Široki izbor kancelarijskih stolica za udoban rad od kuće

Dnevno provodimo 8 i više sati sjedeći za radnim stolom. Upravo to je razlog zašto je kvalitetan kancelarijski namještaj toliko važan. Imati dobru i udobnu kancelarijsku stolicu koja nudi kvalitetnu potporu je posebno bitno, jer ispravan sjedeći položaj tijela sprječava naprezanje u vratu i leđima.

U JYSKu ćete pronaći širok izbor stolica različitog dizajna i raspona cijena. Nudimo sve od elegantnih kancelarijskih stolica koje daju fin završni dodir vašem radnom mjestu kod kuće, do naprednih ergonomskih modela kod kojih se mogu podesiti visina, položaj sjedišta, naslon za ruke i leđa kako bi se pružila savršena potpora. Možda ćete takođe htjeti da probate naše kancelarijske stolice sa memorijskom pjenom koja prilagođava svoj oblik vašem tijelu. Prvi izbor kupaca je najčešće klasična, crna stolica, ali uz crne u JYSKu imamo širok izbor boja poput sive, bijele ili boje konjaka, a materijali od kojih su izrđene su imitacije kože i kvalitetne tkanine.

Da biste odabrali odgovarajuću kancelarijsku stolicu za vas, važno je da uzmete u obzir vrijeme koje provodito u vašem radnom prostoru. Ako često radite kod kuće važno je da vam ergonomična udobnost bude prioritet. 

U JYSKu možete takođe kupiti podlogu za stolicu da zaštitite svoj parket od tragova točkova.  

  Kancelarij. stolice - PLUS

  ?
  Kanc. stolica BILLUM crna
  135,- KM/kom
  199,- /kom
  UŠTEDA 32%
  plus
  Kanc. stolica KOKKEDAL siva/bijela
  135,- KM/kom
  229,- /kom
  UŠTEDA 41%
  plus
  Kanc. stolica SNEDSTED bijela
  135,- KM/kom
  249,- /kom
  UŠTEDA 46%
  plus
  Kanc. stolica SKODSBORG siva
  185,- KM/kom
  269,- /kom
  UŠTEDA 31%
  plus
  Kanc. stolica SKODSBORG crna
  185,- KM/kom
  269,- /kom
  UŠTEDA 31%
  plus
  Kanc stolica ASPERUP crna
  249,- KM/kom
  plus
  Samo online

  Bilo da vam nedostaje nova kancelarijska stolica za kućnu kancelariju, radno mjesto ili sobu za tinejdžere, važno je da imate dobru stolicu kako biste udobno sjedili i izbjegli napetost u vratu i leđima. U JYSKu ćete pronaći širok izbor kancelarijskih stolica pametnog dizajna koje se mogu uklopiti u stil vaše radne sobe. 

  Izbor kancelarijske stolice

  Obavezno odaberite radnu stolicu sa nekoliko opcija prilagođavanja i ergonomskih karakteristika koje se mogu prilagoditi vašim potrebama. Postoji niz karakteristika koje je dobro imati na umu prije kupovine.

  • Podesivo - podešavanje visine sjedišta sa funkcijom podizanja/spuštanja i podešavanje sjedišta i naslona
  • Tapacirani naslon i sjedište - pružaju najoptimalniji oslonac i udobnost sjedenja
  • Sa ili bez naslona za ruke - može pružiti opušteniji položaj ispred računara ako su ruke na naslonu
  • Naslon za glavu - olakšanje za vratne mišiće
  • Funkcija nagiba - sjedite i opustite se pozadi, umjesto da visite preko stola

  Razmislite koliko vremena ćete provesti za stolom - da li vam je stolica poterbna za igranje igrica ili posao, i prilagodite funkcije u skladu s tim. Što više vremena provedete na svojoj kancelarijskoj stolici, to bi trebalo da postoji više opcija podešavanja.

  Savjeti za pravilan položaj sjedenja

  Ne postoji jedan sjedeći položaj koji je prikladan za sve. I zato što smo mi ljudi drugačije građeni, ali i zato što je dobro sa raznolikošću kada dugo sjedite na kancelarijskoj stolici. Dakle, postoje individualne potrebe.
  Ne zaboravite da prilagodite svoj stol tako da odgovara visini vaše kancelarijske stolice. Povoljno možete odabrati stol za podizanje/spuštanje, tako da možete mijenjati svoj radni položaj tokom dana.