Ljuljaške i viseće stolice za opuštanje na otvorenom

Viseća mreža ili tzv. "hammock" je možda najugodnije mjesto u vašoj bašti da se zavalite i opustite uz dobru knjigu, muziku ili podcast. Modernija alternativa je viseća stolica - u ovoj stolici možete postići isto opuštanje samo u sjedećem položaju. Koristite je i kao udobnu ljuljačku. U našem asortimanu možete pronaći i sofu za ljuljanje. Spojite dobro poznato opuštanje na sofi u dnevnoj sobi sa mogućnošću ljuljanja naprijed-nazad i uživanja na svježem zraku. Baštenska sofa-ljuljačka je natkrivena, tako da možete sjediti u hladu veći dio dana. U JYSKu ćete pronaći prekrasan viseći namještaj dobrog kvaliteta po odličnim cijenama.

6 proizvodi
  6 proizvodi

  Različite vrste visećeg namještaja

  Obična viseća mreža (hammock)
  Klasična viseća mreža pristaje vašem tijelu i doprinosi efikasnom opuštanju. Hammock je najprikladniji za samo 1 osobu i može izdržati maksimalno opterećenje do 100 kg. Može se koristiti i u zatvorenom i na otvorenom. Ako vaš hammock koristite u bašti, može biti korisno da ga unesete unutra noću u slučaju kiše i rose, kako se ne bi smočio. Ovo produžava vijek trajanja ali i izbjegavate prljavštinu, promjenu boje i buđ.

  Pametna viseća stolica
  Viseća jaje-stolica je moderna verzija viseće mreže, gdje se opuštanje odvija u stabilnijem i sjedećem položaju. Isto važi i za ljuljašku od čvrstog užeta, koja se može koristiti i za male bebe i za stariju djecu. Kao i viseća mreža, stolica za vješanje i ljuljačka mogu se koristiti i u zatvorenom i na otvorenom. Mrežasta ljuljačka je praktična za montažu jer ne zahtijeva dva stabla sa odgovarajućim razmakom. Može se, na primjer, okačiti na drvo, u kuku ispod strehe, na balkonu i terasi ili u gredu u zatvorenom prostoru.

  Viseća sofa (ljuljačka) za više osoba
  Ova vrsta visećeg nameštaja je slična visećoj stolici, ali je viseća sofa stabilnija i može da primi do 3 osobe sa maksimalnim opterećenjem do 300 kg. Ne treba je okačiti, već stoji na svojim nogama, pa se prema potrebi može premiještati po bašti. Uključen je i jastuk od izdržljivog poliestera koji osigurava dobru udobnost.

  Kako biste postigli najbolju udobnost, svoj viseći namještaj možete opremiti baštenskim jastucima, ukrasnim jastucima i pokrivačima. 

  Savjeti prilikom kupovine visećeg komada namještaja

  • Za koliko ljudi treba da bude?
  • Da li ćete ga koristiti djeca ili odrasli?
  • Koliko bi trebalo da bude maksimalno opterećenje?

  Važno je osigurati da je vaša ljuljačka, hammock ili viseća stolica čvrsto postavljena. Obavezno ih montirajte sa, na primjer, karabinerima i izdržljivim trakama ili užadima.