Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
Žena za stolom, crna komoda sa cvijećem i šolja sa olovkama

Savjeti kako urediti kućnu kancelariju i hodnik

Prokrastinacija - odgađanje - nije tako loša ako mudro provodite svoje vrijeme. Ništa vam ne ubija produktivnost poput neuredne kancelarije sa beskorisnim papirima, olovkama, stalcima ili makazama koje su razbacane tako da ne možete pronaći stvari koje su vam potrebne. Zato, samo naprijed i riješite se nereda. Čim uredite svoj stol, moći ćete da uključite energiju čim vam zatreba.

Pametna rješenja za odlaganje

Najefikasnije oružje protiv nereda je pospremanje i organizacija u svim veličinama i oblicima. Nabavite namještaj sa ugrađenim rješenjima za odlaganje poput polica i ladica. Koristite svoj vertikalni prostor i za odlaganje i za dekor - na primjer, koristite lijepu zidnu policu ili originalnu oglasnu ploču. Budite kreativni i koristite zadnju stranu stare slike za inspirativne citate, podsjetnike i dječje crteže. Korpe su idealne za spremanje manjih predmeta poput sveski, kistova za slikanje ili drugog kreativnog alata. Obavezno ih organizujte kako ne biste izgubili vrijeme tražeći stvari po svom radnom stolu i stavite oznake na korpe kako biste u njima lakše pronašli ono šta vam treba.

 
Vizualni izraz je takođe vrlo važan za vašu percepciju urednosti u sobi. Odaberite odgovarajuće boje za svoja dekorativna rješenja i odlaganje, tako da kancelarija dobije vlastiti izgled i izraz. U ovoj sobi odabrali smo prirodne, drvene materijale i boje koje se međusobno podudaraju i istovremeno doprinose mirnoj atmosferi jer stvaraju osjećaj dinamike. Baš ono što vam je potrebno da uđete u produktivno raspoloženje.

Bonus: organizujte hodnik

Kad završite sa radnom sobom, možete nastaviti sa hodnikom. Ulazak u dom koji vas pozdravlja gomilama cipela i napuštenih torbi može vas natjerati da se okrenete i izađete iz svoje kuće. Olakšajte i sebi i ostatku porodice - sve stavite na svoje mjesto od trenutka kada prijeđete prag. I nije na odmet ako rješenja za odlaganje izgledaju lijepo.


Ako imate veliki hodnik, možda imate mjesta za jednu ili dvije police poput TRAPPEDALA u kojima svoje kape i rukavice možete ostaviti u korpi, a dočekati svoje goste (i sebe) zelenim biljkama i korisnim ukrasima poput ladice za svoje ključeve i sunčane naočale.


Ako ulaz u vaš dom vodi pravo u vašu dnevnu sobu, možete upotrijebiti policu za podjelu prostora i stvoriti prostor posvećen ulasku. Objesite ogledalo i upotrijebite prostirku za definisanje područja i nabavite puno rješenja za odlaganje sve dok ona odgovaraju ostatku vašeg dekora.

Saznajte više

Naše omiljene korpe za odlaganje

Naše omiljene korpe za odlaganje

U fokusu: LYNGVIG kolekcija

U fokusu: LYNGVIG kolekcija

Promijenite svoj dom pomoću zavjesa

Promijenite svoj dom pomoću zavjesa

U fokusu: LIMFJORDEN kolekcija

U fokusu: LIMFJORDEN kolekcija