijske linije, masivna borovina u kolekciji SOLLERUP ističe se u svom punom sjaju kao oličenje minimalističkog pristupa dizajnu po kojem je Japandi poznat.

Dekorišite svoj dom neutralnim bojama

Bilo da volite prljavo zelenu, nježno plavu, prigušene nijanse sive ili neku drugu potpuno prigušenu boju, kolekcija SOLLERUP – baš kao i namještaj i dekor u japanskom stilu – odličan je spoj za uređenje vašeg doma neutralnim bojama. Kolekcija je idealna za one koji cijene bež san, što sljedeća slika savršeno dočarava.

Dodaci Japandi stila koji dopunjuju SOLLERUP kolekciju

Da biste upotpunili jednostavnost i čiste linije kolekcije SOLLERUP, razmislite o dekorisanju vašeg doma akcentnim komadima koji se neprimjetno uklapaju sa Japandijevim naglaskom na neutralne boje i prirodne materijale. Stavke koje treba razmotriti uključuju dekorativnu rasvjetu, klub stoliće i pomoćne stoliće i dekoracije generalno. Za preporuke, pogledajte proizvode ispod.

Saznajte više

U fokusu: MARKSKEL kolekcija namještaja za odlaganje

U fokusu: MARKSKEL kolekcija namještaja za odlaganje

Uljepšajte svoj dom namještajem od ratana

Uljepšajte svoj dom namještajem od ratana

U fokusu: LYNGVIG kolekcija

U fokusu: LYNGVIG kolekcija

Vodič: Kako izabrati tepih?

Vodič: Kako izabrati tepih?