Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
Nasmješena skupina putnika sa rancem koji planinare šumovitim područjem

7 koraka za kreiranje luksuznog glamping iskustva

Spavanje i provođenje vremena u prirodi vjerovatno nije prvi izbor za svakoga, i mnogi od nas vjerovatno imaju uspomene kako su proveli noć u vreći za spavanje u malom šatoru, koji nije bio baš udoban ili topao. Ali, šta ako kampovanje možete učiniti udobnim – možda čak i luksuznim? Kao kontrast tradicionalnom, jednostavnom boravku na otvorenom, ovdje na scenu dolazi 'glamping'.

Iako postoji mnogo opcija za superluksuzno glamping iskustvo, lako možete kreirati svoje, bez puno troškova – sve je u brizi o detaljima i stvaranju prijatnog iskustva koje savršeno odgovara vama i saputnicima koji će krenuti sa vama na put.

Šta je glamping?

Pojam glamping je kombinacija reči 'glamurozno' i 'kampovanje'. Bilo da li planirate ostati u postojećem kampu ili želite da sve sami isplanirate, ideja iza glampinga je otići na tradicionalno kampovanje uz nadogradnju raznih faktora udobnosti, poput osnovnih potrepština za kampovanje ili šatora, kako biste ga pretvorili u luksuzno iskustvo.

Glamping je poslednjih godina postao vrlo popularan. Ponekad – iz raznih razloga – nije moguće dati prednost putovanju na daleku egzotičnu lokaciju. U ovakvim situacijama još uvijek možete dobiti predivan, udoban i uzbudljiv odmor odlaskom na glamping putovanje.

Muškarac i žena sjede na klupi i gledaju u planine i jezero

7 koraka za stvaranje predivnog glamping iskustva

Postoji nekoliko vrsta proizvoda koje možete ponijeti na svoje glamping putovanje. Ponekad je manje više, ali budući da je kod glampinga riječ o luksuznoj udobnosti, i sitnice mogu napraviti razliku.

1. Započnite sa šatorom za kampovanje

Šatori za kampovanje su dostupni u različitim oblicima i veličinama - na vama je da odlučite koji šator vama najviše odgovara. Šator je generalno pristupačna, prenosiva i vrlo praktična opcija za izlet na otvorenom.

2. Razmislite o rolo prostirci ili dušeku na naduvavanje

Ako planirate da spavate napolju nekoliko noći, nabavka jednog od ovih predmeta kao osnove za vaše spavanje dosta će poboljšati vašu udobnost. Za krevet na naduvavanje proverite da li mu je potrebna pumpa.

3. Uzmite vreću za spavanje

Vreća za spavanje će vam pružiti udobnost, toplinu i dobru izolaciju tokom noći. Takođe je praktičnija za nošenje od jastuka i jorgana jer se lako može sklopiti i odložiti.

4. Stolice i stolovi za kampiranje

Ponesite sa sobom set stolica i stolova za kampovanje i kreirajte udobno mjesto za vas i vaše saputnike da zajedno sjedite tokom obroka i uživate u osvježavajućim pićima.

5. Prikladna oprema za kuhanje

Za kuhanje u pokretu, nošenje opreme od kuće učinit će pripremu hrane jednostavnom. Jednokratni roštilj CASUS je prenosiv i vrlo praktičan. Kao lagana alternativa tradicionalnim jednokratnim roštiljima, idealan je za spremanje hrane tokom kampovanja na otvorenom.

6. Osnove udobnosti kampovanja

Mnoge stvari su neophodne, ali se čine trivijalnim sve dok ne shvatite da ste zaboravili da ih ponesete na put. Ne zaboravite ovakve stvari - na kraju krajeva, obično ih nazivamo osnovnim potrepštinama za kampovanje, a zahvalit ćete sebi kasnije.

7. Dodaci za kampovanje koje je lijepo imati

Na kraju, budući da se glamping svodi na poboljšanje udobnosti i luksuza, postoje razne lijepe, ali ne i neophodne stvari koje možete ponijeti na glamping putovanje kako biste ga učinili posebnim.


Bez obzira da li idete na izlet uz hladno planinsko jezero ili na suncem obasjano polje u ljetnim vrućinama, svakako provjerite da li ste spakovali sve što će vam trebati za putovanje. Čak i ako je vaše odredište dvorište iza kuće, vaše glamping putovanje je šta vi odlučite da 'glamurozno kampovanje' uključuje – a to bi moglo da završi kao najbolji odmor koji ste ikada imali...

Saznajte više

Vodič: Kako izabrati odgovarajući suncobran

Vodič: Kako izabrati odgovarajući suncobran

Vodič: Odaberite pravi sanduk za baštenske jastuke

Vodič: Odaberite pravi sanduk za baštenske jastuke

Kako odabrati savršenu baštensku lounge garnituru

Kako odabrati savršenu baštensku lounge garnituru

Vodič za različite postavke modularne garniture

Vodič za različite postavke modularne garniture