Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna

Dostava online narudžbi u vrijednosti od 400 KM ili više je besplatna!

Novogodišnji pokloni upokovani u tkaninu i papir za pakovanje poklona

6 kreativnih ideja za pakovanje novogodišnjih poklona

Ništa ne stvara instant praznično veselje poput lijepo zapakovanih poklona. Kako bismo vam olakšali, prikupili smo naše omiljene kreativne savjete kako biste unaprijedili vaše vještine pakovanja poklona.

1. Dodajte dašak prirode 

Potražite zelenilo vrijedno poklona u svom dvorištu ili u šumi. Obratite pažnju na sezonsko zelenilo poput šišarki, čempresa i grozdova crvenih bobica.

Ako niste zainteresovani za traženje po šumi, većina supermarketa ili cvjećara prodaje različito zelenilo. Osušeno cvijeće takođe je predivan dodatak poklonu. Odaberite jedan cvijet ili napravite mali buket i dodajte ga na mašnu.

2. Personalizovani detalj koji izmami osmijeh

Jednostavan način da dodate taj personalizovani detalj je da napišete mali pozdrav na oznaku poklona. To može biti jednostavno poput pisanja nekoliko riječi koje opisuju primatelja ili možda mali citat iz vaše omiljene novogodišnje pjesme ili filma.

Zamotani pokloni sa bordo mašnama

Ako želite da odete i korak dalje, možete da napravite malu zagonetku koja vodi do toga od koga je poklon. Ovo će svakako izmamiti osmijeh ili dva.

Konačno, možete odbaciti tradicionalne oznake za poklone i odštampati zajedničke slike. Mali podsjetnik na vaš odnos koji se može zadržati i dugo nakon praznika.

3. Novogodišnji poklon upakujte u poklon

Zatvorena korpa je stvarno lep način za pakovanje poklona. Ovo se može koristiti kada su vaši pokloni manji predmeti kao što su dozer sapuna, posuda za sapun ili držač četkica za zube. Korpa se kasnije može koristiti za odlaganje.


Takođe možete odabrati još kreativniju opciju tako što ćete jastuk zapakovati u jastučnicu ili jorgan u navlaku za jorgan. Dodajte predivnu mašnu i izbegnite tradicionalni papir za umotavanje. Možete upakovati ukrasni jastuk ili okvir za sliku u prekrivač - mogućnosti su beskrajne.

4. Dodajte domaće ukrasne elemente

Izradite male perle u obliku zvijezda, srca, jelke – samo vaša mašta postavlja granicu. Možete ih koristiti kao poklon oznake, ali su odlični i kao dodatan ukras. Možete ih zalijepiti na poklon papir ili dodati na traku za poklone.

Novogodišnji poklon zamotan u papir i ukrašen bombonama i perlama

5. Novogodišnje poklone ukrasite jestivim poslasticama

Domaće novogodišnje poslastice same su po sebi lijep poklon, ali su takođe savršene za unapređivanje vašeg pakovanja poklona.

Novogodišnji kolačići ukrašeni glazurom i lijepi su i ukusni. Ne zaboravite da napravite malu rupu u kolačićima prije pečenja kroz koju prolazi traka za poklon. Ovo je odlična zabava za ljubitelje praznika svih starosnih grupa.

Još jedan klasik su suhe kriške narandže ili štapići cimeta. Jako su dekorativne i mirišu na Božić. Zalijepite ih na papir za zamatanje ili zavežite poklon trakom.

Potrebna vam je lakša opcija? Kupite slatkiše u prodavnici - na primjer crvene i bijele bombone.

6. Ponovo upotrijebite svoje stare tkanine kao papir za pakovanje

Smanjite količinu papira za umotavanje i ove praznične sezone zamotajte svoje poklone tkaninom. Ova održivija zamjena savršena je ako imate stari tekstil koji se ne koristi. Fleksibilnost tkanine znači da pokriva neobične oblike i da se neće kidati u uglovima. Brza pretraga online video vodiča pokazaće vam mnogo lijepih načina za umotavanje tkaninom.

Niste za umotavanje u tkaninu? Još jedan sjajan način pakovanja novogodišnjih poklona je svečani i reciklirani papir za zamatanje KARDUS. Na traku možete dodati kuglice koje se mogu koristiti kao ukras za jelku sljedeće godine.

Korpa puna bordo i staklenih kuglica za jelku


Kombinujte 6 savjeta na uzbudljive i kreativne načine za zaista jedinstveno i lično pakovanje poklona.

Saznajte više

Ovog proljeća osvježite svoj dom novom Nordic mood kolekcijom

Ovog proljeća osvježite svoj dom novom Nordic mood kolekcijom

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

Favoriti među tekstilima za dom

Favoriti među tekstilima za dom

Favoriti među kuhinjskim dodacima

Favoriti među kuhinjskim dodacima