Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
Hobiji za žene, muškarce i parove

Zimski hobiji i aktivnosti koje možete obavljati u svom domu

Mrak i hladnoća čine aktivnosti u zatvorenom prostoru, zaštićene od nepogoda, vrlo privlačnim. Pogledajte naš popis zabavnih hobija u kojima možete uživati dok čekate da se sunce vrati zajedno sa toplijim danima.

Vodite računa o svom domu

Tamni i hladni mjeseci idealni su da se dodatno pozabavite izgledom vašeg enterijera. Da li je vašem domu potreban novi izgled ili ćete održavati već postojeći?

Preuredite svoj dom

Ako vaš dom ne odražava vašu ličnost ili ako osjećate da mu je potrebno preuređenje, dobra ideja je da se malo pripremite prije odlaska u kupovinu. Isjeckajte slike iz časopisa i napravite moodboard koji odražava stil koji vam se sviđa. Uz ovo u pozadini vašeg uma, preuređenje je i zabavnije i lakše. Ne morate prolaziti kroz svaku prostoriju - možda je samo vašem omiljenom kutku potrebno malo osvježenje. 

Organizujte svoj dom

Raščišćavanje nereda u vašem domu i organizovanje onoga što je ostalo u korpama, komodama i ormarima aktivnost je koja može dovesti do više energije u vašem svakodnevnom životu. Možete početi sa malim koracima i organizovati svoje ormare ili ladice ili se možete opredijeliti za cijelu prostoriju.

Briga o sebi

Tokom hladnih i mračnih mjeseci, zašto ne biste proveli malo vremena ugađajući sebi?

Vježbajte

Fizička aktivnost zdrava je i za tijelo i za duh. Odradite set vježbi koje volite i koje će vas natjerati da se oznojite.

Čitajte

Knjige vas mogu naučiti o nauci, društvu, historiji, životima i osjećanjima drugih ljudi i još mnogo toga. Napravite kutak u dnevnom boravku sa foteljom, mekanom dekom i dobrom rasvjetom i dopustite sebi da uronite u drugi svijet.

Kuhajte

Dosta vam je kuhanja istih jela iz dana u dan? Zašto ne biste proveli mračne večeri učeći o novoj kuhinji? Tajlandska, italijanska, francuska ili možda počnite da pravite svoj domaći hljeb. Brašno, voda, so i kvasac će vas podstaći na odličan početak, a ništa bolje od mirisa svježeg hljeba iz rerne.

Šivanje

Pronađite miran kutak sa udobnom foteljom, sjajnom rasvjetom i sjednite sa podcastom, omiljenom muzikom ili audioknjigom u ušima i nekim vezom u rukama. Neka vas inspiriše ovaj popis zimskih zanata:

Napravite prekrivač

Napravite prekrivač spajanjem tri sloja tkanine – gornjeg sloja tkanine, srednjeg sloja vate ili i donjeg sloja od tkanine. Možete koristiti stolnjak ili druge komade tkanine sa lijepim uzorkom i kada je prekrivač gotov, imate prekrasan komad za hladne večeri.

Pletenje

Uzmite vunicu, igle za pletenje i krenite sa pletenjem. Vi i vaša porodica ćete završiti sa prekrasnim, toplim džemperima, šalovima, čarapama i kapama.

Šivanje ili popravke tekstila

Zašto ne biste popravili odjeću i tekstil sa rupama ili poderanim šavom umjesto da ih bacite? Stavite zakrpu na torbu, napravite slatku traku za glavu, torbicu... Mogućnosti su beskrajne.

Saznajte više

Kako izabrati klupu za hodnik?

Kako izabrati klupu za hodnik?

U fokusu: MARKSKEL kolekcija namještaja za odlaganje

U fokusu: MARKSKEL kolekcija namještaja za odlaganje

Naše omiljene korpe za odlaganje

Naše omiljene korpe za odlaganje

U fokusu: LYNGVIG kolekcija

U fokusu: LYNGVIG kolekcija