Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
Madrac na naduvavanje ispred sive sofe

Pronađite odgovarajući dušek na naduvavanje

Bilo za dječje spavanje kod prijatelja, porodično prenoćište, kampovanje ili čak ljetni festival, dušek na naduvavanje ili krevet na naduvavanje savršeno je rješenje kada vam je potreban dodatni ležaj ili mjesto za spavanje kada niste u svom domu.

Dušek ili krevet na naduvavanje je odlično rješenje za spavanje zbog svoje pristupačnosti, prenosivosti i jednostavnosti. Ne zahtijeva puno prostora, brzo se i jednostavno raspakuje i postavlja – a kada više nije potreban, lako se sprema za buduću upotrebu. Kreveti sa ugrađenom pumpom posebno su jednostavni jer su samonaduvavajući, pa zahtijevaju još manje truda oko postavljanja.

Odabir pravog zračnog kreveta

Zbog svoje fleksibilnosti i prilagodljivosti na sve situacije spavanja, dušeci na naduvavanje dolaze u velikom izboru oblika i veličina. To vam daje dosta mogućnosti za pronalaženje pravog kreveta ili dušeka koji će savršeno odgovarati vašim potrebama. Tražite jednostavan i praktičan dušek za kampovanje u dvorištu sa djecom ili dušek koji ćete koristiti za goste? Kako biste pronašli savršeno rješenje za sebe, morate uzeti u obzir različite elemente:

  • Veličina: Za praktično spavanje u pokretu, na primjer na ljetnom festivalu, idealan je lagani dušek na naduvavanje za jednu osobu. Ako udobnost ima veću težinu od praktičnosti, luksuzni dupli dušek na naduvavanje je pravi izbor. Dolaze i u različitim visinama: visoki će pružiti veću udobnost, ali će takođe biti veći i teži. Dati prednost udobnosti u odnosu na praktičnost ostaje vama na izbor.

  • Materijali: Dušeci na naduvavanje izrađeni su od PVC-a čija nevjerovatna fleksibilnost čini krevete i dušeke mekanim i elastičnim. Mnogi dušeci na naduvavanje prekriveni su baršunastom presvlakom za veću mekoću i udobnost, a neki su čak prekriveni i sa strane.

  • Struktura: Unutrašnja struktura dušeka na naduvavanje i grede na vrhu utiču na udobnost madraca. Ove grede - okrugle, horizontalne, vertikalne i talasaste - su od ključne važnosti za to kako ćete doživjeti spavanje na krevetu, a koju vrstu treba da izaberete je stvar preferencije.

  • Naduvavanje dušeka: često ćete pronaći dušeke na naduvavanje sa ugrađenim pumpama, dok drugi koriste dodatne pumpe za naduvavanje. Uz električnu pumpu, dušek se samonaduvava i samoizduvava za maksimalnu lakoću i udobnost. U situacijama bez pristupa utičnici u blizini, ručna pumpa je odlična i uvijek pouzdana opcija.

Briga o vašem dušeku na naduvavanje

Većina ljudi će vjerovatno, u jednom trenutku svog života, iskusiti spavanje na vazdušnom dušeku ili vazdušnom krevetu i, nakon nekog vremena, osjetiti da se lagano ispuhuje. Pošto je vazdušni krevet napravljen od PVC-a, fleksibilni materijal može prouzrokovati da se dušek dalje širi nakon početnog naduvavanja. Ova situacija je posebno relevantna kada prvi put spavate na nedavno kupljenom vazdušnom dušeku. Fluktuacije okolnih temperatura takođe mogu prouzrokovati ispuhavanje kreveta, jer hladan vazduh ima manju zapreminu od toplijeg vazduha.

U slučaju da je krevet ili dušek probušen ili neispravan, normalno je da se ispuhuje. Međutim, u većini situacija to nije slučaj – krevet jednostavno treba još jednom naduvati.

Kako zakrpiti probušen krevet na naduvavanje

Ako vaš vazdušni krevet ne ostane čvrst nakon višestrukih naduvavanja, možda je probušen. Ako je to slučaj, nema potrebe da ga odbacujete – krpljenje vazdušnog kreveta je prilično jednostavno i produžit će životni vijek kreveta još više.

Mnogi vazdušni kreveti dolaze sa zakrpom koju možete koristiti za zakrpavanje evetualnih rupica. Ovo se radi na isti način kao što biste zakrpali gumu na biciklu. Jednostavno očistite područje oko rupice i nanesite zakrpni flaster – on će se sam zalijepiti, a vaš vazdušni krevet će, nakon još jednog naduvavanja, biti kao nov.

Ako imate problema sa određivanjem tačne lokaciju uboda, možete pomiješati malo vode sa sapunom i nežno naneti mešavinu preko kritičnog područja. Pjena će se formirati na mjestu uboda dok vazduh izlazi, otkrivajući vam tačnu lokaciju koju ćete morati da zapečatite.

Imajte na umu da koristite zakrpni flaster samo na PVC površinama, jer se flaster neće pravilno zalepiti za površine od velura.

Dvostruki dušek na naduvavanje ispred sive sofe

Sprječavanje oštećenja na vašem dušeku na naduvavanje

Kako biste spriječili oštećenje vazdušnog kreveta, postavite ga na ravnu podlogu i ne blizu oštrih ili tvrdih predmeta. Ako ste u zatvorenom prostoru, ispod dušeka možete staviti prostirku kako biste dodatno smanjili rizik od oštećenja. Konačno, prekrivanje dušeka dekom ili prekrivačem može ga zaštititi od tvrdih predmeta poput dugmadi na pantalonama i kopči od kaiša.

Pravilnom njegom i preventivnim mjerama možete jednostavno produžiti životni vijek svog dušeka na naduvavanje i osigurati da vam još dugo bude udobno i pouzdano rješenje za spavanje.

Saznajte više

Vodič za kupovinu paviljona

Vodič za kupovinu paviljona

Trampoline: 7 stvari koje treba da uzmete u obzir prije kupovine

Trampoline: 7 stvari koje treba da uzmete u obzir prije kupovine

Vodič kroz krevete

Vodič kroz krevete

Koji je najbolji madrac za vas? Ultimativni vodič

Koji je najbolji madrac za vas? Ultimativni vodič