Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna

Do 30. 4. dostava online narudžbi u vrijednosti od 400 KM ili više je besplatna! SUPER DANI - Uštedite do 60%!


 

Trenutno su moguća kašnjenja prilikom isporuke online narudžbi. Izvrsna ponuda za vašu kompaniju.

Novogodišnji stol i zdjela sa prazničnim dekoracijama

7 savjeta za uređenje praznične trpeze

Period praznika je obično period kada pozivamo prijatelje i porodicu na ručak, večeru, kafu (ili možda kuvano vino) kako bismo proveli vrijeme zajedno. Ove praznične sezone impresionirajte svoje goste jedinstveno uređenom trpezom, bilo da je ona postavljena unutra ili na otvorenom.  

Potrebno je jako malo truda za postavljanje stola koji izgleda zaista prelijepo. Evo naših 7 najboljih savjeta za stilizovanje. 

1. Odlučite se za paletu boja

Ne morate ograničiti sebe samo na crvenu ili zelenu jer su to tradicionalne boje božićnih i novogodišnjih praznika. Izaberite boje koje se vama dopadaju i uz par dodataka, vaš stol će poprimiti novogodišnji izgled. Ukoliko ograničite sebe na par boja ili različite nijanse iste boje, lakše ćete postići efekat cjeline.  

Postavljen novogodišnji stol sa zlatnim novogodišnjim nadstolnjakom, tanjirima, zdjelama i prazničnim dekoracijama

2. Koristite platnene salvete

Papirne salvete su za svakodnevnu upotrebu. Platnene salvete i podmetači će doprinjeti osjećaju da je ovo specijalan period. Daju osjećaj luksuza, a svaki put kada ih budete slagali prisjećati ćete se prethodnih zajedničkih trenutaka. 

3. Koristite elemente prirode u svojoj dekoraciji

Šišarke su savršene za upotrebu tokom ovog perioda, ali možete koristiti i sušeno cvijeće ili grančice. Postavite malu grančicu na svaki tanjir, ili ih stavite sve u jednu vazu na stolu. Besplatno je, lijepo izgleda i dodaće malo prazničnog duha vašoj trpezi. 

Crveni novogodišnji podmetač sa tanjirima, zdjelom i prazničnim dekoracijama

4. Ostavite svakom gostu mali poklon

Neka vaša djeca naprave prazničnu sliku sa perlicama - na primjer zvijezdu, srce ili novogodišnju jelku - a gosti to mogu ponijeti sa sobom kući kao suvenir.

5. Započnite zabavu napolju

Ukoliko vremenske prilike to dozvoljavaju, pozovite goste na druženje u bašti ili na terasi. Toplo piće i ukusne grickalice će vas grijati, a i vaša djeca će sigurno uživati u vremenu provedenom napolju. 

I svoje večeri možete započinjati na otvorenom. Servirajte piće ili predjelo na terasi ili na balkonu prije nego što uđete unutra. Pobrinite se da svoj spoljašnji prostor ukrasite fenjerima sa svijećama ili LED lampicama koje izgledaju jednako ugodno i uživajte u hygge atmosferi.

Dva fenjera na terasi

6. Koristite nadstolnjak sa novogodišnjim motivima

Novogodišnji nadstolnjak je dekorativan i može izgledati zaista elegantno i tradicionalno. Izgleda dobro i kada sam stoji na stolu ili kada se nalazi preko stolnjaka. Možete koristiti i više njih ili samo jedan duž cijelog stola. Centar stola ispunite drugim dekoracijama, svijećama ili vjenčićem. 

Praznični nadstolnjak sa zlatnim detaljima

7. Koristite osvjetljenje za kreiranje tople atmosfere

Mali izvori svjetlosti kreiraju intimniju atmosferu od lustera, ali pobrinite se da vaši gosti zapravo mogu vidjeti šta im je na tanjiru. Ne zaboravite da osvijetlite stol sa hranom ili bar. Kombinujte osvjetljenje i dekoraciju u jednom - na primjer GRANE ili BERLINGR novogodišnju jelku sa LED lampicama - i zamijenite podnu lampu jelkom. I voilà, vaša novogodišnja trpeza je spremna da očara vaše goste! 

Saznajte više

Ovog proljeća osvježite svoj dom novom Nordic mood kolekcijom

Ovog proljeća osvježite svoj dom novom Nordic mood kolekcijom

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

Favoriti među tekstilima za dom

Favoriti među tekstilima za dom

Favoriti među kuhinjskim dodacima

Favoriti među kuhinjskim dodacima