Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna

Do 30. 6. dostava online narudžbi u vrijednosti od 400 KM ili više je besplatna!ZELENI DANI - Uštedite do 70%!


Sada još bolje ponude baštenskog namještaja!Kliknite ovdje

Peškiri okačeni na stalak

Kako prati i održavati peškire

Vjerovatno znate da novi peškiri mogu imati manju moć upijanja nego što očekujemo. Kako biste je poboljšali, a i iz higijenskih razloga, preporučujemo da peškire operete prije prve upotrebe.

Upotreba deterdženta i omekšivača

Preporučujemo da koristite prašak za pranje kada perete svoje nove peškire. Suzdržite se od korištenja omekšivača jer on stvara nevidljiv film na tkanini, koji smanjuje sposobnost sušenja peškira i njegovu sposobnost upijanja.

Peškire perite na 60°C

Prvih nekoliko puta važno je da peškire perete odvojeno od ostalog veša i uvijek sa sličnim bojama. Uvijek perite svoje peškire na minimalno 60 stepeni.

Peškiri će biti mekši ako ih sušite u mašini za sušenje veša

Iako sušenje na svježem zraku pruža najintenzivniji osjećaj čistoće vaših peškira, najveću mekoću dobijaju zahvaljujući sušenju u sušilici. Zato, za sve one kojima su trajnost i mekoća peškira visoko na listi prioriteta, osušite ih u mašini za sušenje veša za maksimalan efekt.

Vaši peškiri će biti posebno mekani i zadržat će svoju mekoću ako ih nakon svakog pranja osušite u mašini za sušenje. Ako želite da uštedite na struji, neka se osuše prirodno pa ih samo na kratko ubacite u mašinu za sušenje.

Prije pranja peškira uvek provjerite uputstva za pranje.

Saznajte više

Ljetna atmosfera i u vašem kupatilu

Romantični savjeti za Dan zaljubljenih u vašem domu

Održite toplotu i nakon tuširanja

Odvojite vrijeme za opuštajuće trenutke i brigu o sebi