Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
Majka rastvara zelene zavjese za zamračivanje u sobi sina tinedžera

Kako zavjese za zamračivanje mogu napraviti razliku u vašem domu

Sunce koje sija kroz vaše prozore, osvjetljavajući vaš dom, značajno podiže i vaše raspoloženje. Uostalom, ljeto je mnogima omiljeno godišnje doba, a tome značajno doprinose velike količine sunčeve svjetlosti. Međutim, ako želite malo duže odspavati ili se udobno smjestiti sa svojom porodicom i gledati film, dnevna svjetlost može biti poprilična smetnja. Srećom, postoje načini da to blokirate i nastavite sa svojim danom čak i kada jarko dnevno svjetlo nije idealno za ono što ste imali u planu.

Šta su zavjese za zamračivanje?

"Zavjese za zamračivanje" je zajednički naziv za zavjese i druge proizvode za vaše prozore koji učinkovito blokiraju dnevnu svjetlost i druge tipove rasvjete - kao što su ulična rasvjeta, vozila ili tzv. "svjetlosno zagađenje" – kako bi vaša spavaća, dnevna ili bilo koja druga soba postala potpuno mračna.

Zašto baš zavjese za zamračivanje?

Brojne su prednosti kupovine zavjese za zamračivanje za vaš dom. Osim što se radi o veoma popularnom proizvodu prilikom opremanja doma, nekima je čak i obavezan. Prednosti zavjesa za zamračivanje uključuju:

  • Blokiranje dnevne svjetlosti
    Zamračivanje prozora sprječava ulazak svjetlosti u vašu spavaću sobu, omogućavajući vam da se odmorite, a da vas prilikom toga svjetlost ne ometa. Ovo je veoma korisno ukoliko ste tip osobe kojoj je teško spavati u prostoriji koja nije potpuno mračna. Zavjese za zamračivanje spavaće sobe idealne za ovakve situacije, posebno ako živite na višim geografskim širinama, gdje sunce jedva zalazi kada je ljeto u punom jeku.
  • Blokiranje manjih izvora svjetla
    Ulična rasvjeta, svjetla iz saobraćaja i svjetlosno zagađenje osvjetljavaju noć u većini naseljenih područja. Iako su pojedinačno prilično beznačajni, ovi manji izvori svjetlosti zajedno mogu postati velika smetnja za mnoge kada pokušavaju zaspati. Zbog toga je njihovo blokiranje još i važnije.
  • Sprječavanje odsjaja ekrana
    Odsjaj nastaje kada se svjetlost reflektira na TV ekran ili monitor kompjutera, što nam otežava da vidimo što se na njima dešava. Zbog sposobnosti da blokiraju svjetlost, zavjese za zamračivanje će riješiti ovaj problem. Iz ovog je razloga zamračivanje prozora korisno ne samo za spavaće sobe, već i za dnevne sobe, kancelarije i dječje sobe – u suštini, za svaku prostoriju u kojoj bi odsjaj na ekranu mogao biti problem.
Plava zavjesa za zamračivanje na velikim prozorima u dnevnoj sobi sa sofom i stolićem

Vrste proizvoda za zamračivanje za spavaću, dnevnu i radnu sobu

Postoje mnogi proizvodi za zamračivanje prostora. Neki u potpunosti zamrače prostoriju, dok je drugi samo zatamne ili samo lagano priguše svjetlo. To znači da ćete sigurno pronaći savršeno rješenje za svoje potrebe i želje.  

Zavjese za zamračivanje

Gotove zavjese su klasično rješenje i za mnoge ljude prvi izbor. Osim svoje primarne funkcije, služe i kao dekorativni elementi koji mogu uljepšati izgled vašeg doma.

Roletne za zamračivanje

Roletne su idealno rješenje za blokiranje ili prigušivanje svjetla. Odlično se uklapaju kada su u pitanju prozori u manjim prostorima, krovni prozori kao i drugi tipovi ugaonih prozora.

Duo roletne

Duo roletne su veoma fleksibilne i lako podesive, što vam omogućava da kontrolišete koliko svjetla želite pustiti u prostoriju, a koliko blokirati. Sa svojim minimalističkim, elegantnim izgledom, odlično se uklapaju u svaki dom, posebno u prostorijama u kojima se okupljaju porodica i prijatelji.

Saznajte više

Pronađite pravu TV-komodu za vašu dnevnu sobu

Pronađite pravu TV-komodu za vašu dnevnu sobu

U fokusu: MARKSKEL kolekcija namještaja za odlaganje

U fokusu: MARKSKEL kolekcija namještaja za odlaganje

Uljepšajte svoj dom namještajem od ratana

Uljepšajte svoj dom namještajem od ratana

U fokusu: LYNGVIG kolekcija

U fokusu: LYNGVIG kolekcija