Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
Žena mirno spava

Proizvodi za spavanje koji će vas rashladiti

U vrelim ljetnim noćima pronalaženje mira, tišine i udobnosti može biti pravi izazov. Ako vam je previše toplo da biste spavali noću, postoji nekoliko stvari koje možete napraviti da se ohladite.

1. Nabavite ljetni jorgan

Nekim ljudima je teško zaspati samo ispod plahte. Hladan ljetni jorgan je dizajniran da vam pomogne da udobno spavate i kada je toplo: prenosi toplotu i vlagu sa vašeg tijela tako da se možete probuditi odmorni.

2. Izaberite nadmadrac koji hladi

Ako već nemate nadmadrac, ovo ljeto je možda trenutak da ga nabavite – ne samo zato što nadmadrac može da zaštiti i produži životni vijek vašeg madraca, već i zato što možete izabrati model sa funkcijom hlađenja. Lateks će vam dati osjećaj da ležite na vrhu madraca, a ne da tonete u njega, a to znači da se toplota lakše oslobađa. 

3. Koristite zaštitnu navlaku za madrac i jastuk

Ako ste skloni znojenju tokom noći, dobra ideja je da koristite zaštitnu navlaku za madrac. Produžuje životni vijek vašeg madraca ili nadmadraca tako što ga štiti od vlage.

Navlaka za jastuk štiti vaš jastuk ne samo od znoja već i od proizvoda za oblikovanje kose, noćne kreme itd. Na ovaj način takođe pomaže u povećavanju izdržljivosti vašeg jastuka.

4. Spavajte u odgovarajućem položaju 

Što manje vašeg tijela dodiruje madrac, to bolje. Zato spavanje na boku može biti od pomoći. Spavanje u položaju morske zvijezde vam takođe može pomoći da se provjetrite i da održavate prihvatljivu temperaturu tijela. Pročitajte više o položaju spavanja i ličnosti.

5. Pronađite pravu pidžamu

Izaberite pidžamu od materijala koji odvodi vlagu poput bambusa ili nečeg laganog poput pamuka. Možda ćete biti u iskušenju da spavate bez pidžame, ali imajte na umu da će pidžama upiti barem dio vlage i tako zaštititi vašu posteljinu i plahte.

6. Držite vodu i vlažnu krpu pored kreveta

Držite flašicu vode pored kreveta - ali nemojte piti previše ako ne želite da se probudite usred noći da biste išli ​​u kupatilo. Takođe možete da se ohladite tako što ćete lice preći vlažnom krpom.

7. Uklonite sunčevu svjetlost

Obavezno neutralizujte svu sunčevu svjetlost tokom dana pomoću zavjese za zamračivanje ili roletni za zamračivanje. Temperatura u spavaćoj sobi u idealnom slučaju treba da bude niža nego u dnevnoj sobi - najbolje oko 18-19 stepeni. Zamračivanje prozora će spriječiti sunčeve zrake da zagriju prostoriju.

8. Večera i piće od kojih će vam biti još toplije

Začinjena hrana može da vas natjera da se znojite, pa se držite podalje od kajenskog bibera i ljutih papričica nekoliko sati prije spavanja.

Takođe izbegavajte da pijete alkohol i kafu 2-3 sata prije nego što legnete.

Saznajte više

3 istaknute posteljine iz novog asortimana

3 istaknute posteljine iz novog asortimana

Uljepšajte vašu spavaću sobu uz novu posteljinu

Uljepšajte vašu spavaću sobu uz novu posteljinu

Pomiče se sat: najbolji savjeti za san

Pomiče se sat: najbolji savjeti za san

Vodič u 9 koraka: Kako izabrati odgovarajući krevet

Vodič u 9 koraka: Kako izabrati odgovarajući krevet