Različite vrste komoda u različitim sobama

Vodič: Kako odabrati pravu komodu

U JYSKu ćete pronaći veliki izbor komoda. Komoda je moderan dodatak svakom domu, jer je istovremeno praktično rješenje za odlaganje i estetski element za vašu trpezariju, dnevni boravak, hodnik ili čak spavaću sobu. U nastavku ćete pronaći sveobuhvatan pregled svega što trebate znati o komodama.

    1. Funkcionalnost i prednosti komode

    Primarna prednost komoda je njihov prostor za odlaganje. Komode s više ladica, polica ili ormarića, pružaju praktično rješenje za organiziranje i pohranjivanje svega - od posuđa do knjiga, elektronike i ostalih potrepština za domaćinstvo.

    Osim što imaju funkciju praktične jedinice za odlaganje, komode služe i kao estetski vizualni element za vaš dom. Da biste ih učinili još dekorativnijim, možete stilizirati svoju komodu i ormariće s printovima u okvirima za slike, ukrasnim zdjelama, vazama ili umjetnim biljkama kako biste svojoj sobi dodali privlačan dodir osobnosti.

    2. Odabir odgovarajuće komode

    Komode su dostupne u različitim stilovima, veličinama i materijalima. Od bijele ili crne elegantne, moderne komode do rustikalnije i tradicionalne komode od drveta, postoji opcija koja je savršena za svaki dom. Da li biste trebali odabrati komodu sa ili bez ladica ovisi o vašim potrebama za odlaganjem i preferencijama u pogledu elegantnog, dinamičnog izgleda.

    3. Komoda s ladicama ili vratima

    Komode s ladicama i/ili vratima omogućavaju vam da sakrijete nered i održite uredan izgled vašeg doma, što ih čini idealnim za odlaganje predmeta koje biste radije sklonili od pogleda. Istovremeno, komode s ladicama savršene su za držanje manjih predmeta ili čak tekstila kao što su posteljine i stolnjaci, uredno posloženi i lako dostupni.

    4. Komoda sa policama

    Komode sa policama nude tzv. otvorenu pohranu, omogućavajući vam da izložite ukrasne predmete i na nju odložite predmete kao što su npr. knjige. Odsustvo ladica stvara lakši, prozračniji izgled, čineći komode bez ladica idealnim za manje prostore ili prostorije u kojima želite zadržati osjećaj otvorenosti.

    5. Višenamjenska upotreba komode

    Dok se vitrine i otvorene komode obično povezuju s trpezarijama, njihova svestranost omogućava im da služe višestrukim funkcijama u cijelom domu. U dnevnom boravku, na primjer, komode mogu služiti i kao elegantan TV stalak, a istovremeno pružaju i prostor za odlaganje dodatnih uređaja i kablova.

    Ako želite dobiti više inspiracije na temu odlaganja u svom domu, možete pročitati naš vodič o tome kako odabrati pravu vitrinu.

    Saznajte više

    Kako sušiti veš u zatvorenom prostoru: 7 važnih savjeta

    Kako sušiti veš u zatvorenom prostoru: 7 važnih savjeta

    Vodič za kupovinu zavjesa i roletni

    Vodič za kupovinu zavjesa i roletni

    Pronađite pravu TV-komodu za vašu dnevnu sobu

    Pronađite pravu TV-komodu za vašu dnevnu sobu

    U fokusu: MARKSKEL kolekcija namještaja za odlaganje

    U fokusu: MARKSKEL kolekcija namještaja za odlaganje