Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna

Do 31. 3. dostava online narudžbi u vrijednosti od 400 KM ili više je besplatna!

Dvije baštenske lounge garniture - jedna od ratana i jedna od metala i drveta

Kako izabrati savršenu baštensku lounge garnituru

Potrebna vam je nova lounge garnitura koja se može koristiti u bašti ili na terasi? Uz baštensku lounge garnituru možete još više iskoristiti svoj prostor na otvorenom i kasne ljetne večeri. Međutim, može biti teško pronaći savršenu baštensku garnituru koja baš vama odgovara.

Postoji bezbroj kombinacija stolova, stolica i sofa. Osim toga, morate razmišljati o kvalitetu i održavanju. Ovim vodičem pomoći ćemo vam u izboru lounge garniture - koju odabrati i na šta obratiti pažnju.

Pogledajte sve lounge garniture

U koju svrhu možete koristiti lounge baštenske garniture?

Lounge garnitura se može koristiti i na terasi i u bašti. Dodajte vrlo posebnu, opuštajuću atmosferu vašem prostoru na otvorenom. To nije samo mjesto gdje možete jesti na otvorenom, već i mjesto gdje se možete opustiti i uživati u tišini ili vremenu sa prijateljima i porodicom. Lounge set može biti mjesto okupljanja i susreta u vašoj bašti.

Baštenska lounge garnitura od metala u crnoj boji na terasi pored bazena i mora


Razmislite o tome kako želite da koristite svoj prostor na otvorenom. Želite li ga prvenstveno koristiti ispod drveća u bašti gdje možete uživati u čaši vina podignutih nogu? Ili ga želite koristiti kada imate puno gostiju ili kao mjesto za sunčanje?

Siva baštenska lounge garnitura sa ugaonom garniturom, foteljom i stolom prilagodljive visine
Lounge garnitura TAMBOHUSE 5 osoba siva
4000,- KM/set
5999,- /set
UŠTEDA 33%
Samo online

Baštenska lounge garnitura - šta tražiti? 

Kada tražite novi baštenski namještaj, izbor može biti ogroman. Preporučujemo da pogledate odnos između cijene, funkcionalnosti i potreba sa vaše strane. Ako uporedite ove faktore, pronaći ćete najbolju garnituru za vaš prostor na otvorenom. U JYSKu nudimo lounge garniture za sve budžete i potrebe. Kako bismo vam olakšali odabir, izabrali smo 3 najvažnija faktora koja morate uzeti u obzir pri kupovini baštenske garniture.

1. Prostor i veličina

Prva stvar koju trebate uzeti u obzir je veličina vašeg prostora. Imate li balkon ili veliku terasu? Prema veličini vašeg prostora, formirajte okvirnu veličinu lounge garniture koja odgovara vašim potrebama.

Za manji prostor može biti problematično sa ugaonom garniturom, ali garnitura sa 2 stolice i stolom može biti dobra opcija. Naš asortiman manjih lounge garnitura pogledajte ovdje:


Ako je vaš prostor na otvorenom veći od male terase ili balkona, ali nije prevelik onda bi dobro rješenje moglo biti kombinacija baštenske garniture sa malom lounge garniturom ili možda odabrati lounge garnituru srednje veličine:


Ako nedostatak prostora nije problem, onda imate luksuz da birate slobodnije. Međutim, tada može biti problem "popuniti" sav prostor i dobiti kohezivan izgled. Dobar izbor je velika lounge garnitura sa ugaonom garniturom:

2. Materijali i održavanje

Baštenske garniture koje ne zahtijevaju puno održavanja su idealne, posebno ako ste tip koji ljeto povezuje sa dugim opuštajućim danima i ne želi da troši vrijeme na održavanje svoje baštenske garniture.

Većina lounge garnitura izrađena je od umjetnog drveta, ratana i aluminijuma, koji gotovo da ne zahtijevaju održavanje i otporni su na vremenske uslove. Lako se čiste sapunom i vodom. Ratan i aluminijum su takođe lagani i lako se premiještaju.

Baštenske lounge garniture od metala i drveta

Lounge garniture od drveta i metala često imaju vrlo moderan i jednostavan izgled. Stil koji se vrlo dobro slaže sa puno novoizgrađenih domova. Koji set vi preferirate?

Baštenski lounge set od metala i drveta
Lounge garnitura UGILT za 3 osobe drvo
1400,- KM/set
1868,- /set
UŠTEDA 25%
Lounge stol UGILT Š60xD90 tvrdo drvo
250,- KM/kom
369,- /kom
UŠTEDA 32%

Baštenske lounge garniture od ratana

Garniture od ratana dostupne su u različitim bojama - uključujući crnu, sivu i natur te u raznim oblicima. Ratan daje vrlo poseban, prijatan izgled vašoj terasi. I boje i sastav garniture utiču na cjelokupan vizuelni doživljaj. Koji set vi preferirate?

Baštenska lounge garnitura sa ugaonom garniturom od ratana
Lounge garnitura ULLEHUSE za 6 osoba natur
1000,- KM/set
1599,- /set
UŠTEDA 37%
Samo u prodavnici

Brzosušeće i lounge garniture otporne na sve vremenske uslove

Birajte između brzosučećih i lounge garnitura otpornih na sve vremenske uslove, koje su vrlo jednostavne za održavanje - bez da morate da birate između dizajna i udobnosti.


Pročitajte više o lounge nameštaju otpornom na kišu i baštenskom nameštaju za sve vremenske uslove

3. Udobnost i dizajn

Jer udobnost je važna, ali ni stil ne zaostaje!

Iskreno vjerujemo da bi vaš baštenski namještaj trebao biti produžetak vašeg doma. Imamo udobne garniture i fotelje unutar doma, zašto ne bismo imali taj luksuz i na otvorenom.

Velika baštenska lounge sofa i stol
Lounge ugaon garnitura UHRE 6 osoba tamno siva svi vrem.usl.
1850,- KM/kom
2499,- /kom
UŠTEDA 26%
Samo online


Stil i udobnost su individualni. Ako ste u nedoumici koji stil baštenske lounge garniture odabrati, pogledajte svoj izbor namještaja za enterijer kako biste postigli moderan i kohezivan izgled kod podudaranja unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora.

Saznajte više

FSC™ oznaka osigurava da drvo dolazi iz odgovornih izvora

Transformišite svoj vanjski prostor uređenjem vašeg paviljona

Pripreme za plažu: Koje peškire i piknik deke ponijeti

Viseća stolica: Zvijezda vaše bašte