Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
Žena pored komode sa ratan mrežom

Uljepšajte svoj dom namještajem od ratana

Zadnjih nekoliko godina ratan je ponovo postao popularan kao materijal za namještaj i u uređenju doma. Imajući na umu dizajn koji kombinuje izdržljivost i estetiku, mnogima je vrlo lijep i privlačan pleteni namještaj od ratana koji naglašava prirodno drvo, dok istovremeno odiše udobnošću i vintage stilom. 

Serija HALMSTAD sa mrežom izgleda ratana

Serija HALMSTAD prikazuje prekrasnu estetiku, sa mrežom od imitacije ratana na frontovima vrata proizvoda. U JYSK asortimanu pronaći ćete divne komade namještaja od ratana i njegove imitacije kao što su ormarići, komode, stolići za kafu i uzglavlja u 2 veličine. Sa pletenim uzorkom kao glavnim detaljem predmeta u seriji, svi se harmonično slažu jedan s drugim, omogućujući vam da svoj dom ukrasite privlačnošću i toplinom izgleda drveta.

Artikli iz kolekcije HALMSTAD izrađeni su od umjetnog ratana, koji je estetski jednak pravom ratanu. Osim toga, umjetni ratan ili tzv. poliratan je vrlo izdržljiv, lagan i ne zahtijeva održavanje, što vam daje dugotrajnu alternativu prirodnom ratanu.

Serija SALTVIG sa frontovima od ratana

Baš kao i HALMSTAD, serija SALTVIG prekrasan je namještaj izrađen od visokokvalitetnog jasenovog drveta i dijelova jasena sa ratan mrežom. Kolekcija uključuje dvije komode – jednu sa 2 vrata i drugu sa 3 – kao i ormarić sa 2 vrata.

Ormarić od ratana i komode od ratana izrađene od jasenovog furnira i ratan mreže

Ostali namještaj sa pletenim detaljima  

Ako volite izgled prirodnih boja i pletene uzorke, postoje i druge mogućnosti osim mreže od ratana. Naša serija VADEHAVET, među kojima je dnevni krevet vrlo popularan komad, takođe prikazuje kako upotreba pletenih materijala u dizajnu namještaja može stvoriti taktilnu, minimalističku i bezvremensku privlačnost. Uz namještaj izrađen od punog hrasta, visokokvalitetnih hrastovih dijelova te izdržljivih sintetičkih vlakana, komadi serije VADEHADET favoriti su koji će još dugo krasiti vaš dom.

Što je ratan mreža?

Pleteno pruće – poznato i kao mreža od ratana, pleteni ratan ili ratan mreža – stoljećima je bila popularan način upotrebe ratana u našim domovima. U prvom se redu koristi za razne vrste namještaja kao što su trpezarijske stolice, fotelje i komode te ukrasni predmeti, poput lampi od ratana. Pleteni namještaj od ratana daje vintage stil i lijepu estetiku vašem domu. Ikoničan je i privlačan, bez da privlači puno pozornosti, i stoga je izvrstan za besprijekorno spajanje sa modernim, minimalističkim stilovima.

Historija korištenja ovakvog pletenja u dizajnu namještaja ide daleko u prošlost. Njemački izraz "Wiener Geflecht" - bečka slama, trska ili pruće na engleskom - odnosi se na poseban stil tkanja tankih traka od ratana ili trske kako bi se stvorili zamršeni, lijepi uzorci za upotrebu u namještaju. Ovaj je stil bio vrlo popularan u kasnom 19. i ranom 20. stoljeću i izdržao je test vremena: mnogi ga još uvijek žele i prilično je prikladan za savremeno skandinavsko uređenje doma.

Saznajte više

Pronađite pravu TV-komodu za vašu dnevnu sobu

Pronađite pravu TV-komodu za vašu dnevnu sobu

U fokusu: MARKSKEL kolekcija namještaja za odlaganje

U fokusu: MARKSKEL kolekcija namještaja za odlaganje

U fokusu: LYNGVIG kolekcija

U fokusu: LYNGVIG kolekcija

Vodič: Kako izabrati tepih?

Vodič: Kako izabrati tepih?