Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna

Do 31. 12. dostava online narudžbi u vrijednosti od 400 KM ili više je besplatna!

FSC oznaka garantuje da je baštenski namještaj proizveden bez ugrožavanja životne sredine

FSC oznaka garantuje da je baštenski namještaj proizveden bez ugrožavanja životne sredine

Krčenje i sječa šuma jedan je od najvećih uzroka klimatskih promjena. Oko 20% emisija plinova nastalih efektom staklenika proizilazi iz krčenja i spaljivanja šuma radi dobivanja drvne sirovine za proizvodnju baštenskog namještaja te raznih vrsta podnih obloga.

Baštenski namještaj spada u ključne kategorije u kojima je JYSK jedan od najvećih europskih maloprodajnih trgovaca. Zbog toga aktivno radimo da bismo spriječili ilegalnu sječu i spaljivanje šuma. Od 1990. godine JYSK ulaže trajne napore da bi povećao udio baštenskog namještaja koji ima FSC™ oznaku (FSC™ N001715). Danas cjelokupan asortiman našeg baštenskog namještaja ima ovu oznaku.

FSC™-CERTIFICIRAN BAŠTENSKI NAMJEŠTAJ

Forest Stewardship Council (FSC) međunarodno je priznata, neprofitna organizacija. U FSC-šumama siječe se samo onoliko drveća koliko šuma može obnoviti prirodnim putem, čime se sprječava prekomjerno iskorištavanje. FSC-oznaka može biti na drvetu iz cijelog svijeta – od tropskih prašuma do sibirskih šuma četinjača. Osim zaštite životne sredine, Vijeće FSC takođe se brine da su svi postupci socijalno i financijski prihvatljivi. Istodobno, životinjski i biljni svijet su zaštićeni, a šumski radnici dobivaju obuku, zaštitnu opremu i adekvatnu platu, dok vlasnici šuma svoje drvo pravilno prodaju. Kupovinom baštenskog namještaja koji ima FSC-certifikat pomažete onim vlasnicima šuma koji su odgovorno izabrali da će svoje šume eksploatirati na održiviji način te s poštovanjem prema ljudima i prirodi.

To znači da:

  • U FSC-šumama siječe se onoliko drveća koliko šuma može obnoviti prirodnim putem
  • U FSC-šumama postoje striktni zahtjevi u vezi s upotrebom pesticida i kemikalija
  • U FSC-šumama radnici dovijaju adekvatnu plaću i uvjete rada

 

 

 

Saznajte više

Jedna baštenska garnitura - brojne mogućnosti slaganja

Osvježite svoj dom i baštu umjetnim biljkama

Ideje za baštensku rasvjetu koja će vam osvijetliti noći

Vodič: Izbor baštenskih saksija

Pronađite najbližu JYSK prodavnicu

Za pomoć i savjete obratite se JYSK osoblju i otkrijte naš širok asortiman proizvoda.