Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
Konzolni stolić okružen taburem, ogledalom i podnom lampom

5 savjeta za zimsko uređenje enterijera

Novogodišnji praznici su čaroban period godine, ali jednom kada prođu, možda je i bolje što ih nema do sljedeće godine. Puštanje malo vazduha u kuću, oslobađanje od ukrasnih mirisa i odmor od crvene “Djeda Mraz” boje za sjledećih deset meseci može biti jednako čaroban period kao i početak decembra.

Pripremili smo pet savjeta kako preurediti dom nakon praznika:


1. Umjetne biljke unose život u vaš dom

Nakon što iz kuće iznesete novogodišnju jelku (ili je samo odložite do sljedeće godine ukoliko koristite umjetnu), vjerovatno će vam faliti malo zelenila u domu. Umjetne biljke su savršene za oživaljavanje prostorije. Zamislite ovu policu za knjige sa slike, samo bez biljki. Pomalo dosadno, zar ne? Umjetnim biljkama ne treba voda ili mijenjanje zemlje, ali jednako dobro unose dodatnu energiju u prostoriju. 

 


2. Razmazite i sebe i svoj dom

Nakon perioda punog obaveza i raznih dešavanja - a možda i malo previše hrane - vrijeme je da se fokusirate na sebe. Vratite se starim navikama i pretvorite svoje kupatilo u malu oazu uz mirisne svijeće, vaze i umjetno cvijeće, ali i vašu najdražu opuštajuću muziku. 


3. Obnovite svoju dekoraciju bojama

Da li volite zlatne tonove koji karakterišu svečanu Novu godinu? Njih je lako zadržati u domu i kada nije period praznika. Zlatna se odlično slaže sa zagasito plavom, crvenom, crnom i bijelom. Dodaje poseban osjećaj glamura i elegancije koji možete izbalansirati sa drugim bojama i materijalima poput drveta i kvalitetnom tkaninom kao što je baršun.

 


4. Koristite svjetlije boje za postavljanje stola

Mračni zimski mjeseci vas prisiljavaju da učinite maksimalno koliko se može sa to malo svjetla koje je prisutno. Postavite stol koristeći lagani stolnjak, odgovarajuće platnene salvete, sive tanjire i elegantne, svijetlo roze čaše, vazu punu cvijeća i naravno, svijeće. Na ovaj način će svaka večera biti posebno iskustvo.

 

5. Iskoristite novogodišnje ukrase koji nisu previše novogodišnji

Da li ste zaboravili da sklonite snježnu kuglu ili lampice? Nastavite da ih koristite i u zimskoj dekoraciji! Neke od dekoracija koje koristimo isključivo za praznike se takođe mogu koristiti i van praznične sezone. Mogu oživjeti u januaru i februaru zajedno sa drugim dekoracijama kako bi napravili čarobnu atmosferu. 

Saznajte više

Ovog proljeća osvježite svoj dom novom Nordic mood kolekcijom

Ovog proljeća osvježite svoj dom novom Nordic mood kolekcijom

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

Favoriti među tekstilima za dom

Favoriti među tekstilima za dom

Favoriti među kuhinjskim dodacima

Favoriti među kuhinjskim dodacima