Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna

Do 31. 3. dostava online narudžbi u vrijednosti od 400 KM ili više je besplatna!

Vunene čarape na pletenoj dekici, a na sličicama su deka od flisa i umjetno krzno

Koja tkanina će vas najbolje ugrijati?

Materijali koje odaberete za deke, posteljinu i tepihe važni su ako želite da vam bude toplo u hladnim mjesecima koji dolaze. Tkanina koja vas najviše grije je - generalno - debela i čupava vrsta tkanine. Što je tkanina deblja i prozračnija, to je toplija; toplina vašeg tijela zagrijava zrak oko vas, a prozračan prekrivač od flisa ili vuneni tepih, koji zadržavaju taj zrak, zadržavaju i toplinu.

Ostanite ugrijani uz čupavu dekicu

Kada kupujete bilo koju vrstu tkanine za svoj dom, birajte mekane i čupave materijale. Deka od flisa na kauču osigurat će vam ugodan i topal osjećaj. 

Udobno se smjestite uz jastuke za stolice

Ako su vaše trpezarijske stolice izrađene od drveta ili plastike, mogu biti hladne čim sjednete na njih. Uz jastuke za stolice od umjetnog krzna ili bogatog i čupavog, plišanog (teddy) materijala imat ćete topliji i udobniji osjećaj pri sjedenju.

Tepisi mogu spriječiti osjećaj hladnoće od podova 

Tepisi imaju izolaciona svojstva i mogu spriječiti da se hladnoća diže kroz pod. Odaberite vuneni tepih ili prostirku s mnogo dugih, debelih niti kako bi vam bilo toplo i ugodno za stopala.

Čupava krzna grijat će vam leđa

Čupava krzna debela su i idealna za grijanje leđa ako ih stavite u fotelju ili na trpezarijske stolice. Odaberite onu od prave janjeće kože ili umjetnog krzna, u zavisnosti o vašim željama.

Neka vam noću bude toplo uz odgovarajuću posteljinu

Zaspati može biti teško ako vam je hladno, ali prava posteljina to može promijeniti. Tkanine poput flisa i flanela debele su i prozračne pa vam mogu pomoći da vam bude toplo kada noću legnete na spavanje.

Vrste toplih tkanina

Iako je vuna možda najpoznatija po svojim izolacijskim svojstvima, materijali poput flisa, flanela, krzna i umjetnog krzna izvrsne su alternative sa snažnim sposobnostima da vas ugriju. Kada idete u kupnju toplih pokrivača, tepiha ili posteljine, birajte debele i čupave materijale koji će zadržati toplinu vašeg tijela.

Saznajte više na našem blogu 9 savjeta za uštedu energije ove zime.

Saznajte više

Toplina prirode na vašem trpezarijskom stolu

3 istaknute posteljine iz novog asortimana

Uljepšajte svoj dom namještajem od ratana

Vodič: Kako odabrati pravu veličinu trpezarijskog stola