Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
Dnevna soba sa namještajem od bambusa

Dolaze vam gosti na nekoliko dana? Evo šta vam je sve potrebno

Kod raznih slavlja, poput rođendana, praznika ili godišnjica, mnogi od nas imaju goste koji ostaju da prenoće. Upravo zato morate razmišljati na vrijeme o krevetima za goste, dodatnom suđu, jastucima za spavanje, peškirima... Tako da svi mogu uživati u druženju bez stresa.

Mi smo napravili listu stvari i opreme koja vam je potreba kada imate više ljudi u svom domu nego inače. U JYSKu možete naći sve što vam je potrebno, po vrlo prihvatljivim i pristupačnim cijenama.

Napravite mjesta za jakne i kofere 

Kada vam dođu gosti, potrebno je negdje ostaviti njihove jakne i stvari. Možete napraviti mjesta za kapute i jakne u vašem ormaru ili na stalku za odjeću. Takođe možete naći i sklopive verzije, koje možete skloniti kada vam više nisu potrebni.

Dodatna mjesta za stolom

Sklopive stolice su vrlo praktične. Lako ih je otklopiti i ne zauzimaju prostor kada ih ne koristite. Takođe vodite računa da li imate dovoljno mjesta za sjedenje u dnevnom boravku. Tabure je vrlo praktičan komad namještaja, može poslužiti kao dodatno mjesto za sjedenje, kao mjesto za odlaganje i kao mali stolić. 

Dodatno posuđe 

Ako ne želite da trošite svoje vrijeme na stalno pranje suđa dok imate goste, onda je nekoliko komada dodatnog posuđa pravo rješenje za vas. Kada gosti odu, možete ga iskoristiti za dekoraciju ili kao funkcionalne čaše za olovke i markere na vašem radom stolu. Ne zaboravite i na dodatne salvete.

Kreveti za goste 

Kreveti na rasklapanje ili madraci na napuhavanje? I jedni i drugi imaju svoje prednosti. Kreveti na rasklapanje su podignuti od poda, što znatno olakšava lijeganje i ustajanje, a svako jutro se mogu sklopiti i maknuti. Zračni madraci su vrlo lagani i mali, pa se mogu spremiti u kesu.

 

 

Svakako se pobrinite da imate i dovoljan broj jorgana i jastuka za spavanje.

Potrepštine za kupatilo

Biti dobar domaćin takođe znači osigurati svima dovoljno potrepština kako bi održavali svoju higijenu. Imajte spremne peškire za goste koji se peru nakon svake upotrebe. Možete ih držati u slatkoj korpi u kupatilu, kako bi bili lako dostupni.

Praktična rješenja za odlaganje vaše dodatne opreme

Kada vam gosti odu i kada se lijepe emocije slegnu, vjerovatno ćete razmisliti gdje odlagati stvari koje vam sada više ne trebaju, poput jorgana, jastuka, peškira itd.do sljedećeg puta. Kutije sa poklopcima su odlična rješenja za skladištenje.

 

Sada ste spremni za goste koji ostaju da prenoće!

 

Jesmo li zaboravili nešto? Podijelite sa nama u komenarima!

Saznajte više

Vodič za odlaganje obuće

Vodič za odlaganje obuće

Favoriti iz novog asortimana posteljina

Favoriti iz novog asortimana posteljina

Koje peškire izabrati? Ultimativni vodič

Koje peškire izabrati? Ultimativni vodič

Kako izabrati klupu za hodnik?

Kako izabrati klupu za hodnik?