Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna

Do 31. 1. dostava online narudžbi u vrijednosti od 400 KM ili više je besplatna!

Žena za stolom i ispred ogledala

Savjeti kako urediti kućnu kancelariju i hodnik

Datum:

Kategorija: Inspiracija, Razno, Kancelarija

Tags: odlaganje stvari, pohranjivanje, kućna kancelarija, uređenje hodnika

Prokrastinacija - odgađanje - nije tako loša ako mudro provodite svoje vrijeme. Ništa vam ne ubija produktivnost poput neuredne kancelarije sa beskorisnih papirima, olovkama, stalcima ili makazama koje su razbacane tako da ne možete pronaći stvari koje su vam potrebne. Zato, samo naprijed i riješite se nereda. Čim uredite svoj stol, moći ćete da uključite energiju čim vam zatreba.

Pametna rješenja za odlaganje

Najefikasnije oružje protiv nereda je odlaganje i organizacija u svim veličinama i oblicima. Nabavite namještaj sa ugrađenim rješenjima za odlaganje poput polica i ladica. Koristite svoj vertikalni prostor i za odlaganje i za dekor - na primjer, koristite lijepu zidnu policu ili originalnu oglasnu ploču. Budite kreativni i koristite zadnju stranu stare slike za inspirativne citate, podsjetnike i dječije crteže. Korpe su idealne za spremanje manjih predmeta poput sveski, kistova za slikanje ili drugog kreativnog alata. Obavezno ih organizujte kako ne biste izgubili vrijeme u potrazi za pravom ili ih označite kako biste ih lakše pronašli kad vam zatrebaju.

 
Vizualni izraz je takođe vrlo važan za vašu percepciju urednosti u sobi. Odaberite odgovarajuće boje za svoja dekorativna rješenja i odlaganje, tako da kancelarija dobije vlastiti izgled i izraz. U ovoj sobi odabrali smo prirodne, zemljane boje koje se međusobno podudaraju i istovremeno doprinose mirnoj atmosferi jer stvaraju osjećaj dinamike. Baš ono što vam je potrebno da uđete u produktivno raspoloženje.

Bonus: organizujte hodnik

Kad završite sa kancelarijom, možete nastaviti sa hodnikom. Ulazak u dom koji vas pozdravlja gomilama cipela i napuštenih torbi može vas natjrati da se okrenete i izađete iz svoje kuće. Olakšajte i sebi i ostatku porodice - sve stavite na svoje mjesto od trenutka kada prijeđete prag. I nije na odmet ako rješenja za odlaganje izgledaju prilično lijepo.


Ako imate veliki hodnik, možda imate mjesta za jednu ili dvije police poput TRAPPEDALA u kojima svoje kape i rukavice možete ostaviti u korpi, a dočekati svoje goste (i sebe) zelenim biljkama i korisnim ukrasima poput ladice za svoje ključeve i sunčane naočale.

Displaying 0 - 0 of 0


Ako ulaz u vaš dom vodi pravo u vašu dnevnu sobu, možete upotrijebiti policu za podjelu prostora i stvoriti prostor posvećen ulasku. Objesite ogledalo i upotrijebite prostirku za definisanje područja i nabavite puno rješenja za odlaganje sve dok ona odgovaraju ostatku vašeg dekora.

Pročitajte naše najbolje savjete za uredan dom.