Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
Dvostruka ležaljka na drvenoj terasi

Kako izabrati najbolju ležaljku

Najbolji način da se opustite i uživate u toplom ljetnom danu je da to učinite iz udobne ležaljke. Prije kupovine uzmite u obzir različite stvari: Gdje želite da postavite ležaljku? Da li želite da je premještate? Kakav stil volite i koju boju? Pročitajte više i dozvolite nam da vas uputimo na pravi izbor.

Gdje želite da postavite baštensku ležaljku?

Imate terasu na kojoj možete da uživate na suncu? Ili baštu gdje možete ležati u hladu? Svoju novu ležaljku možete postaviti na oba mjesta, ali neke ležaljke su prikladnije za čvrstu nego za mekanu površinu poput trave. Pogledajte nogare i odaberite ležaljku za sunčanje sa čvrstim nogama ili podlogom koja ne tone lako.

Želite da premještate ležaljku?

Ako ćete pratiti kretanje sunca ili hlada tokom dana, cijenit ćete laganu ležaljku ili ležaljku sa točkićima. Podignite je i otkotrljajte je poput kolica do sljedećeg savršenog mjesta.

Drvena ležaljka sa točkićima na balkonu sa pogledom na more

Pronađite stil koji vam se sviđa

Možete pronaći ležaljku koja pristaje uz baštenski namještaj koji već imate i stilom i bojom. Ili možete izabrati onu koji dodaje kontrast vašem postojećem prostoru na otvorenom. Materijali igraju veliku ulogu u izgledu ležaljki. Pletena ležaljka može izgledati romantično i opušteno. Drvena ili ležaljka od metala mogla bi biti uža i savremenijeg izgleda.


Boja igra važnu ulogu u funkcionalnosti ležaljke. Bijela ili svijetla neće privući toliko topline kao tamna ili crna. Zato će vam često biti prijatnije kada prvi put sjednete ili legnete na nju.

Funkcionalnosti i karakteristike

Kada kupujete novu ležaljku za sunčanje, takođe razmislite da li ona treba biti više od običnog udobnog mjesta za ležanje. Ako planirate da čitate u ležaljci, nasloni za ruke mogu biti praktični.

Neke ležaljke namijenjene su prvenstveno za sjedenje, dok se druge mogu spuštati i podizati. Možda bi vam se više sviđala ona sa više od samo dva različita položaja.

Koja veličina je odgovarajuća?

Popodne u ležaljci može postati još bolje ako vam se neko pridruži u izležavanju. Ako volite društvo, uzmite dvostruku ležaljku sa prostorom za dvoje (ili više). Dvije odvojene ležaljke mogu biti jedna do druge (i tamo ostaju zahvaljujući traci koja ih drži zajedno) ili odvojene tako da između njih možete postaviti stolić.

 

 

 

Tražite cijeli paket?

Ako planirate da opremite svoju terasu ili balkon od nule, ovo je prilika da stvorite jednoličan i miran izgled. Neke ležaljke dio su kolekcije, tako da možete biti sigurni da odgovaraju vašem baštenskom setu ili lounge garnituri.

Pročitajte i naše najbolje savjete za odabir savršene baštenske garniture.

 

Saznajte više

Vodič: Kako izabrati odgovarajući suncobran

Vodič: Kako izabrati odgovarajući suncobran

Vodič: Odaberite pravi sanduk za baštenske jastuke

Vodič: Odaberite pravi sanduk za baštenske jastuke

Kako odabrati savršenu baštensku lounge garnituru

Kako odabrati savršenu baštensku lounge garnituru

Vodič za različite postavke modularne garniture

Vodič za različite postavke modularne garniture