Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
BLACK FRIDAY - najbolji popusti u godini!

Šta je Black Friday?

Sigurno ste već čuli za Black Friday, dan posebnih ponuda i ušteda kada brandovi širom svijeta za svoje kupce pripremaju fantastične ponude. Mnoge prodavnice tada imaju i produženo radno vrijeme kako bi svi imali priliku obaviti svoju kupovinu sa sjajnim popustima. U JYSKu smo vjernost naših kupaca odlučili nagraditi sa produženim Black Friday shoppingom i za vas pripremili čak pet dana fantastičnih ponuda. Pridružite nam se od 24. 11. do 28. 11. u najboljem Black Friday shoppingu!

Black Friday – odlična prilika za predprazničnu kupovinu

Jedan od razloga zbog kojeg obožavamo kupovinu upravo ovog dana je i taj što Black Friday pada na posljednju nedjelju u novembru, kada započinje period pripreme domova za praznike i kupovine novogodišnjih poklona. Taj je period idealna prilika da sve šta nam nedostaje za praznično uređenje doma nabavimo po najboljim cijenama, a novogodišnje poklone, osim uz odlične cijene, ujedno kupimo i na vrijeme te bezbrižno uživamo u prazničnim radostima. :)

Kako je nastao Black Friday?

Tradicija kupovine i posebnih ponuda za Black Friday dolazi nam iz SAD-a gdje je Black Friday počeo dobijati na popularnosti tijekom 90-ih godina. Riječ je o shopping događanju koje se obilježava na prvi petak koji slijedi iza američkog praznika Thanksgiving (Dan zahvalnosti), a prvobitni cilj bio mu je potaknuti Amerikance na kupovinu i nakon završetka tog praznika.

Iako povezana uz američki praznik tradicija kupovine na ovaj najveći ‘kupoholičarski’ dan proširila se i u Evropu. Tako se zadnji petak u studenom sa nestrpljenjem očekuje i u evropskim zemljama, jer označava početak predpraznične shopping groznice i fantastičnih ušteda.

Zbog čega se ovaj dan naziva Black Friday?

Jedno od objašnjenja naziva Black Friday potiče iz Philadelphije, a drži se da je povezan sa iznimnim povećanjem gužve u automobilskom i pješačkom saobraćaju, kao i nepreglednim redovima u prodavnicama, jer svi za vrijeme Black Fridaya žele iskoristiti priliku kupovanja po najboljim cijenama. Tako nastaje haos, odnosno ‘zamračenje’, pa i ovaj petak nosi totalno zamračenje u nazivu.

Black Friday – benefiti online kupovine

Zbog ranije navedenog objašnjenja nije ni čudo šta je Black Friday dobio svoju popularnost i u svijetu online kupovine. Svi oni koji žele da izbjegnu gužvu u prodavnicama u ovom periodu, mogu iste odlične ponude i uštede pronaći i online te na vrijeme kupiti željene proizvode, ili ih rezervisati te preuzeti u prodavnici kasnije.

Ne propustite najbolji Black Friday shopping u JYSK prodavnicama i webshopu - uz fantastične uštede!

Saznajte više

Ovog proljeća osvježite svoj dom novom Nordic mood kolekcijom

Ovog proljeća osvježite svoj dom novom Nordic mood kolekcijom

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

Favoriti među tekstilima za dom

Favoriti među tekstilima za dom

Favoriti među kuhinjskim dodacima

Favoriti među kuhinjskim dodacima