Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna

Do 30. 4. dostava online narudžbi u vrijednosti od 400 KM ili više je besplatna! SUPER DANI - Uštedite do 60%!


 

Trenutno su moguća kašnjenja prilikom isporuke online narudžbi. Izvrsna ponuda za vašu kompaniju.

Trambolina na travi

Kako izabrati odgovarajuću baštensku trampolinu

Možda ste postavili sebi pitanje ''Na šta da obratim pažnju prilikom kupovine tramboline?'' Postoji više faktora koje treba uzeti u obzir kada odlučujete koja trampolina je odgovarajuća za vas i vašu porodicu. Ova lista će vam reći šta sve trebate uzeti u obzir kada birate baštensku trampolinu. 

  1. Prva stavka je veličina tramboline. Dostupne su u nekoliko različitih veličina, između 250 i 426 centimetara u prečniku. Razmislite o tome koliko ste prostora u bašti spremni da odvojite za trampolinu prije nego što donesete konačnu odluku.
     
  2. Uzmite u obzir i gde će trampolina stajati. Meka površina poput trave je poželjna i nikad ne bi trebalo postavljati trampolinu na površinu poput betona. Rizik od povreda je veći ukoliko osoba padne na čvrstu površinu.
     
  3. Nakon toga razmislite o tome ko će koristiti trambolinu: da li želite deječiju ili trambolinu koju će svi moći da koriste? Ovo je bitno jer različite tramboline mogu izdržati različite kilaže.
     
  4. Razmislite i o tome koliko će ljudi koristiti trambolinu u isto vrijeme. Ako će dvije osobe često biti na trambolini zajedno, izaberite trambolinu koja ima bar 300 cm u prečniku i može izdržati veću kilažu.
     
  5. Kada ste doneli odluku o veličini i vrsti tramboline, pronađite trambolinu koja je sigurna. Izaberite onu koja ima okvir napravljen od čvrstog materijala sa glatkim zavarivanjem. Provjerite da li su opruge na trambolini osigurane navlakom. 
     
  6. I na kraju, odlučite da li želite sigurnosnu mrežu. Sigurnosna mreža obavija trampolinu i sprječava da bilo ko ispadne sa nje. Trampoline bez sigurnosne mreže mogu biti opasne.
     

Djeca i odrasli mogu uživati u igrama na trampolini godinama, tako da je kupovina kvalitetne trampoline dobra ideja. Dobra trambolina može trajati i do 15 godina. Imajte na umu da djeca brzo rastu, tako da će trampolina koja može izdržati malu kilažu trajati samo par godina. Ne zaboravite da proizvođači ne preporučuju da više od jedne osobe koristi trampolinu u isto vreme. 

Saznajte više

Trampolina-park u vašem dvorištu

Trampolina-park u vašem dvorištu

Transformišite svoj vanjski prostor uređenjem vašeg paviljona

Transformišite svoj vanjski prostor uređenjem vašeg paviljona

Oaza za opuštanje pored bazena

Oaza za opuštanje pored bazena

Pripreme za plažu: Koje peškire i piknik deke ponijeti

Pripreme za plažu: Koje peškire i piknik deke ponijeti