Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
Baštenski stol i 4 stolice od drva sa FSC oznakom na terasi

FSC™ oznaka osigurava da drvo dolazi iz odgovornih izvora

Značajan faktor u pogledu klimatskih promjena je uništavanje svjetskih šuma zbog neodrživog krčenja šuma. Od gradnje do uređenja doma, drvo kao materijal se široko koristi u cijelom svijetu i zato je važno da se šumski materijali, poput drveta, dobijaju iz održivih izvora kako se ne bi oštetila prirodna sredina. Mnogi od nas prepoznaju i znaju za FSC oznaku, ali šta je ona konkretno i šta znači za odlučivanje prilikom odabira baštenskog namještaja?

FSC logo na metalnoj pločici na baštenskom namještaju

The Forest Stewardship Council™

The Forest Stewardship Council, poznatiji kao FSC, je međunarodno priznata neprofitna organizacija i sistem označavanja za drvo, papir i druge materijale na bazi šuma koji potiču iz održivog šumarstva ili drugih izvora kojima se odgovorno upravlja.

FSC oznaka je vaše osiguranje da su stope sječe ograničene na održive nivoe, omogućavajući šumama da se kontinuirano obnavljaju i ponovo rastu. Uz to, garantuje da se svo drvo može pratiti do izvorne šume. Saznajte više o FSC-u ovdje.

JYSKov FSC-certifikovan asortiman baštenskog namještaja 

Osnovno područje proizvoda, i jedno od najvećih u JYSKu, je naš asortiman baštenskog i vanjskog namještaja i mi smo među najvećim maloprodajnim trgovcima baštenskog namještaja u Europi. Stoga smatramo da je sasvim prirodno da radimo na aktivnom promicanju održivog šumarstva, a danas je 100% našeg asortimana drvenog baštenskog namještaja FSC-certifikovano.

Oznaka FSC je vaše osiguranje da je svaki komad drvenog namještaja na otvorenom koji možete kupiti u JYSKu napravljen od šumskih materijala, kao što je drvo, koji potječu iz šuma kojima se odgovorno i održivo upravlja. Od naših velikih baštenskih lounge setova do malih vanjskih pomoćnih stolića, možete savjesno odabrati naš drveni baštenski namještaj sa FSC certifikatom, znajući da vaša kupovina ne ugrožava integritet i zdravlje svjetskih šuma.

Kao član Savjeta za upravljanje šumama od 2006. godine, ne samo da je naš kompletan asortiman baštenskog namještaja FSC certifikovan, već smo također posvećeni preuzimanju aktivne uloge u očuvanju šuma, promoviranju održivog šumarstva i širenju svijesti o Savjetu za upravljanje šumama i onome što znači za vas kao kupca, člana društva i stanovnika naše planete (FSC N001715).

Naš opsežan i kompletan baštenski asortiman je 100 % FSC-certifikovan, i stoga postoji mnogo odličnih opcija od kojih možete birati. Pogledajte sljedeće sekcije za istaknute proizvode.

Baštenski stolovi i stolice sa FSC certifikatom

Među našim najpopularnijim asortimanom za vanjsku upotrebu je širok izbor vanjskog trpezarijskog namještaja: pravougaoni baštenski stolovi, okrugli baštenski stolovi, baštenske trpezarijske stolice...

Baštenski setovi sa FSC certifikatom

Puno naših baštenskih stolova i stolica dostupno je u verziji baštenskog seta koji uključuje oba. Ovi setovi pružaju inspiraciju za spajanje stola i stolica, a s obzirom da su pristupačniji nego kada biste stol i stolice kupovali odvojeno, također ćete dobiti dobru vrijednost za svoj novac.

Baštenski lounge namještaj sa FSC certifikatom

Osim baštenskog trpezarijskog namještaja, naš asortiman uključuje i druge bitne komade za vaše prostore na otvorenom kao što su lounge sofe, lounge stolovi, lounge garniture i drugo. Naša UGILT kolekcija, napravljena od punog bagremovog drveta, posebno je popularna.

Naučite više o FSCu i JYSKu

Ako ste zainteresirani da saznate više o Forest Stewardship Councilu, kao i o JYSKu i našoj posvećenosti promoviranju održivog šumarstva, pogledajte linkove u nastavku:

Saznajte više

Vodič: Kako izabrati odgovarajući suncobran

Vodič: Kako izabrati odgovarajući suncobran

Vodič: Odaberite pravi sanduk za baštenske jastuke

Vodič: Odaberite pravi sanduk za baštenske jastuke

Kako odabrati savršenu baštensku lounge garnituru

Kako odabrati savršenu baštensku lounge garnituru

Vodič za različite postavke modularne garniture

Vodič za različite postavke modularne garniture