Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna

AKCIJA: Do 26. marta dostava online narudžbi u vrijednosti od 350 KM ili više je BESPLATNA!

Dnevni krevet sa jastucima i dekom i zid ispunjen posterima i lampom u obliku oblaka

5 savjeta kako razbiti zimsku tamu toplim svjetlom

Tokom zime, vrlo je primamljivo uvući se u svoju sobu ili bilo koju toplu prostoriju. No, količina svjetla koja ulazi u sobu kroz prozor je vrlo ograničena. Eksperti kažu da je za sobu koja je veličine oko 20m2, potrebno bar tri do pet izvora svjetlosti tokom zime. Jedan izvor svetlosti kao što je luster jednostavno nije dovoljan za optimalnu funkcionalnost. Raznolika svjetlost će pružiti vašoj prostoriji prijatniju atmosferu i osjećaj dubine prostora. Pročitajte naše najbolje savjete za osvjetljenje doma.

Vases with light strings and flowers on a table


1. Lampice mogu poslužiti kao odličan izvor svjetlosti


Lampice su zabavan i jednostavan način za stvaranje prijatne atmosfere u prostoriji. Ako ih još uvijek niste pospremili nakon Nove godine i ako imate staklenu vazu, spojite te dva elementa kako biste osvijetlili sobu na neočekivan način.

Light string draped around a wall shelf


Lampice su vrlo lagane i možete ih okačiti u mračniji kutak ili ih okačiti na zidnu policu kao na slici iznad. Bonus: Ako ste obožavatelj dekoracije, lako ih je pomjerati sa jednog mesta na drugo jer rade na baterije.

 

Wall shelf enlit from underneath by a LED light strip


2. Stvorite dubinu LED trakama

Kao što je i spomenuto iznad, svjetlo se koristi kako bi dalo dubinu i strukturu prostoriji. Najlakši način za to je staviti LED traku ispod police. Postavite je pozadi, u blizini zida i imaćete suptilno svjetlo, a i privući ćete pažnju na izgled police.

Wall with images in frames and NIELS lamp, shaped as a cloud


3. Kombinujte zidne lampe sa posterima i ogledalima

Zidne lampe stvaraju posebnu atmosferu ako ih kombinujete sa drugim dekorom: u isto vrijeme privlače pažnju na stvari oko sebe i kreiraju zanimljivu igru svjetlosti i sjene. 

 

Vase, lantern and tealight holder placed on the floor in a dark corner


4. Topla svjetlost u mračnim uglovima će učiniti da prostorija izgleda veće

Svijeće su mirišljav i prijatan izvor dodatnog svjetla. Kada želite da napravite posebno intimnu i prijatnu atmosferu, zapalite par svijeća i postavite ih u mračne uglove sobe. Bonus savjet: Takođe možete kupiti i LED svjetla koja ne zagađuju zrak dimom. Na ovaj način se takođe ne morate brinuti o slučajnom požaru – možete ih čak postaviti i na drvenu policu i uživati u svjetlu.

TORLEIF light box with the text "Change is good"


5. Koristite svaku priliku da osvijetlite prostoriju

Multifunkcionalni namještaj je praktičan u malom stanu, a isto vrijedi i za vaše osvjetljenje. Na primer, svjetlo možete iskoristiti kako biste pažnju privukli na svoj omiljeni citat i kako biste osvetlili kutak koristeći svjetleću kutiju kao što je TORLEIF. 

 Pročitajte i naše savjete za zimsku dekoraciju i kako se riješiti nereda.

 

Saznajte više

Romantični savjeti za Dan zaljubljenih u vašem domu

Favoriti među zavjesama

Boja godine 2023.

Favoriti među tekstilima za dom

Pronađite najbližu JYSK prodavnicu

Za pomoć i savjete obratite se JYSK osoblju i otkrijte naš širok asortiman proizvoda.