Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna

Do 30. 6. dostava online narudžbi u vrijednosti od 400 KM ili više je besplatna!ZELENI DANI - Uštedite do 70%!


Sada još bolje ponude baštenskog namještaja!Kliknite ovdje

Baštenski stol, klupa i dvije stolice od drva sa FSC oznakom

FSC oznaka garantuje da je baštenski namještaj proizveden bez ugrožavanja životne sredine

Krčenje i sječa šuma jedan je od najvećih uzroka klimatskih promjena. Oko 20% emisija plinova nastalih efektom staklenika proizilazi iz krčenja i spaljivanja šuma radi dobivanja drvne sirovine za proizvodnju baštenskog namještaja te raznih vrsta podnih obloga.

Baštenski namještaj spada u ključne kategorije u kojima je JYSK jedan od najvećih europskih maloprodajnih trgovaca. Zbog toga aktivno radimo da bismo spriječili ilegalnu sječu i spaljivanje šuma. Od 1990. godine JYSK ulaže trajne napore da bi povećao udio baštenskog namještaja koji ima FSC™ oznaku (FSC™ N001715). Danas cjelokupan asortiman našeg baštenskog namještaja ima ovu oznaku.

FSC™-CERTIFICIRAN BAŠTENSKI NAMJEŠTAJ

Forest Stewardship Council (FSC) međunarodno je priznata, neprofitna organizacija. U FSC-šumama siječe se samo onoliko drveća koliko šuma može obnoviti prirodnim putem, čime se sprječava prekomjerno iskorištavanje. FSC-oznaka može biti na drvetu iz cijelog svijeta – od tropskih prašuma do sibirskih šuma četinjača. Osim zaštite životne sredine, Vijeće FSC takođe se brine da su svi postupci socijalno i financijski prihvatljivi. Istodobno, životinjski i biljni svijet su zaštićeni, a šumski radnici dobivaju obuku, zaštitnu opremu i adekvatnu platu, dok vlasnici šuma svoje drvo pravilno prodaju. Kupovinom baštenskog namještaja koji ima FSC-certifikat pomažete onim vlasnicima šuma koji su odgovorno izabrali da će svoje šume eksploatirati na održiviji način te s poštovanjem prema ljudima i prirodi.

To znači da:

  • U FSC-šumama siječe se onoliko drveća koliko šuma može obnoviti prirodnim putem
  • U FSC-šumama postoje striktni zahtjevi u vezi s upotrebom pesticida i kemikalija
  • U FSC-šumama radnici dovijaju adekvatnu plaću i uvjete rada

 

 

 

Saznajte više

Pripreme za plažu: Koje peškire i piknik deke ponijeti

Viseća stolica: Zvijezda vaše bašte

Kako izabrati savršenu baštensku lounge garnituru

Lounge baštenski namještaj otporan na kišu