Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna

Do 31. 3. dostava online narudžbi u vrijednosti od 400 KM ili više je besplatna!

Okrugli baštenski stol i četiri baštenske stolice u bašti

Kako odabrati odgovarajući baštenski stol

Baštenski stol je centaralno mjesto vaše večere na otvorenom, ljetnog pića sa prijateljima i doručka na jutarnjem suncu. Zato je važno da odaberete idealan stol za sebe i svoju porodicu. Dozvolite da vas provedemo kroz različite opcije.

Koji je oblik ispravan?

Okrugli, kvadratni ili pravougaoni baštenski stol? Sva tri oblika imaju svoje prednosti, a prvo biste trebali pogledati prostor koji imate na raspolaganju i odlučiti koji bi vam najbolje odgovarao.

Pravougaoni ili kvadratni baštenski stol se lako gurne uza zid, tako da možete uštedjeti malo prostora na terasi ili balkonu. Ako je potrebno mjesto za dodatnog gosta, možete odmaknuti stol od zida. Kvadratni baštenski stol može vam pomoći da stvorite prijatnu atmosferu - idealan je za večer društvenih igara.

Kvadratni baštenski stol i četiri baštenske stolice na sunčanoj terasi


Ukoliko trebate mjesta za mnogo gostiju, siguran izbor je pravougaoni baštenski stol. Važno je odabrati i odgovarajuće baštenske stolice. Ako vam je važna udobnost, odaberite one sa naslonima za ruke i mekim sjedištem. Kada vam je potreban prostor za dodatne goste, možete dodati i uže baštenske stolice.

Pravougaoni stol i četiri baštenske stolice od pruća


Okrugli baštenski stol može biti dobar izbor za malu terasu ili balkon. Lakše je kretati se oko njega i po potrebi ugurati još jedno dodatno mjesto za sjedenje. Pročitajte više o prednostima okruglih baštenskih stolova.

Round garden table and four folding chairs

Ram/konstrukcija baštenskog stola

Tradicionalni baštenski stolovi imaju četiri noge, ali zašto ne biste razmislili o baštenskom stolu sa pravouganom metalnom bazom? Ovakva baza stolu daje stabilan, a opet lagan i moderan izgled. Ovaj stol se može i malo lakše pomicati nego onaj na četiri noge.

Crni baštenski stol sa baštenskim stolicama na terasi


Određeni okrugli baštenski stolovi imaju središnju bazu umjesto četiri noge. Ova baza omogućuje moderan izgled i ne morate brinuti o nogama stola kada oko njega postavljate baštenske stolice.

Okrugli baštenski stol sa središnjom bazom i četiri baštenske stolice u bašti

Baštenski stolovi za male prostore i puno ljudi

Nemojte odustati ako imate mali balkon. Balkonski stolić koji se može sklopiti kada se ne koristi idealan je za manje spoljašnje prostore.

Balkon sa balkonskim stolićem montiranim na ogradu


Druga opcija je barski stol sa stolicama koji će vašoj terasi ili balkonu dodati urbanu atmosferu kafića.

Barski stol i stolice na sunčanoj terasi


Na dnevnoj bazi vam treba dovoljno mjesta samo za užu porodicu, ali na rođendanima i drugim svečanim prilikama za stolom bi moglo biti više ljudi nego inače. Tada vam je potreban baštenski stol na razvlačenje.

Baštenski stol na razvlačenje sa prostorom za osam osoba


Pravougaoni baštenski stolovi nisu jedini stolovi koji se mogu produžiti. Produžiti se mogu i određeni okrugli baštenski stolovi koji, umetanjem dodatnog "krila", dobijaju ovalni oblik.

Okrugli baštenski stol koji se može produžiti na terasi pored okeana

 

Materijali, boja i stil

Baštenski stolovi dostupni su u drvetu, imitaciji drveta, metalu i plastici, kao i u raznim bojama, tako da se sve svodi na vaše želje. Možda ćete otkriti da lagani baštenski set u vaš eksterijer unosi savršenu ljetnu atmosferu.

Baštenski stol bijelog okvira i drvene površine i četiri baštenske stolice


Ili biste možda više voljeli uski, moderni izgled stola za vaša popodnevna okupljanja, večere na terasi ili baštenske zabave.

Round garden table in metal and fibre cement and four garden chairs


JYSK vam želi predivno ljeto!

Saznajte više

7 koraka za kreiranje luksuznog glamping iskustva

Nadogradite svoj prostor na otvorenom paviljonom

U centru pažnje: kolekcija UGILT

Jedna baštenska garnitura - brojne mogućnosti slaganja

Pronađite najbližu JYSK prodavnicu

Za pomoć i savjete obratite se JYSK osoblju i otkrijte naš širok asortiman proizvoda.