Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna

Do 31.5. dostava online narudžbi u vrijednosti od 400 KM ili više je besplatna!

Tersa sa baštenskim stolom i stolicama, lounge stolicom, saksijama i još proizvoda

Ideje za zelenu terasu

Biljke i cvijeće u bašti stvaraju životopisnu i prirodnu atmosferu, a ako se pobrinete da su neke od njih i jestive, možete ih koristiti za sezonsko jelo uz baštenski stol. Ali gdje najbolje smjestiti saksije i šta izgleda dobro? 

1. Iskoristite vertikalni prostor

Saksija i žardinijera na osunčanoj terasi


Ako izbjegavate postavljanje svojih biljaka samo na zemlju, umjesto toga ih možete staviti u saksije različitih visina ili u viseće saksije kako biste dobili zanimljiv, dinamičan i raznolik izgled. Saksije takođe mogu kamuflirati ogradu koja zahtijeva krečenje ili dosadan zid.

Čitajte o ovogodišnjim baštenskim trendovima.

2. Grupišite svoje saksije

Velike baštenske saksije i smeđa saksija na podu terase


Odražavanje biljaka u saksijama je poprilično jednostavno, ali obavezno grupišite svoje saksije. Ako smjestite svaku u jedan ugao terase ili bašte, izgledaće tužno i usamljeno. Umesto toga, postavite dvije ili tri saksije jednu blizu druge kako biste postigli najbolji mogući izgled.

3. Saksije ne moraju da se slažu

Velike saksije i visoka žardinijera na terasi


Miks materijala, boja i oblika može stvoriti iznenađujuće integrisani izgled. Kada ispunite saksije različitim biljem i cvijećem, postićete koordinisan izgled i izgledaće kao savršen par. 

4. Miješajte začinsko bilje i cvijeće

Keramičke saksije, fenjer, i tacna sa kruhom i voćem na baštenskom stolu


Pomiješajte biljke s cvijećem kako biste stvorili zadivljujući izgled bašte. Na baštenski stol stavite različite posude i uživajte u prednostima: birajte svježe biljke za večeru i uživajte u cvjetnom mirisu.

5. Miješajte saksije i fenjere

Male i velike saksije i dva fenjera na osunčanoj terasi


Ne ograničavajte se na saksije kada kreirate izgled svoje bašte. Dodajte fenjere svojoj grupi saksija i dobićete priliku da privučete dodatnu pažnju na njih kada padne mrak. Bonus: kada osvijetlite spoljašnje uglove bašte, prostor će izgledati veće i prostranije. Ako niste najveštiji u sadnji i održavanju biljaka ili imate planove za putovanja ovog ljeta, možete staviti umjetne biljke i uživati u zelenom izgledu svoje bašte.


Koji su vaši najbolji savjeti za korištenje saksija u bašti i na terasi?

Saznajte više

Viseća stolica: Zvijezda vaše bašte

Kako izabrati savršenu baštensku lounge garnituru

Lounge baštenski namještaj otporan na kišu

Baštenski namještaj za sve vremenske uslove