Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
Djeca se igraju na velikoj trambolini u bašti

Trampoline: 7 stvari koje treba da uzmete u obzir prije kupovine

Trampoline nude beskrajnu zabavu i lijepu aktivnost u vašem dvorištu. Ali prije nego što odlučite da je kupite, kako znate koja je najbolja za vaše potrebe? Možda ćete se zapitati „Koju trambolinu da kupim?“ i to je zaista dobro pitanje – na čemu bi ta odluka trebalo da se zasniva? Postoji nekoliko stvari kojih treba da budete svjesni kada tražite baštensku trambolinu za svoju porodicu. Ovaj vodič će vam pomoći da donesete najbolju odluku za kupovinu tramboline, kao i za uživanje i sigurnost vaše porodice.

  1. Procijenite vaš prostor

  Prije nego što kupite trampolinu, prvo što treba da uradite jeste da izmjerite prostor gdje ste namijenili da je postavite. Poželjna je meka površina kao što su trava ili gumene pločice za igralište. Izbjegavajte postavljanje trambolina pored tvrdih površina kao što su beton, pločice ili drvena terasa – rizik od povreda je znatno veći ako osoba padne na tvrdu podlogu.
  Takođe treba da razmislite o tome koliko svog spoljašnjeg ili baštenskog prostora želite da posvetite trampolini. Izmejrite površinu i izaberite trampolinu koja se dobro uklapa, ostavljajući dovoljno prostora oko nje za sigurno poskakivanje.

  2. Odredite tačnu dimenziju

  Izbor odgovarajuće veličine trampoline zavisi od toga ko će je koristiti. Trampoline su dostupne u nekoliko različitih dimenzija, najčešće u rasponu između Ø250 cm i Ø426 cm prečnika. Što je veća trambolina generalno je veće i maksimalno opterećenje. Za porodice sa djecom, izaberite trampolinu sa maksimalnim opterećenjem pogodnim i za djecu i za odrasle. Veće porodice ili one u kojima će dvoje djece skakati zajedno trebalo bi da se odluče za prostranu trampolinu sa visokim maksimalnim opterećenjem.

  3. Bezbjednost na prvom mjestu

  Bezbjednost uvijek treba da bude na prvom mjestu pri izboru trambolina. Kao što je pomenuto u prethodnom dijelu, trebalo bi da date prioritet postavljanju tramboline na ili blizu meke površine da biste ublažili potencijalni rizik od povreda. Za dodatnu sigurnost, vanjski rub naših trampolina je dodatno obložen, a sigurnosna mreža sprječava da slučajno padnete sa tramboline na pod.
  Takođe se preporučuje da odrasla osoba koristi trampolinu sama, dok dvoje mlađe djece uglavnom mogu skakati zajedno.

  4. Izgled trampoline

  Izaberite trampolinu koja je u skladu sa ostatkom vaše bašte ili dvorišta. Ugradne trampoline nude elegantan i minimalistički izgled, dok nadzemni modeli mogu dodati razigrani izgled vašem dvorištu.

  5. Savjeti za održavanje

  Održavajte vašu trampolinu kako biste bili sigurni da je u dobrom stanju i bezbjedna za korištenje. Redovno provjeravajte okvir, opruge i obložene rubove, da li ima znakova habanja. Povremeno čistite površinu trampoline i sigurnosnu mrežu da biste uklonili prašinu ili lišće koje je palo. Uz odgovarajuću njegu i održavanje, vaša trampolina može trajati mnogo godina. Da biste saznali više o različitim materijalima koji se koriste u proizvodnji trampolina, pogledajte naš detaljan vodič o različitim materijalima baštenskog namještaja.

  6. Razmišljajte o budućnosti

  Takođe je važno imati na umu da, ako kupujete trampolinu za svoju djecu, djeca uvijek rastu mnogo brže nego što mi to mislimo. Ako se odlučite za trampolinu sa manjim maksimalnim opterećenjem ta se trampolina može koristiti nekoliko godina dok djeca ne porastu. Ulaganje u trampolinu sa većim maksimalnim ograničenjem težine ostaće duže pogodno za djecu koja rastu.

  7. Benefiti skakanja na trampolini

  Baštenska trampolina nije samo još jedna prilično velika igračka u dvorištu, već može poslužiti i kao prerušena fizička aktivnost. Posebno je korisna kao fizička aktivnost za djecu. Pokreti koje djeca prave na trampolini zahtijevaju od njih koordinaciju tijela, održavanje ravnoteže, brze reakcije i ostanak u ritmu – a ako skaču sa bratom ili sestrom ili prijateljem, društveni aspekt će takođe biti dio aktivnosti.

  Potražite dodatne informacije u najbližoj JYSK prodavnici

  Ako imate bilo kakvih pitanja ili želite više informacija prije nego što se odlučite za kupovinu trampoline, uvijek ste dobrodošli da posjetite JYSK prodavnicu i dobijete uputstva od naših zaposlenih. Takođe nam možete pisati u chat boxu u našem webshopu.

  Saznajte više

  Transformišite svoj vanjski prostor uređenjem vašeg paviljona

  Transformišite svoj vanjski prostor uređenjem vašeg paviljona

  Oaza za opuštanje pored bazena

  Oaza za opuštanje pored bazena

  Pripreme za plažu: Koje peškire i piknik deke ponijeti

  Pripreme za plažu: Koje peškire i piknik deke ponijeti

  Dočekajte ljeto uz trendi boje

  Dočekajte ljeto uz trendi boje