Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna

Dostava online narudžbi u vrijednosti od 400 KM ili više je besplatna!

Umjetno cvijeće u vazi pored umjetne biljke na polici

Savjeti kako dekorisati dom umjetnim biljkama i cvijećem

Nekada je bilo popularno korištenje umjetnih biljaka i cvijeća za dekoraciju doma, dok je danas trend imati pravu malu baštu u kući, bilo to cvijeće umjetno ili ne. Postoji puno vrsta, veličina i boja prilikom odabira biljaka i cvijeća koje će odgovarati baš vašem domu.

U ovom blogu, pokazaćemo vam kako da umjetnom cvijeću podarite svjež izgled.

Zašto odabrati umjetno umjesto pravog cvijeća?

Ako ste i vi jedni od onih koji zaboravljaju da zaliju cvijeće, umjetno cvijeće je pravo rješenje za vas. Umjetne biljke i cvijeće su dogotrajna dekoracija, ne zahtijevaju puno pažnje i brige, a donose svjež i prijatan izgled prostorije.  

Iako umjetno cvijeće nije isto kao i pravo, imaju istu svrhu. Umjetno cvijeće i biljke mogu poslužiti kao produžetak vanjskog okruženja donošenog u unutrašnji prostor. Kada se sezona promijeni, mijenja se i izgled pravih biljaka i cvijeća. Sa umjetnom verzijom istih, izbjegavate da vam se to dogodi. Možete održavati sezonu koja se vama sviđa, jer umjetno cvijeće ne mijenja svoj izgled.

Moguće je pronaći vrlo 'uvjerljive' umjetne biljke, odnosno one koje je teško razlikovati od pravih. Pravo cvijeće i biljke su uglavnom skuplje i zahtijevaju puno pažnje.

Primjer dnevnog boravka sa umjetnom biljkom koja visi sa zidne police


Očekivani ili neočekivani gosti? Održavajte svoj dom reprezentativnim 

Stresirate li se ikada oko uređenja doma kada očekujete goste? Ako nemate vremena za uređenje dnevnog boravka ili ste jednostavno bez inspiracije i kreativnosti, umjetno cvijeće i biljke su uvijek jednostavan i dobar izbor. Ovakva dekoracija može trajati danima, sedmicama ili mjesecima, a svejedno izgleda svježe i novo.

Vaza sa umjetnim cvijećem za dekoraciju dnevne sobe

 


Koristite različite boje prilikom odabira svog umjetnog cvijeća. Kombinujte razne boje saksija za cvijeće sa zelenim umjetnim biljkama, kako biste postigli kontrast koji će mamiti pažnju svih gostiju koji dođu u vaš dom. Takođe, možete napraviti svoj buket od različitih umjetnih biljaka i cvijeća prema vašem ukusu. Vremenom ćete naučiti kako da redizajnirate svoj buket, sklanjanjem i dodavanjem nekoliko biljaka kako bi dobio potpuno novi izgled. 

Dekoracija dnevnog boravka sa umjetnom biljkom i različitom rasvjetom

 

Jedna biljka - puno svrha

Još jedna prednost umjetnih biljaka je ta što ih možete sklanjati i stavljati kako god to vama odgovara, jer nisu vezane za količinu svjetlosti ili temparaturu kada birate savršeno mjesto za njih. Sa umjetnim biljkama i cvijećem imaćete svjež izgled kroz čitavu godinu.

Umjetna biljka kao primjer dekorisanja dnevnog boravka

 

Mix & match

Zaključak svega je da su umjetne biljke i cvijeće savršene za sve one kojima nedostaje vremena, inspiracije i kreativnosti za prave biljke. Možete kombinovati različite boje i veličine i takođe ih možete premiještati kada god poželite. Nema pravila kada je u pitanju uređenje vašeg doma.

Umjento cvijeće u saksiji pored različite dekoracije u dnevnoj sobi

 

Koristite li vi umjetno cvijeće i biljke? Podijelite svoje savjete sa nama u komentarima.

 

Saznajte više

Ovog proljeća osvježite svoj dom novom Nordic mood kolekcijom

Ovog proljeća osvježite svoj dom novom Nordic mood kolekcijom

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

Favoriti među tekstilima za dom

Favoriti među tekstilima za dom

Favoriti među kuhinjskim dodacima

Favoriti među kuhinjskim dodacima