Kvalitetne i moderne trpezarijske stolice

Trpezarijske stolice su važan dio centralne prostorije u vašem domu i zato je jako bitno koje stolice ćete izabrati. Najvažnije stvari kod izbora odgovarajućih stolica za vašu trpezariju su udobnost i izgled samih stolica. Odaberite stolice sa naslonom koji vam najviše odgovara, i sa sjedištem koje vam je udobno, ali imajte na umu da stolice koje izaberete trebaju biti i dekorativne - njihov izgled je potrebno uklopiti sa ostatkom namještaja kako bi vaša trpezarija izgledala kao jedna skladna cjelina.

U JYSKu možete pronaći različite modele trpezarijskih stolica i to vrlo povoljno, uz najbolje akcijske cijene. Nudimo vam stolice od čelika, metalne i drvene stolice, stolice od ratana; stolice na rasklapanje, stolice sa različitim vrstama naslona za leđa i ruke. Takođe, čeka vas širok izbor boja i stilova - možete pronaći moderne stolice koje će dati jedinstven izgled svakoj prostoriji ili stolice vintage izgleda koje će se sjajno uklopiti u stan opremljen u tom stilu.

Ukoliko niste sigurni kako izabrati idealne stolice za vašu trpezariju, da li bi se u nju bolje uklopile metalne, drvene ili stolice od tkanine - pomoć potražite u našem blogu i opremite svoju trpezariju u stilu koji najbolje odgovara vašim potrebama.

Koje stolice odabrati?

Nove trpezarijske stolice mogu unijeti novi život vašoj trpezariji i jednostavno su rješenje da u svoj dom unesete dašak svježine. Dvije su bitne stvari koje treba uzeti u obzir prilikom odabira novih stolica; dizajn i udobnost.

Dizajn ovisi o vašem ličnom stilu i ukusu. U JYSKu ćete pronaći široki izbor boja i prirodnih materijala. U našem asortimanu možete pronaći trpezarijske stolice u bijeloj, roze, nekoliko nijansi sive, svijetlo plavoj, petrolej plavoj, konjak, tamnozelenoj, maslinasto zelenoj, plavoj, boji pijeska, krem ​​boji, crnoj i boji drveta. Trik za kvalitetno uređenje je da vaše trpezarijske stolice stvaraju cjelinu sa ostalim namještajem. Na primjer, ako imate kožnu sofu, lijep je detalj odabrati stolicu sa sjedištem od sintetičke kože, a ako vaš trpezarijski stol ima čelične noge, lijepo je odabrati stolicu sa čeličnim nogama. 

Postoji i mogućnost namjernog odudaranja od toga da se sve mora poklapati. Moderno je takođe kombinovati potpuno različite stolice i boje kako bi se postigao šareni i živahan izraz u enterijeru. Prednost ovoga je vjerovatno što svaki član porodice može udobno sjediti za stolom, čak i ako su želje i potrebe za trpezarijskom stolicom različite.

Zavalite se u udobnu stolicu i produžite prijatne večere u društvu

Budući da je trpezarija često mjesto okupljanja porodice, obroci mogu dovesti do mnogo prijatnih sati za trpezarijskim stolom. Stoga je izuzetno važno kupiti stolice u kojima ćete udobno sjediti i na kojima možete sjediti satima. Procjena udobnosti stolice je individualna, ali neke od stvari koje možete uzeti u obzir pri odabiru stolica su:

  • Visina sjedišta: Morate osigurati da stolica odgovara visini stola. Bedra se trebaju osloniti na sjedište stolice, a koljena bi trebala imati pravi ugao kada sjedite na stolici i oslonite stopala na pod.
  • Udaljenost od sjedišta stolice do vrha stola: Vaše ruke bi trebale da udobno počivaju na stolu, tako da izbegavate uvlačenja ramena i bol u vratu. Kada opustite ramena, ruke treba da se oslone na površinu stola.
  • Naslon: Da li stolica treba da ima visok ili nizak naslon, da li naslon treba da bude zakrivljen i da obuhvati sve oko vaših leđa ili više volite uži naslon kako biste imali više slobode kretanja? Ovo je stvar ukusa i trebalo bi da probate stolicu da biste znali koja vam se najviše sviđa i odgovara načinu na koji sjedite.
  • Naslon za ruke: Razmislite da li je naslon za ruke nešto što vam je neophodno. Ovdje je dobra ideja imati na umu da stolice s naslonima za ruke mogu zauzeti nešto više prostora, jer se stolice možda neće moći do kraja gurnuti ispod stola.
  • Tapacirano sjedište: sve u svemu, podstavljena sjedišta su veliki plus. Povećavaju udobnost i izgledaju lijepo. Međutim, ne moraju se trajno montirati na stolicu. Odabirom stolice bez fiksiranog jastuka, jastuke za stolice možete kupiti zasebno, a njih je lako i jeftino zamijeniti ukoliko trebate obnoviti izgled i boje vaše sobe.

Pročitajte više o savjetima za odabir stolica za trpezarijski stol.

Trpezarijska stolica nudi brojne mogućnosti

Stolica za trpezarijski stol se može koristiti za mnoge druge stvari a ne samo za postavljanje oko trpezarijskog stola. Možete npr. razmisliti o odabiru lijepe trpezarijske stolice kako biste pomoću nje stvorili ugodan kutak i dodatno sjedište u dnevnoj sobi, ili postavite stolicu u predsoblje kako biste imali mjesto kada morate skinuti i obući cipele. Stolica za trpezarijski stol se može koristiti i kao kancelarijska stolica ako želite lakši vizuelni izraz od tipične masivne kancelarijske stolice. Trpezarijska stolica je odlična i za dječju sobu ili sobu za tinejdžere. Trpezarijska stolica je takođe pogodna za odlaganje odjeće i zauzima manje prostora od mnogih drugih rješenja za sjedenje, a možete je smjestiti i u kupatilo, npr. ispred stola za šminkanje.

Samo mašta je granica za laganu i elegantnu stolicu kao što su naše trpezarijske stolice.

U našem asortimanu možete pronaći i kvalitetne šankerske stolice koje će u vašu kuhinju ili trpezariju sigurno unijeti dodatnu svježinu, ali vam ponuditi i praktično, dodatno mjesto za sjedenje, druženje ili brzi obrok.