Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna

Do 31. 3. dostava online narudžbi u vrijednosti od 400 KM ili više je besplatna!

Zidna vješalica sa obješenim torbama i klupa za hodnik sive boje sa drvenim nogama

Korisne ideje za uređenje predsoblja

Vaš hodnik je prvo što vaši gosti vide kada vas posjete. Zato je veoma važno da svoj hodnik održavate čistim i urednim kako bi vaši gosti imali pozitivan prvi utisak. Vaš hodnik treba biti primamljiv i prijatan. Imajući ovo na umu, red i struktura su od velike pomoći prilikom uređenja.

Donosimo vam nekoliko pametnih ideja za odlaganje u vašem hodniku, te savjete kako spriječiti nered i haos u njemu.

1. Iskoristite vertikalni prostor uz pomoć zidnih vješalica

Kada govorimo o pametnom i praktičnom uređenju hodnika, vješalice za kapute su veoma važan dio. Različiti oblici i različit dizajn čine vješalice i dekorativnim i praktičnim, obzirom da na njih kačite jakne, torbe i sl. Na primjer, mogli biste postaviti zidne vješalice na različitim nivoima kako biste vašem hodniku dali određenu vizualnu dinamiku, a pri tome ga ne učinili neurednim.

2. Koristite praktičan namještaj za efikasno i pametno odlaganje u hodniku

Još jedno vrlo očito, ali pametno rješenje za odlaganje, je upotreba multifunkcionalnog namještaja. Klupe sa prostorom za odlaganje i police za odlaganje šešira, kapa, rukavica i sličnih sitnica su klasična i vrlo popularna rješenja u našim domovima.

Bijela klupa od drveta i bijela samostojeća vješalica za kapute pored crnog zida u hodniku
Klupa JELLING sa spremnikom bijela
275,- KM/kom
369,- /kom
UŠTEDA 25%

Funkcionalan tabure takođe može biti dobra ideja za vaš hodnik. Tabure sa prostorom za odlaganje daje vam dodatno mjesto za pospremanje viška stvari, a možete i sjesti na njega prilikom vezanja pertli.

Pronađite dodatnu inspiraciju za uređenje vašeg hodnika.

3. Razmišljajte izvan zone komfora - "Think out of the box"

Budite slobodni i maštoviti pri uređenju vašeg hodnika. Kreativnost ne poznaje granice. Kada uređujete svoj hodnik, razmišljajte van zone vašeg komfora na kreativan ali i praktičan, pametan način. Na ovaj način možete svojim starim stvarima dati novu svrhu - na primjer: cipelar koji inače zauzima jako malo mjesta u vašem hodniku, ne morate koristiti samo za odlaganje cipela. Vunene kape, rukavice i šalovi se takođe mogu vrlo jednostavno složiti i pospremiti u ormarić za cipele. Na ovaj način će vam biti lako dostupni bez onog dobro poznatog nereda u hodniku.

4. Rasporedite police prema ličnom ukusu

Još jedno praktično rješenje je i slaganje zidnih polica jedne iznad drugih. Na ovaj način dobićete svoj lični sistem slaganja na police i osloboditi mjesto za male dekorativne artikle ili korpice za odlaganje. Police same po sebi mogu biti dekorativne, a pri tome vam pomažu da dobijete na prostoru i uredite svoj hodnik na pametan i praktičan način.

Duža i kraća zidna polica od drveta postavljene jedna iznad drugog na zidu i ukrasi na njima

5. Praktičan savjet za odlaganje ključeva

Još jedna pametna ideja je napraviti posebno mjesto za držanje ključeva. Svi smo se susreli sa problemom "izgubljenih" ključeva, jer smo ih u žurbi samo spustili na prvo slobodno mjesto u stanu. Razvijte naviku vješanja svojih ključeva na posebnu kukicu za njih ili na praktičan zidni magner kako biste izbjegli stresne situacije traženja ključeva pred izlazak iz stana. Možete u hodniku imati i posebnu korpicu ili kutijicu za ključeve i druge sitnice kao što su sunčane naočale i sl. 

6. Iskoristite visinu plafona u vašem hodniku

Pametno odlaganje usko je povezano sa efikasnom upotrebnom kompletnog prostora sa kojim raspolažemo. Ukoliko imate hodnik sa visokim plafonom, poslužite se ovim malim trikom - postavite police što je više moguće. Odlaganjem stvari na visoka mjesta i micanje iz vidokruga učinit će vaš hodnik puno urednijim.

7. Izbjegavajte zatrpavanje podova

Još jedna korist od odlaganja stvari na visoka mjesta je i uredan i prohodan prostor na podu. Dok god imate puno stvari na podu ili spremljenih vrlo nisko blizu poda, vaš će hodnik brzo početi da djeluje manji, neuredniji i zatrpan. Cipele i torbe na podu prave poseban nered. Kada uklonite ove stvari sa poda i dobijete na prostoru, odmah ćete lakše disati i osjećati se rasterećeno - hodnik će biti prozračniji i izgledat će veće.

Savjet: U malom hodniku sa nekoliko vrata, dobra je ideja staviti police iznad vrata kako bi se najbolje iskoristio prostor sa kojim raspolažemo.

Saznajte više

Naše omiljene korpe za odlaganje

Naše omiljene korpe za odlaganje

U fokusu: LYNGVIG kolekcija

U fokusu: LYNGVIG kolekcija

U fokusu: LIMFJORDEN kolekcija

U fokusu: LIMFJORDEN kolekcija

Izaberite savršenu komodu

Izaberite savršenu komodu