Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna

Do 31. 3. dostava online narudžbi u vrijednosti od 400 KM ili više je besplatna!

Lounge stolica, klupa i stolić sa točkićima

Kako dekorisati balkon i manju terasu

Istina je da svako ima svoj način za uživanje u ljetu. Bez obzira na to da li imate prostrano dvorište ili malu terasu, pametno uređenje pomoći će vam da svoj prostor na otvorenom pretvorite u lijep i funkcionalan prostor.

Uz pomoć ovih 5 savjeta za uređenje manje terase ili balkona možete stvoriti prijatan i privlačan prostor koji je savršen za uživanje u ljetnim trenucima.

1. Birajte višenamjenski namještaj

Kada je prostor ograničen, promislite kako namještaj možete koristiti na više načina. Na primjer, tabure može biti i stolica i mali stol.

Balkon opremljen sa lounge stolicom i baštenskom klupom
Baštenska klupa UGILT Š130xDub35 tvrdo drvo
215,- KM/kom
279,- /kom
UŠTEDA 23%


Još jedan dobar komad višenamjenskog namještaja je baštenska klupa. Koristite je kao 2 do 3 mjesta za sjedenje, kao kombinaciju stola i mjesta za sjedenje ili samo kao udobno mjesto na koje možete podići noge.

Jedna velika prednost manjih prostora na otvorenom je da je na njima jako lako stvoriti prijatnu atmosferu. Stvorite tu udobnost tako što ćete na klupu dodati nekoliko biljaka i fenjera.

 
Klupu možete koristiti i kao stol za doručak.

2. Razmislite o tome kako koristite svoj balkon

Razmislite o tome kako provodite većinu vremena na svom balkonu i zatim odredite prioritete. Da imate prostranu terasu, bilo bi dovoljno mjesta za baštensku garnituru, baštenski set i možda cool posudu za vatru.

Međutim, budući da to nije slučaj, razmislite o tome kako koristite svoj prostor. Volite da pozovete ljude na večeru kod sebe? Više volite da uživate sami uz knjigu i čašu vina? Ili želite da uzgajate svoje začinske biljke i povrće? Sva tri scenarija su realna na većini balkona - ali ne u isto vrijeme.

Balkon sa lounge stolicom od drveta i metala crne boje i biljke na njemu
Lounge stolica UGILT tvrdo drvo
400,- KM/kom
499,- /kom
UŠTEDA 20%


Odabirom kombinacije klupe i lounge stolice imate prostor za sjedenje za 3-4 osobe, a ujedno je vrlo prijatno rješenje i kada ste sami.  

Želite onu prijatnu, ljetnu atmosferu na svom balkonu? Dodajte puno biljaka koje će vam pružiti sjenu i atmosferu kao da ste u prirodi. Dodajte na stolicu i klupu jastuke i lagane prekrivače – super udobno i super ušuškano.

3. Dodajte funkcionalno rješenje za odlaganje

Barska kolica su fleksibilno rješenje za balkon. Lako se pomjeraju i mogu se koristiti kao stol za grickalice ili - možete stvoriti malu baštu na nekoliko nivoa sa biljkama različitih veličina.

Balkoni sa barskim stolicima na kojima su fenjeri, zdjele i biljke
Kolica UGILT Š52xD89 tvrdo drvo
300,- KM/kom
429,- /kom
UŠTEDA 30%
Samo online


Barska kolica se takođe mogu koristiti kao prostor za odlaganje za ono što svakodnevno koristite na balkonu, na primjer posuđe, kremu za sunčanje, knjige, kanticu za zalivanje i tako dalje.

Outdoor bar trolley with lanterns and bowls
Fenjer BROMS Š20/26xV24/32 2 kom/set
40,- KM/set
99,- /set
UŠTEDA 60%
Do isteka zaliha
Samo u prodavnici


Još jedno dobro rješenje za odlaganje je klupa sa ugrađenim prostorom za skladištenje.  

4. Kreirajte zelenu oazu

Opremite svoj balkon saksijama ispunjenim bujnim biljkama kako biste stvorili osjećaj prirode oko vas. Dodajte malo začinskog bilja kako bi vaš balkon mirisao jednako dobro kao što izgleda.

Kreirajte ušuškanu, trendi atmosferu saksijama različitih veličina i oblika. Ispunite ih zelenim biljkama i šarenim cvijećem.

 

Korpe nisu samo pametno mjesto za odlaganje jastuka i deka, već mogu poslužiti i kao saksije odlične strukture i lijepih boja. Ne zaboravite da stavite tanjirić ispod saksije.

5. Dodajte tekstil i korpe za još veću udobnost

Želite li da se na vašem balkonu ili terasi osjećate jednako prijatno kao i u ostatku svog doma? Uzmite primjer iz svoje sobe i otkrijte sami kako balkonu dodati taj lični pečat.

Lounge stolica sa narandžastom štepanom dekom


Pogledajte sve različite tekstile koje imate u svojoj dnevnoj sobi, npr. deke, jastuke, tepihe i udoban namještaj, kreirajte sličan stil na svom balkonu i teško ćete se odvojiti od njega.

Balkon sa drvenim podom i dva jastuka u zelenoj i bež boji

 

Saznajte više

Viseća mreža ili viseća stolica? Šta izabrati?

FSC™ oznaka osigurava da drvo dolazi iz odgovornih izvora

Transformišite svoj vanjski prostor uređenjem vašeg paviljona

Pripreme za plažu: Koje peškire i piknik deke ponijeti