Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna

Dostava online narudžbi u vrijednosti od 400 KM ili više je besplatna! Moguće je duže vrijeme dostave.

Žena otvara guste zavjese ispred velikih, svijetlih prozora

Zavjese vam mogu pomoći u zaštiti od buke, toplote i hladnoće

Da li ste se ikada našli u situaciji da ste se pitali šta biste mogli da uradite da vaš dom bude hladniji tokom ljeta? Ili, naprotiv, da spriječite da se hladnoća uvuče unutra tokom zime? Možda ste se takođe zapitali koje su vam opcije ako želite dobar san, a da vas ne remete saobraćaj ili užurbane ulice i komšiluci. Iako nije jedan čudotvorni lijek za ove probleme, izolacione zavjese mogu vam potencijalno pomoći da ublažite neke od ovih problema.

Potencijalne koristi od upotrebe izolacionih zavjesa

Osim estetske privlačnosti, zavjese mogu imati svojstva koja pružaju nekoliko prednosti vama i vašem domu. Različite vrste zavjesa – posebno zavjese za zamračivanje – mogu imati sljedeća svojstva:

  • Zavjese koje štite od toplote
    Neke zavjese, koje se generalno nazivaju termalnim zavjesama ili izolacionim zavjesama, imaju reflektujuću podlogu koja je posebno odlična u reflektovanju sunčeve svjetlosti. Blokiranjem sunčeve svjetlosti, zavjese za potpuno zamračivanje i druge vrste zamračenja prozora takođe mogu pomoći u održavanju toplote.
  • Izolacija protiv hladnoće
    Debele zavjese od guste tkanine će obezbijediti izolaciju od hladnoće. Na primjer, navučene teške zavjese mogu spriječiti da hladan vazduh iz prozora prodre u ostatak vaše sobe, poboljšavajući udobnost vaše spavaće sobe, dnevne sobe ili bilo koje druge prostorije zimi.
  • Zavjese koje prigušuju zvuk ili zvučno izoluju
    Još jedna prednost teških i debelih zavjesa je što debela tkanina poboljšava njihovu sposobnost da apsorbiraju zvuk. To otežava prodor zvuka kroz zavjese, što znači da će druga strana zavjesa biti tiša. Zavjese neće moći u potpunosti da blokiraju zvuk, tako da su to zavjese koje prigušuju zvuk, a ne zvučno izolacione zavjese.
Guste zavjese prljavo zelene boje u funkciji razdvajanja prostorija
Zavjesa ANHOLT 1x140x300 pepeljasto zelena
60,- KM/kom
74,95 /kom
UŠTEDA 20%
ANHOLT gusta zavjesa pepeljasto zelene boje
ANHOLT gusta zavjesa pepeljasto zelene boje
Baršun bež guste zavjese u funkciji razdvajanja prostorija
Zavjesa AUSTRA 1x140x175 baršun bež
37,50 KM/kom
54,95 /kom
UŠTEDA 32%
Baršun zelene guste zavjese u tinejdžerskoj sobi
Zavjesa AUSTRA 1x140x300 baršun zelena
60,- KM/kom
84,95 /kom
UŠTEDA 29%

Guste zavjese poput ANHOLT i AUSTRA pružaju više od estetske privlačnosti vašem domu; one takođe mogu pomoći u blokiranju buke, mogu doprineti udobnosti kroz manju izolaciju, obezbijediti privatnost ili djeluju kao pregrade u vašoj unutrašnjoj dekoraciji.

Izolacione zavjese HERDLA

HERDLA izolacione zavjese su odlična opcija za izolaciju vašeg doma. Sa svojom posebnom podlogom, napravljene su posebno za izolaciju od toplote i hladnoće. Zbog svoje debele konstrukcije, takođe prigušuju zvuk, što znači da zavjesa pomaže u smanjenju količine buke, toplote i hladnoće koja ulazi u vaš dom.

Sive guste zavjese u spavaćoj sobi
Zavjesa HERDLA 1x140x300 izolacijska antracit
49,50 KM/kom
99,- /kom
Izvrsna ponuda
UŠTEDA 50%
Žena drži guste izolacione zavjese na prozoru u sobi
Zavjesa HERDLA 1x140x300 izolacijska antracit
49,50 KM/kom
99,- /kom
Izvrsna ponuda
UŠTEDA 50%

Ne želite potpuno zamračenje? Birajte zavjese za zatamnjenje

Kada su u pitanju izolacione zavjese, opcije zatamnjenja su uvijek odličan izbor. Međutim, ako ne želite da potpuno blokirate svjetlost iz svog doma, zavjese za zatamnjenje poput AMUNGEN su savršena alternativna opcija. AMUNGEN takođe dolazi u raznim bojama, dajući vam više opcija za pronalaženje pravih zavjesa za vaš dom.

Sive zavjese za zamračenje u spavaćoj sobi
Zavjesa za zamr. AMUNGEN 1x140x300 siva
65,- KM/kom
99,- /kom
UŠTEDA 34%

U našem asortimanu ćete naći širok asortiman različitih vrsta zavjesa i roletni. Ako niste sigurni koja je opcija prava za vas, posjetite vašu lokalnu JYSK prodavnicu da biste dobili uputstva od našeg osoblja – uvijek smo spremni da vam pomognemo da pronađete savršenu opciju za vaše potrebe i vaš dom.

Saznajte više

Prigrlite Japandi stil uz SOLLERUP kolekciju

9 savjeta za uštedu energije ove zime

6 načina kako izolovati dom od hladnoće

Novogodišnji patuljci se useljavaju u vaš dom