Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna

Do 28. 2. dostava online narudžbi u vrijednosti od 400 KM ili više je besplatna!

Spavaća soba sa komodama, krevet i stolić za spavaću sobu

Vodič: Odaberite odgovarajući noćni ormarić

Jednom kada otkrijete čari noćnog ormarića, ne možete više zamisliti život bez njih. Kad naučite na udobnost, mjesto gdje možete staviti čaše, večernju literaturu i piće, to postaje bitan dio vašeg okruženja za spavanje.

Postoji puno različitih modela i stilova za odabir, pa smo prikupili nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da napravite pravi izbor noćnog ormarića.

Koliko veliki i koliko visoki?

Za početak razmislite koliko imate prostora sa svake strane kreveta i koje su vaše potrebe i namjere za noćni ormarić. Želite li lampu na svom ormariću? Ili ćete na njega odlagati samo vaš pametni telefon ili budilicu? Većina noćnih ormarića je široka i visoka između 40 i 50 cm, pa pronađite onaj koja odgovara vašoj spavaćoj sobi i vašim potrebama.

Ako nemate puno prostora u spavaćoj sobi, razmislite o "plutajućem" noćnom ormariću koji montirate na zid. Oni obično zauzimaju manje prostora od noćnih ormarića koji stoje na podu.

Noćni ormarić trebao bi biti u razini sa vrhom vašeg madraca ili malo više. Na taj način možete lako zgrabiti nešto sa ormarića dok ležite u krevetu.

Spavaća soba sa krevetom i noćnim ormarićem

Trebate li dodatno mjesto za odlaganje u vašoj spavaćoj sobi?

Noćni ormarići mogu služiti kao stolić za odlaganje, ali isto tako vam mogu poslužiti kao skladišni prostor u spavaćoj sobi sa ladicama, vratima ili otvorenim policama. Noćni ormarić sa ladicom ili vratima može vam pomoći u održavanju spavaće sobe urednom, a ako postoji i otvorena polica, na njoj možete možete držati i svoje časopise, knjige ili malu dekoraciju.

Kombinacija male ladice i otvorenih polica ispod ili iznad nje odlično funkcionira.

Spavaća soba sa krevetom i noćnikom za spavaću sobu

Koji je vaš stil?

Možete se odlučiti za klasično rješenje ili kupiti noćni ormarić koji savršeno odgovara vašem okviru kreveta ili komodi. Ako želite lijep uravnotežen izgled, potrebna su vam dva jednaka noćna ormarića. Održavanje vaše spavaće sobe simetričnom čini je vizualno privlačnijom.

Spavaća soba sa krevetom i dva noćna ormarića

Međutim, možete odabrati i dva noćna ormarića različitih stilova. Možda će vam se svidjeti dinamičan izgled ili bi možda jednoj strani kreveta više odgovarala polica, dok je noćni ormarić savršen za drugu stranu. Nije problem ni ako kombinirate dva noćna ormarića različitih veličina i oblika. Ili ako imate samo jedan - provjerite da li je, osim za vaše, dovoljno velik i za noćne potrepštine vašeg partnera.

Spavaća soba s komodama, krevetom, noćnim ormarićem i zidnom policom

Koji je pravi materijal za noćni ormarić?

Što se tiče materijala, potrebno je uzeti u obzir različite faktore. Ako volite držati čašu vode na ormariću, odaberite onaj koja ima površinu od metala ili nekog drugog materijala na kojem neće ostajati mrlje kao što ostaju na drvetu. Ukoliko ste se odlučili za dinamičan izgled sa različitim stilovima, odgovarajući materijali takođe mogu biti element koji osigurava kontinuiran izgled vaše spavaće sobe.

Noćni ormarić od crnog metala, s jednom ladicom

Savjeti za noćno osvjetljenje i dekoraciju

Ukoliko želite lako doći do vašeg osvjetljenja pored kreveta, stolna lampa je savršena za vaš noćni ormarić. Pobrinite se da je možete uključiti i isključiti iz udobnosti kreveta i da vas svjetlo ne zaslijepi. Ako je vaš noćni ormarić mali, razmislite o zidnoj lampi. Vaze i ukrasni predmeti mogu unijeti dodatnu atmosferu i uljepšati sobu, ali budite oprezni ako ih stavite na noćni ormarić - možete ih porušiti u snu. Poželjna je mala saksijica, po mogućnosti sa umjetnom biljkom, zajedno sa lijepim sitnicama koje mogu stvoriti ugodnu i mirnu atmosferu za spavanje.

 

Saznajte više

Kako odabrati pravu veličinu posteljine?

3 istaknute posteljine iz novog asortimana

Istaknuti jorgani našeg asortimana

Izbor i postavljanje zavjesa i rolo zavjesa

Pronađite najbližu JYSK prodavnicu

Za pomoć i savjete obratite se JYSK osoblju i otkrijte naš širok asortiman proizvoda.