Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna

Do 31. 7. dostava online narudžbi u vrijednosti od 400 KM ili više je besplatna!

Zidna grijalica za terase

3 laka savjeta kako najbolje iskoristiti grijalice za terase

Datum:

Kategorija: Bašta

Tags: grijalice za terasu, baštenska grijalica

Možda ste već upoznati sa ovim scenarijem: Uživate u kasnim ljetnim noćima na svojoj terasi ili balkonu sa prijateljima i porodicom. Rosa već polako pada, temperatura se snižava i hladnoća se već pomalo osjeća.

Grijalica za terasu savršen je način da produžite hladnije ljetne noći na svojoj terasi bez potrebe za dugim rukavima. 

Sa električnom grijalicom za terasu površine su zagrijane direktno odozdo. Samim tim možete održavati stalnu temperaturu na svojoj terasi bez da se topli zrak rasprši uokolo. Ako ste odlučili eliminisati duge rukave i izbjeći promrzlost, možete pročitati više o različitim tipovima infracrvenih grijalica za terase i njihovim individualnim koristima u ovom blog postu. 

Displaying 0 - 0 of 0

 

1. Raširite toplotu ispod stola

Kada rosa počne padati, vrijeme je da se uđe u kuću i obučete duge rukave. Ali što je sa bosim stopalima? Da biste spriječili da vam se stopala i noge smrznu, postavite grijalicu za terasu ispod baštenskog stola. Na ovaj način dobićete diskretan i fleksibilan izvor toplote koji se lako može postaviti ispod stola ili bliže onima kojima više odgovara toplija atmosfera. 

Ukoliko vi ili netko od vaših gostiju slučajno oborite ovu vrstu grijalice za terase, ne brinite - sigurnosni prekidač ugrađen je u modele koje JYSK prodaje. Struja se automatski prekida i grijalica se ponovo pali samo kada se vrati u uspravan položaj. 
 

2. Postavite grijalicu za terasu na stol

Ako imate veliki baštenski stol, možete postaviti grijalicu na njega. Grijalica za terasu je praktične veličine i lako se može maknuti kada nije u upotrebi. Takođe je možete postaviti na dodatni manji stol ako vam je potrebno više mjesta na velikom stolu za druge stvari. Na ovaj način osjećaj tople i bezbrižne ljetne večeri i dalje će vas držati zadovoljnima. 
 

3. Premještajte samostojeće grijalice za terasu

Ukoliko imate nekoliko samostojećih grijalica za terasu, možete ih postaviti oko stola po potrebi. Na ovaj način osigurat ćete jednaku distribuciju toplote za sve goste koliko god vam to omgućuje dužina kabla. Ne zaboravite osigurati kablove da se ne biste spotakli preko njih. 

 

Korist viseće grijalice za terasu

Ukoliko nemate puno mjesta na terasi ili balkonu, zidnu grijalicu za terasu lako možete montirati ispod tende ili nadstrešnice. 


Ovakav model ne zauzima previše prostora, a ima prilagodljivu konzolu kojom ćete jednostavno namjestiti njezin nagib i usmjeriti je gdje vam najviše odgovara. Sa druge strane, fiksno mjesto na zidu znači da je manje fleksibilna u poređenju sa samostojećim modelima.