Zašto treba imati JYSKove zaštitne jastučnice

Dobar san ovisi o mnogim faktorima, a zaštite za jastuke su jedan od njih. Osim što čuvaju jastuk od nečistoća, doprinose i njegovoj higijeni i trajnosti. Zaštite za jastuke takođe smanjuju troškove održavanja, jer ćete uz njih rjeđe mijenjati svoj jastuk. Osiguravajući dugovječnost jastuka, u konačnici štedite novac i vrijeme na dugoročnom planu.

Važnost zaštita za jastuke

Provodite li dosta vremena sa glavom na jastuku? Zaštitne jastučnice čuvaju jastuk od prašine, alergena i bakterija. One takođe pomažu u održavanju vašeg jastuka, čime produžuju njegov vijek trajanja. Kada razmišljate kako izabrati pravu zaštitu, tražite one koje su otporne na vodu i omogućuju prolazak zraka. Ovakve modele nudimo u JYSKu, stoga nema potrebe za dodatnom potragom.

Osobine JYSKovih zaštita za jastuke

Naše zaštitne jastučnice su vodootporne i izrađene od 100% poliesterskog vlakna. Imaju PLUS kvalitet, što znači da garantiramo kvalitet i udobnost. Dostupne su samo u bijeloj boji, koja se lako uklapa sa ostalom posteljinom i enterijerom vaše spavaće sobe. Osim što su otporne na vodu, naše zaštitne jastučnice su i prozračne. Idealne i za putovanja, posebno ako ste često na poslovnim putovanjima ili želite osigurati kvalitetan san na godišnjem odmoru. Njihove standardne dimenzije su 50x70/75 cm, što je uobičajena veličina koja odgovara većini JYSKovih jastuka.

Održavanje i savjeti za zaštitne jastučnice

Održavanje zaštita za jastuke je jednostavno. Mogu se prati u mašini na temperaturi do 60°C, što olakšava uklanjanje bakterija i drugih nečistoća. Preporučujemo redovito pranje, najmanje svaka dva mjeseca, kako biste očuvali higijenu i produžili trajnost vašeg jastuka. Za one koji pate od alergija, redovito pranje je još važnije jer će smanjiti mogućnost alergijskih reakcija.