Praktični i kvalitetni noćni ormarići

Noćni ormarići su neizostavan i funkcionalan detalj svake spavaće sobe. Većina ljudi bira da imaju imaju dva noćna ormarića ili po jedan sa svake strane kreveta – i po mogućnosti modele koji odgovaraju sveukupnom stilu ostatka sobe.

Noćni ormarići su funkcionalni jer na njih možete staviti stvari, kao što je čaša vode, dobra knjiga i budilnik. Takve stvari je lijepo imati nadohvat ruke dok ležimo u krevetu i zato su noćni ormarići praktično rješenje za mnoge.

U JYSKu ćete naći veliki izbor lijepih noćnih ormara koji zadovoljavaju sve vaše potrebe. Nudimo vam noćne ormariće od boje drveta ili bijele i crne boje. A među našim brojnim modelima su noćni ormarići i stolići napravljeni od materijala kao što su: borovina, hrastovina, paulovnija, bambus, medijapan i metal. U potpunosti je na vama da odaberete boju i model noćnog ormarića koji će najbolje pristajati vašoj spavaćoj sobi. Takođe možete unijeti malo života u vašu spavaću sobu noćne ukrašavajući noćne ormariće sa modernom lampom ili slikom.

Možete istražiti naš veliki izbor u webshopu ili posjetiti vašu lokalnu JYSK prodavnicu. 

Vodič za odabir noćnog ormarića

Jednom kada otkrijete čari noćnog ormarića, ne možete više zamisliti život bez njih. Ali znate li što treba uzeti u obzir prilikom kupovine noćnog ormarića?

  1. Visina - obratite pažnju da li se ormarić uklapa uz visinu vašeg kreveta. Trebalo bi da bude u ravnini sa vašim madracem ili malo viši.
  2. Veličina - dubina i širina noćnog ormarića su bitne kako bi noćni ormarić savršeno pristajao uz krevet, ali također utiču na to koliko stvari možete pohraniti na i u ormariću 
  3. Spremište - treba li noćni ormarić biti ukras ili funkcionirati kao prostor za odlaganje? Razmislite o nabavci noćnika sa ili bez ladica.
  4. Materijal - prilikom kupovine novog noćnog ormarića dobro je uzeti u obzir materijal. Trebao bi se slagati sa ostatkom dekora, kao što je materijal okvira kreveta. Ukoliko na stoliću držite čašu vode, metal je praktičniji materijal od drveta, koje je veoma osjetljivo na mrlje.